Legacy Of UMT Aquaculturist
sila2 la masuk...minum2 dulu...sila2 jangan malu2

Legacy Of UMT Aquaculturist

We wont break...we will always stay together...wherever we are...we are one~
 
HomeHome  Muka DepanMuka Depan  RegisterRegister  Log inLog in  
nak memeriahkan forum...aku open topik baru >> Umah Ensems...dimulai dengan Umah Ensems #1 : Hatchery air tawar... xperlu posting ikut topik...santai2 sesantai2nya...posting sampai 50 dan akan dilock and sila bukak topik baru Umah Ensems #2 : (ups to u tajuk nye)...kita tengok sampai berapa ratus topik ini leh bertahan...off topik + dabel post dibenarkan!!!!

Share | 
 

 segment we call 'saya bosan dgn keje saya. saya nk carik kej

Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3
AuthorMessage
ekei47
Admin
Admin
avatar

Posts : 439
Join date : 11/08/2009
Age : 32
Location : pandan indah-bangsar-TTDI-bandar utama-sg.buloh-melaka-kluang-jaybee-kaybee

PostSubject: segment we call 'saya bosan dgn keje saya. saya nk carik keje lain'   Wed Aug 26, 2009 2:46 pm

First topic message reminder :

gua rs topic ni menarik perhatian psl gua sndri da bosan keje kt tmpt gua. gua carik keje lain. kalo boleh gua x nk keje opis. psl kalo kkeje opis msuk kol 9, kol 11 gua da stat bosan nk wat keje. kalo korg ade lobang2 keje ke ade kenal kabbel2 besar ke, buleh ar share sket. ari ni gua tngok kt paper ade jwpn kosong kt perkeso. gua nk try isi neh. ape2 pun cek it out kt www.perkeso.gov.my

p/s: jgn ar sep kalo ade jwtn kosong available kt tmpt korg. huhuhuhu

_________________
it never was a love. it's an obsession.
Back to top Go down

AuthorMessage
pie_spekong
Ahli Junior
avatar

Posts : 184
Join date : 17/08/2009
Location : parit sulong

PostSubject: Re: segment we call 'saya bosan dgn keje saya. saya nk carik kej   Fri Sep 04, 2009 11:49 pm

ekei47 wrote:
avissawella86 amy wrote:
ekei47 wrote:
tp keje kerjaan bnyk mengular ar... azuan kalo ako pos, brape pratus kn smpi kt ko? kalo x smpi mcmner? next week ako try submit... ako bz sket ar..

Inilah sikap yang perlu anda elakkan.. jangan nak bertangguh!!!! ko tau tak dalam ko nak submit miggu depan tu, brapa ramai dah submit dulu? Rolling Eyes
ako mmg x nk tangguh amy... skolah mane bukak ari sabtu ahd.. mcmner ako nk sahkn sjil2 ako tu.. kalo ako keje ptg buleh ar lari g skolah jap amek sign.. kalo keje pg pyh ar sket. huhuuhhuh

ayooiii..byk tmpt la ekei leh sahkan..
ngan penghulu..arr, sapo lg ehh?
ko kan depan tenet p la tnya mr.gugel..
Back to top Go down
ekei47
Admin
Admin
avatar

Posts : 439
Join date : 11/08/2009
Age : 32
Location : pandan indah-bangsar-TTDI-bandar utama-sg.buloh-melaka-kluang-jaybee-kaybee

PostSubject: Re: segment we call 'saya bosan dgn keje saya. saya nk carik kej   Fri Sep 04, 2009 11:53 pm

pie_spekong wrote:
ekei47 wrote:
avissawella86 amy wrote:
ekei47 wrote:
tp keje kerjaan bnyk mengular ar... azuan kalo ako pos, brape pratus kn smpi kt ko? kalo x smpi mcmner? next week ako try submit... ako bz sket ar..

Inilah sikap yang perlu anda elakkan.. jangan nak bertangguh!!!! ko tau tak dalam ko nak submit miggu depan tu, brapa ramai dah submit dulu? Rolling Eyes
ako mmg x nk tangguh amy... skolah mane bukak ari sabtu ahd.. mcmner ako nk sahkn sjil2 ako tu.. kalo ako keje ptg buleh ar lari g skolah jap amek sign.. kalo keje pg pyh ar sket. huhuuhhuh

ayooiii..byk tmpt la ekei leh sahkan..
ngan penghulu..arr, sapo lg ehh?
ko kan depan tenet p la tnya mr.gugel..

yg tmpt gua ade penghulu plak? adoyai...
ketua flat ade laa... tu pun mane laku sign die. ape daa...

_________________
it never was a love. it's an obsession.
Back to top Go down
avissawella86 amy
Ahli Junior
avatar

Posts : 120
Join date : 18/08/2009
Age : 32
Location : Perlis - KayBee

PostSubject: Re: segment we call 'saya bosan dgn keje saya. saya nk carik kej   Sat Sep 05, 2009 12:04 am

ko cari la pegawai kerajaan.. kot2 ada dekat2 tempat ko bleh ja sain kan..
Back to top Go down
http://avissawella86.blogspot.com
ekei47
Admin
Admin
avatar

Posts : 439
Join date : 11/08/2009
Age : 32
Location : pandan indah-bangsar-TTDI-bandar utama-sg.buloh-melaka-kluang-jaybee-kaybee

PostSubject: Re: segment we call 'saya bosan dgn keje saya. saya nk carik kej   Sat Sep 05, 2009 12:19 am

avissawella86 amy wrote:
ko cari la pegawai kerajaan.. kot2 ada dekat2 tempat ko bleh ja sain kan..

xde la amy...
paling lmbt pun ako anta ari rbu minggu dpn. kalo ade rezki, dok tganu lg la seyh... yuuu huuuu

_________________
it never was a love. it's an obsession.
Back to top Go down
ikrom
Ahli Junior
avatar

Posts : 287
Join date : 16/08/2009
Age : 31
Location : Kay Bee

PostSubject: Re: segment we call 'saya bosan dgn keje saya. saya nk carik kej   Sat Sep 05, 2009 12:34 am

ekei ckap keje krajaan byak mengular....haha...mana ko tgok ni...

kalo nk keje tmpat aku lpas raya ada la intake...
Back to top Go down
ekei47
Admin
Admin
avatar

Posts : 439
Join date : 11/08/2009
Age : 32
Location : pandan indah-bangsar-TTDI-bandar utama-sg.buloh-melaka-kluang-jaybee-kaybee

PostSubject: Re: segment we call 'saya bosan dgn keje saya. saya nk carik kej   Sat Sep 05, 2009 12:47 am

ikrom wrote:
ekei ckap keje krajaan byak mengular....haha...mana ko tgok ni...

kalo nk keje tmpat aku lpas raya ada la intake...

kalo ade bab fizikal intrview gua kompom sngkut beb. ahaaahahahaha...
mane ako tngok? tepuk dada tny diri sndri ar...

_________________
it never was a love. it's an obsession.
Back to top Go down
avissawella86 amy
Ahli Junior
avatar

Posts : 120
Join date : 18/08/2009
Age : 32
Location : Perlis - KayBee

PostSubject: Re: segment we call 'saya bosan dgn keje saya. saya nk carik kej   Sat Sep 05, 2009 12:48 am

ikrom wrote:
ekei ckap keje krajaan byak mengular....haha...mana ko tgok ni...

kalo nk keje tmpat aku lpas raya ada la intake...

aku x sempat lagi rasa nak mengular...keja berlambak gila!! huhuhu..
Back to top Go down
http://avissawella86.blogspot.com
ekei47
Admin
Admin
avatar

Posts : 439
Join date : 11/08/2009
Age : 32
Location : pandan indah-bangsar-TTDI-bandar utama-sg.buloh-melaka-kluang-jaybee-kaybee

PostSubject: Re: segment we call 'saya bosan dgn keje saya. saya nk carik kej   Sat Sep 05, 2009 12:54 am

avissawella86 amy wrote:
ikrom wrote:
ekei ckap keje krajaan byak mengular....haha...mana ko tgok ni...

kalo nk keje tmpat aku lpas raya ada la intake...

aku x sempat lagi rasa nak mengular...keja berlambak gila!! huhuhu..

menurut adek ako, keje belambak ni brmusim. abes musim, buleh stat mngular..

_________________
it never was a love. it's an obsession.
Back to top Go down
ikrom
Ahli Junior
avatar

Posts : 287
Join date : 16/08/2009
Age : 31
Location : Kay Bee

PostSubject: Re: segment we call 'saya bosan dgn keje saya. saya nk carik kej   Sat Sep 05, 2009 2:15 am

ekei47 wrote:
avissawella86 amy wrote:
ikrom wrote:
ekei ckap keje krajaan byak mengular....haha...mana ko tgok ni...

kalo nk keje tmpat aku lpas raya ada la intake...

aku x sempat lagi rasa nak mengular...keja berlambak gila!! huhuhu..

menurut adek ako, keje belambak ni brmusim. abes musim, buleh stat mngular..

tp tgok tmpat keje la...x sume tmpat ngular....
yg ngular pn yg kat bwah2 tu....yg atas msti busy pnya...
Back to top Go down
avissawella86 amy
Ahli Junior
avatar

Posts : 120
Join date : 18/08/2009
Age : 32
Location : Perlis - KayBee

PostSubject: Re: segment we call 'saya bosan dgn keje saya. saya nk carik kej   Sun Sep 06, 2009 4:01 pm

betul.. betul.. betul..

sekarang ni apa2 ja big boss panggil gerenti kena prepare jawapan dah.
kalau staf xda kat ofis memang siap la kena soal. betul ke staf awk gi situ? betul ke staf awk buat keja tu? betul ke? so on and on lagi.

so kesimpulan dia, skrg ni keja gov dah xleh nak mengular dah sangat.. kalau ada pun mungkin yang generasi veteren kot.. sekarang ni generasi muda, lain sket.. sila ubah presepsi anda.. Laughing
Back to top Go down
http://avissawella86.blogspot.com
lend00
Ahli Baru
avatar

Posts : 70
Join date : 16/08/2009
Age : 31
Location : pahang

PostSubject: Re: segment we call 'saya bosan dgn keje saya. saya nk carik kej   Sun Sep 06, 2009 4:31 pm

sema jbtn krjn skg ni nk upgrade utk dpt MSO/ISO..
ular2 tu sema bkl dhapuskan...

mcm najib cakap..

Rakyat diDahulukan..PRESTASI DIUTAMAKAN

1Malaysia...2Indonesia...3Bangla ngn Nepal
Back to top Go down
avissawella86 amy
Ahli Junior
avatar

Posts : 120
Join date : 18/08/2009
Age : 32
Location : Perlis - KayBee

PostSubject: Re: segment we call 'saya bosan dgn keje saya. saya nk carik kej   Sun Sep 06, 2009 4:56 pm

pembetulan...

rakyat didahulukan.. pencapaian diutamakan
Back to top Go down
http://avissawella86.blogspot.com
lend00
Ahli Baru
avatar

Posts : 70
Join date : 16/08/2009
Age : 31
Location : pahang

PostSubject: Re: segment we call 'saya bosan dgn keje saya. saya nk carik kej   Sun Sep 06, 2009 5:06 pm

salah ek..hentam ajela
Back to top Go down
ikrom
Ahli Junior
avatar

Posts : 287
Join date : 16/08/2009
Age : 31
Location : Kay Bee

PostSubject: Re: segment we call 'saya bosan dgn keje saya. saya nk carik kej   Sun Sep 06, 2009 8:08 pm

oleh itu...kerajaan mesti memberi bonus raya untuk membuktikan rakyat diutamakan...hahaha...
Back to top Go down
ekei47
Admin
Admin
avatar

Posts : 439
Join date : 11/08/2009
Age : 32
Location : pandan indah-bangsar-TTDI-bandar utama-sg.buloh-melaka-kluang-jaybee-kaybee

PostSubject: Re: segment we call 'saya bosan dgn keje saya. saya nk carik kej   Sun Sep 06, 2009 9:03 pm

ikrom wrote:
oleh itu...kerajaan mesti memberi bonus raya untuk membuktikan rakyat diutamakan...hahaha...

kalo nk bonus/elaun naik sila tunggu pilihan raye akn dtg...
insyaallah ade. hahaha.... mule2 keje mmg ar pyh nk mngular...
kene ar tunjuk contoh. sok2 da 5 thn keje, da tao selok belok, siyes ckp, mngular la aktvt anda. mcm gua mule2 keje dulu. mane ade nk ngular, time rehat mmg rehat sejam jer. skrg ni rs mcm sejam je keje pun ade. hahaha....
Surprised

_________________
it never was a love. it's an obsession.
Back to top Go down
BaCkSpACe
Ahli Junior
avatar

Posts : 287
Join date : 18/08/2009
Age : 31
Location : JaPaN

PostSubject: Re: segment we call 'saya bosan dgn keje saya. saya nk carik kej   Sun Sep 06, 2009 11:31 pm

aku nk tumpang jap...
aku skrg ni berada di tahap keBOSANan...huhhu...
xtaula..tp skrg ni aku rase bodan sgt ngan keje aku sbg seorang CIKGU..
mungkin sbb aku ni tidak dilahirkan sebgai sorg cikgu kot...
tp aku kne truskan gak...skrg ni tak ley nk memilih keje..
tp patut ke kite wat keje yg kite tk ske???
ary2 mintak pndpt org...seswai ke aku ngan keje cikgu ni...
haiiii...tak baik mengeluh...tapi ni la yg slalu aku wat... Sad
Back to top Go down
boo
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 455
Join date : 14/08/2009
Age : 33
Location : lokasi

PostSubject: Re: segment we call 'saya bosan dgn keje saya. saya nk carik kej   Mon Sep 07, 2009 12:03 am

xpayah laa bagi bonus... gaji dah nek nak bonus lagi ke penjwat awam???sket2 nak bonus kami yg swasta ni laa sengsara lantaran kenaikan harga barrang yg mendadak selaras dgn pemberian bonus......lagi pon yg keje ngan gov kebanyakkanya pembangkang yg pelahap n xtau malu...asyik kondem kerajaan tp kije kjaan ..bodo super n xda harga diri..huhuhu..so xyah bg bonus buat hbs duit jerrr.......
Back to top Go down
ikrom
Ahli Junior
avatar

Posts : 287
Join date : 16/08/2009
Age : 31
Location : Kay Bee

PostSubject: Re: segment we call 'saya bosan dgn keje saya. saya nk carik kej   Mon Sep 07, 2009 12:27 am

boo wrote:
xpayah laa bagi bonus... gaji dah nek nak bonus lagi ke penjwat awam???sket2 nak bonus kami yg swasta ni laa sengsara lantaran kenaikan harga barrang yg mendadak selaras dgn pemberian bonus......lagi pon yg keje ngan gov kebanyakkanya pembangkang yg pelahap n xtau malu...asyik kondem kerajaan tp kije kjaan ..bodo super n xda harga diri..huhuhu..so xyah bg bonus buat hbs duit jerrr.......

org pmbangkang payah dpat keje gov...mana ade kabel....
Back to top Go down
ekei47
Admin
Admin
avatar

Posts : 439
Join date : 11/08/2009
Age : 32
Location : pandan indah-bangsar-TTDI-bandar utama-sg.buloh-melaka-kluang-jaybee-kaybee

PostSubject: Re: segment we call 'saya bosan dgn keje saya. saya nk carik kej   Mon Sep 07, 2009 1:16 am

ikrom wrote:
boo wrote:
xpayah laa bagi bonus... gaji dah nek nak bonus lagi ke penjwat awam???sket2 nak bonus kami yg swasta ni laa sengsara lantaran kenaikan harga barrang yg mendadak selaras dgn pemberian bonus......lagi pon yg keje ngan gov kebanyakkanya pembangkang yg pelahap n xtau malu...asyik kondem kerajaan tp kije kjaan ..bodo super n xda harga diri..huhuhu..so xyah bg bonus buat hbs duit jerrr.......

org pmbangkang payah dpat keje gov...mana ade kabel....

sape ckp? gua rs same jer... yg die cek lu pangkah ape time ngundi? adoyai...
btol ape yg korie ckp tu. sdp je la tiaw+kutuk kerajaan. tidak kah die sedar die keje dgn kerajaan? kt tmpt gua ade fanatik parti pembngkang. ape yg kerjaan buat x kene. x btol itu lah. x btol ini lah. tp die x sdr yg ank die keje dgn kerajaan. blaja pun gne duit kerajaan. ni mcm punya olang pun ada ka?
maybe sbb tu kot kerajaan x bg bonus utk staff2. hahahaa...

_________________
it never was a love. it's an obsession.
Back to top Go down
ikrom
Ahli Junior
avatar

Posts : 287
Join date : 16/08/2009
Age : 31
Location : Kay Bee

PostSubject: Re: segment we call 'saya bosan dgn keje saya. saya nk carik kej   Mon Sep 07, 2009 1:20 am

ekei47 wrote:
ikrom wrote:
boo wrote:
xpayah laa bagi bonus... gaji dah nek nak bonus lagi ke penjwat awam???sket2 nak bonus kami yg swasta ni laa sengsara lantaran kenaikan harga barrang yg mendadak selaras dgn pemberian bonus......lagi pon yg keje ngan gov kebanyakkanya pembangkang yg pelahap n xtau malu...asyik kondem kerajaan tp kije kjaan ..bodo super n xda harga diri..huhuhu..so xyah bg bonus buat hbs duit jerrr.......

org pmbangkang payah dpat keje gov...mana ade kabel....

sape ckp? gua rs same jer... yg die cek lu pangkah ape time ngundi? adoyai...
btol ape yg korie ckp tu. sdp je la tiaw+kutuk kerajaan. tidak kah die sedar die keje dgn kerajaan? kt tmpt gua ade fanatik parti pembngkang. ape yg kerjaan buat x kene. x btol itu lah. x btol ini lah. tp die x sdr yg ank die keje dgn kerajaan. blaja pun gne duit kerajaan. ni mcm punya olang pun ada ka?
maybe sbb tu kot kerajaan x bg bonus utk staff2. hahahaa...

tmpt aku pn ada org camtu...kalo krajaan tukar kena ltak jwtan la...
Back to top Go down
taugeh mal
Ahli Baru
avatar

Posts : 63
Join date : 11/08/2009
Age : 31
Location : terengganu

PostSubject: Re: segment we call 'saya bosan dgn keje saya. saya nk carik kej   Mon Sep 07, 2009 1:27 am

boo wrote:
xpayah laa bagi bonus... gaji dah nek nak bonus lagi ke penjwat awam???sket2 nak bonus kami yg swasta ni laa sengsara lantaran kenaikan harga barrang yg mendadak selaras dgn pemberian bonus......lagi pon yg keje ngan gov kebanyakkanya pembangkang yg pelahap n xtau malu...asyik kondem kerajaan tp kije kjaan ..bodo super n xda harga diri..huhuhu..so xyah bg bonus buat hbs duit jerrr.......

u right korie..
manusia ni xreti nak puas hati..
da dapt pon xpuas hati..
itu xkene ini xkene..
hargaila pe yg anda ade..
anggap la keje tu ibadat yang buat anda nak hidup 1000 thn lg...
peace...
Back to top Go down
boo
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 455
Join date : 14/08/2009
Age : 33
Location : lokasi

PostSubject: Re: segment we call 'saya bosan dgn keje saya. saya nk carik kej   Mon Sep 07, 2009 1:29 am

kutuk kerajaan no 1 tp kene ngan gov mmg dasar xda kemaluan...kalo g wisma kota bharu tuh bleh kira brape jer yg bkn pembangkang...then pengarah siasatan SPRM DATO Sukri pon taik PAS...KEJE GOV GOK...keje gov then jaja rahsia kjaan..sume kerajaan tak btol die jer btol ...18 tahun merintah pe ade???taraf hidup pon same ngan 18 tahun lepas ...mane peruntukan kerajaan pusat bagi???CAKAP wakil rakyat umno kaya raya makan duit rakyat tp dieorang pon same jerrrr...pakai keta besor22 gok...rumah besor22 gok..sebelum jadi wakil rakyat xdela lagu tuh kayanya...keraajaan negeri buang perkrja sbb budak tuh pemuda umno....ko dok laa klantan lagi 10 tahun ikrom...huhuhu
sedap gilo off topik
Back to top Go down
ekei47
Admin
Admin
avatar

Posts : 439
Join date : 11/08/2009
Age : 32
Location : pandan indah-bangsar-TTDI-bandar utama-sg.buloh-melaka-kluang-jaybee-kaybee

PostSubject: Re: segment we call 'saya bosan dgn keje saya. saya nk carik kej   Mon Sep 07, 2009 1:30 am

ikrom wrote:
ekei47 wrote:
ikrom wrote:
boo wrote:
xpayah laa bagi bonus... gaji dah nek nak bonus lagi ke penjwat awam???sket2 nak bonus kami yg swasta ni laa sengsara lantaran kenaikan harga barrang yg mendadak selaras dgn pemberian bonus......lagi pon yg keje ngan gov kebanyakkanya pembangkang yg pelahap n xtau malu...asyik kondem kerajaan tp kije kjaan ..bodo super n xda harga diri..huhuhu..so xyah bg bonus buat hbs duit jerrr.......

org pmbangkang payah dpat keje gov...mana ade kabel....

sape ckp? gua rs same jer... yg die cek lu pangkah ape time ngundi? adoyai...
btol ape yg korie ckp tu. sdp je la tiaw+kutuk kerajaan. tidak kah die sedar die keje dgn kerajaan? kt tmpt gua ade fanatik parti pembngkang. ape yg kerjaan buat x kene. x btol itu lah. x btol ini lah. tp die x sdr yg ank die keje dgn kerajaan. blaja pun gne duit kerajaan. ni mcm punya olang pun ada ka?
maybe sbb tu kot kerajaan x bg bonus utk staff2. hahahaa...

tmpt aku pn ada org camtu...kalo krajaan tukar kena ltak jwtan la...

tp bgus gk tindakan die walopun ade gk kebodohan die. kalo kerajaan tuka 8 kali. die nk kene brenti 8 kali gk ke? bingai sungguh! tp atleast die x hipokrit..
hahahaha Idea

_________________
it never was a love. it's an obsession.
Back to top Go down
ikrom
Ahli Junior
avatar

Posts : 287
Join date : 16/08/2009
Age : 31
Location : Kay Bee

PostSubject: Re: segment we call 'saya bosan dgn keje saya. saya nk carik kej   Mon Sep 07, 2009 1:40 am

hahaha...mana2 pun sama je...pak ali camne plak...

ckup2 off topik...
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: segment we call 'saya bosan dgn keje saya. saya nk carik kej   

Back to top Go down
 
segment we call 'saya bosan dgn keje saya. saya nk carik kej
Back to top 
Page 3 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Legacy Of UMT Aquaculturist :: Pengumuman dan Aktiviti Forum :: Perbincangan Umum-
Jump to: