Legacy Of UMT Aquaculturist
sila2 la masuk...minum2 dulu...sila2 jangan malu2

Legacy Of UMT Aquaculturist

We wont break...we will always stay together...wherever we are...we are one~
 
HomeHome  Muka DepanMuka Depan  RegisterRegister  Log inLog in  
nak memeriahkan forum...aku open topik baru >> Umah Ensems...dimulai dengan Umah Ensems #1 : Hatchery air tawar... xperlu posting ikut topik...santai2 sesantai2nya...posting sampai 50 dan akan dilock and sila bukak topik baru Umah Ensems #2 : (ups to u tajuk nye)...kita tengok sampai berapa ratus topik ini leh bertahan...off topik + dabel post dibenarkan!!!!

Share | 
 

 segment we call 'saya bosan dgn keje saya. saya nk carik kej

Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
ekei47
Admin
Admin
avatar

Posts : 439
Join date : 11/08/2009
Age : 32
Location : pandan indah-bangsar-TTDI-bandar utama-sg.buloh-melaka-kluang-jaybee-kaybee

PostSubject: segment we call 'saya bosan dgn keje saya. saya nk carik keje lain'   Wed Aug 26, 2009 2:46 pm

gua rs topic ni menarik perhatian psl gua sndri da bosan keje kt tmpt gua. gua carik keje lain. kalo boleh gua x nk keje opis. psl kalo kkeje opis msuk kol 9, kol 11 gua da stat bosan nk wat keje. kalo korg ade lobang2 keje ke ade kenal kabbel2 besar ke, buleh ar share sket. ari ni gua tngok kt paper ade jwpn kosong kt perkeso. gua nk try isi neh. ape2 pun cek it out kt www.perkeso.gov.my

p/s: jgn ar sep kalo ade jwtn kosong available kt tmpt korg. huhuhuhu

_________________
it never was a love. it's an obsession.
Back to top Go down
Anonymouse
Ahli Senior
avatar

Posts : 599
Join date : 14/08/2009

PostSubject: Re: segment we call 'saya bosan dgn keje saya. saya nk carik kej   Wed Aug 26, 2009 6:35 pm

ekei.. skrg ko kje watpe sbnarnya?
mksd aku masuk keje watpe smpai la kuar keje...
mnde yg sama tiap2 ari??
Back to top Go down
ekei47
Admin
Admin
avatar

Posts : 439
Join date : 11/08/2009
Age : 32
Location : pandan indah-bangsar-TTDI-bandar utama-sg.buloh-melaka-kluang-jaybee-kaybee

PostSubject: Re: segment we call 'saya bosan dgn keje saya. saya nk carik kej   Wed Aug 26, 2009 9:28 pm

keje gua x bosan mane pun sbnrnye... hahaha... kalo gua msuk keje pg kol 930 kompom ade breifing. lps tu, gua stat wt ape yg manager gua suro. die x suro pape, xde ar keje. ari2 kene anta fax. lps tu wt ordering brg2 opis. kene lyn permintaan staff operation. sng ckp, gua in cas dlm general affair. maintainance la. mcm2 ar. yg gua bosan, gaji gua kecik ar. tu yg gua bosan tu.

_________________
it never was a love. it's an obsession.
Back to top Go down
gabanislam
Ahli Junior
avatar

Posts : 147
Join date : 07/08/2009
Age : 32
Location : between the inner ground and sky

PostSubject: Re: segment we call 'saya bosan dgn keje saya. saya nk carik kej   Thu Aug 27, 2009 12:32 am

oo.. ni kes gji kcik la sbnrnye.. bkn bosan mnde pn.. ak ritu ad try2 taip aquaculturist kt tenet, kua lak jwtn kosong aquaculturist kt melaka, pjbt die kt mitc klau xslp.. cube ko cube tgk2 bnde alah tu.. mne tau open lg ke offer tu..
Back to top Go down
avissawella86 amy
Ahli Junior
avatar

Posts : 120
Join date : 18/08/2009
Age : 32
Location : Perlis - KayBee

PostSubject: Re: segment we call 'saya bosan dgn keje saya. saya nk carik kej   Thu Aug 27, 2009 12:46 am

malaysiancareer.com

try bukak web ni..banyak keja 0 tau... good luck Smile


Last edited by avissawella86 amy on Thu Aug 27, 2009 1:00 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
http://avissawella86.blogspot.com
ekei47
Admin
Admin
avatar

Posts : 439
Join date : 11/08/2009
Age : 32
Location : pandan indah-bangsar-TTDI-bandar utama-sg.buloh-melaka-kluang-jaybee-kaybee

PostSubject: Re: segment we call 'saya bosan dgn keje saya. saya nk carik kej   Thu Aug 27, 2009 12:56 am

avissawella86 amy wrote:
try bukak web ni..banyak keja 0 tau... good luck Smile

malaysiancareer.com

olrite...
nnt gua try sume2 nye
heheheh btw. thankx afro

_________________
it never was a love. it's an obsession.
Back to top Go down
ikrom
Ahli Junior
avatar

Posts : 287
Join date : 16/08/2009
Age : 32
Location : Kay Bee

PostSubject: Re: segment we call 'saya bosan dgn keje saya. saya nk carik kej   Thu Aug 27, 2009 11:54 pm

dah keje ada gaji kecik pn kira ok wooo....kat tg demong smpai dkat 4 blan x de gaji....gile weh....mati keras cmtu...
Back to top Go down
lavenda9oo8
Ahli Junior
avatar

Posts : 125
Join date : 06/08/2009
Age : 32
Location : PENANG

PostSubject: Re: segment we call 'saya bosan dgn keje saya. saya nk carik kej   Fri Aug 28, 2009 2:41 am

ekei pekata ko jd ckgu nk??? study kelip2

tp aku ajen gk sblm ni tgk2 keja kosng kt www.myadha.com
Back to top Go down
ekei47
Admin
Admin
avatar

Posts : 439
Join date : 11/08/2009
Age : 32
Location : pandan indah-bangsar-TTDI-bandar utama-sg.buloh-melaka-kluang-jaybee-kaybee

PostSubject: Re: segment we call 'saya bosan dgn keje saya. saya nk carik kej   Fri Aug 28, 2009 11:03 pm

lavenda9oo8 wrote:
ekei pekata ko jd ckgu nk??? study kelip2

tp aku ajen gk sblm ni tgk2 keja kosng kt www.myadha.com

gua jd cekgu? hurmmm... scratch gua da boleh bygkan kritikan2/ kutukan dr mmbr2 gua. trmasuk la dr mak gua sndri. hahaha clown

_________________
it never was a love. it's an obsession.
Back to top Go down
lavenda9oo8
Ahli Junior
avatar

Posts : 125
Join date : 06/08/2009
Age : 32
Location : PENANG

PostSubject: Re: segment we call 'saya bosan dgn keje saya. saya nk carik kej   Sat Aug 29, 2009 12:07 am

ekei47 wrote:
lavenda9oo8 wrote:
ekei pekata ko jd ckgu nk??? study kelip2

tp aku ajen gk sblm ni tgk2 keja kosng kt www.myadha.com

gua jd cekgu? hurmmm... scratch gua da boleh bygkan kritikan2/ kutukan dr mmbr2 gua. trmasuk la dr mak gua sndri. hahaha clown

cer bg cth2 ayt krtikan mak ko.... geek
Back to top Go down
ekei47
Admin
Admin
avatar

Posts : 439
Join date : 11/08/2009
Age : 32
Location : pandan indah-bangsar-TTDI-bandar utama-sg.buloh-melaka-kluang-jaybee-kaybee

PostSubject: Re: segment we call 'saya bosan dgn keje saya. saya nk carik kej   Sat Aug 29, 2009 1:43 am

nk gua bg contoh gk ke? die cume geleng2 kepale bile gua ckp gua nk jd cikgu. mndlm tu mksud bliau. mcm x yakin jer... hawhawhawhaw

_________________
it never was a love. it's an obsession.
Back to top Go down
lavenda9oo8
Ahli Junior
avatar

Posts : 125
Join date : 06/08/2009
Age : 32
Location : PENANG

PostSubject: Re: segment we call 'saya bosan dgn keje saya. saya nk carik kej   Sat Aug 29, 2009 2:04 am

hehehehe....ok2...dh bleh byg dah...adeh gli pwot... hihi bersiul bersiul
Back to top Go down
ikrom
Ahli Junior
avatar

Posts : 287
Join date : 16/08/2009
Age : 32
Location : Kay Bee

PostSubject: Re: segment we call 'saya bosan dgn keje saya. saya nk carik kej   Sat Aug 29, 2009 7:37 am

ko bleh jadi cikgu.....cikgu skola memandu la...cekgu gak tuh...haha
Back to top Go down
Anonymouse
Ahli Senior
avatar

Posts : 599
Join date : 14/08/2009

PostSubject: Re: segment we call 'saya bosan dgn keje saya. saya nk carik kej   Sun Aug 30, 2009 11:19 am

ekei jadi ckgu??
erh..
msti rmai ank murid ko hepi pnya..
kmpom pnya la..
x stress diorg..
Back to top Go down
avissawella86 amy
Ahli Junior
avatar

Posts : 120
Join date : 18/08/2009
Age : 32
Location : Perlis - KayBee

PostSubject: Re: segment we call 'saya bosan dgn keje saya. saya nk carik kej   Mon Aug 31, 2009 3:22 pm

kadang-kadang rasa bosan tu datang bila takda keja nak dibuat atau dah penat jemu dengan rutin harian keja tu sendri..

aku pun kadang-kadang bosan gak ni.. tapi hari-hari ada ja something new kira hilang la sket bosan tu.. apa2 pun, hargai keja yang kita ada ni, sebab ramai lagi yang takdak kerja.. lagi akan rasa bosan, btul x? Rolling Eyes
Back to top Go down
http://avissawella86.blogspot.com
pie_spekong
Ahli Junior
avatar

Posts : 184
Join date : 17/08/2009
Location : parit sulong

PostSubject: Re: segment we call 'saya bosan dgn keje saya. saya nk carik kej   Mon Aug 31, 2009 3:37 pm

betol tu amy zaina......
Back to top Go down
ekei47
Admin
Admin
avatar

Posts : 439
Join date : 11/08/2009
Age : 32
Location : pandan indah-bangsar-TTDI-bandar utama-sg.buloh-melaka-kluang-jaybee-kaybee

PostSubject: Re: segment we call 'saya bosan dgn keje saya. saya nk carik kej   Mon Aug 31, 2009 5:32 pm

pie_spekong wrote:
betol tu amy zaina......

ape yg amy ckp tu btol... skrg ni gua da thp tepu dgn keje gua. rutin yg same je ari2... nasib baik gua bijak mencari keje2 slain dr rutin gua. hahaha... so kur ar bosannye... tp mcm gua ckp ar... xde cbrn ar. otak gua pun jd slow....

_________________
it never was a love. it's an obsession.
Back to top Go down
lend00
Ahli Baru
avatar

Posts : 70
Join date : 16/08/2009
Age : 32
Location : pahang

PostSubject: Re: segment we call 'saya bosan dgn keje saya. saya nk carik kej   Mon Aug 31, 2009 5:58 pm

keje ape pun sm lbh krg cm2 gak...

kalu dh ari2 wt mende sm...jd rutin... mulalah kbosanan akn mhantui keje kita...

kalu mcbr sgt kang stress plak nnti...kn stroke...pluang mati awl mkn tnggi..

mgkn kta perlu tanamkan prasaan cnta thadap keje kta... brula x bsn sgt kot... agaknya ler...
Back to top Go down
boo
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 455
Join date : 14/08/2009
Age : 33
Location : lokasi

PostSubject: Re: segment we call 'saya bosan dgn keje saya. saya nk carik kej   Mon Aug 31, 2009 6:19 pm

keje ape pon same gakk....tambah2 bile sume keje da siap lg la bosann ...kene plok buat keje opis ngdap komputer...tp pandai2 laa nk merencanakan keje supaya menjadi menarik dan meggembirakan utk mengurangkan pluang mati awal..hahaha...btol tu leng tanamkan chenta pada kerja atau chenta pada rakan sekerja... semanat sket nak g keje
Back to top Go down
ikrom
Ahli Junior
avatar

Posts : 287
Join date : 16/08/2009
Age : 32
Location : Kay Bee

PostSubject: Re: segment we call 'saya bosan dgn keje saya. saya nk carik kej   Mon Aug 31, 2009 8:10 pm

boo wrote:
keje ape pon same gakk....tambah2 bile sume keje da siap lg la bosann ...kene plok buat keje opis ngdap komputer...tp pandai2 laa nk merencanakan keje supaya menjadi menarik dan meggembirakan utk mengurangkan pluang mati awal..hahaha...btol tu leng tanamkan chenta pada kerja atau chenta pada rakan sekerja... semanat sket nak g keje

Gua sokong apa yg korang sume cakap......btol3X....

bila kita tnamkan cinta pd kerja kita tdak akan bosan....tapi kalau kita juga tanamkan cinta pd rakan sekerja terutama yg lawa2 lg la membuatkan kita bertmbah cinta pada kerja dan x rasa bosan lagi.... Smile
Back to top Go down
avissawella86 amy
Ahli Junior
avatar

Posts : 120
Join date : 18/08/2009
Age : 32
Location : Perlis - KayBee

PostSubject: Re: segment we call 'saya bosan dgn keje saya. saya nk carik kej   Mon Aug 31, 2009 8:43 pm

amboi..amboi.. cinta pada rakan sekerja? jangan kang dah tak bosan dengan keja tapi keja lak entah ke mana sudah la.. angau kat tempat kerja huhuhu! Razz
Back to top Go down
http://avissawella86.blogspot.com
ekei47
Admin
Admin
avatar

Posts : 439
Join date : 11/08/2009
Age : 32
Location : pandan indah-bangsar-TTDI-bandar utama-sg.buloh-melaka-kluang-jaybee-kaybee

PostSubject: Re: segment we call 'saya bosan dgn keje saya. saya nk carik kej   Mon Aug 31, 2009 10:38 pm

avissawella86 amy wrote:
amboi..amboi.. cinta pada rakan sekerja? jangan kang dah tak bosan dengan keja tapi keja lak entah ke mana sudah la.. angau kat tempat kerja huhuhu! Razz

x amerika ar brcinta dgn rkn skerje. pyh ar nk ade skndal2 kalo mcm tu...
kesimpulan yg gua buleh simpulkn.... cariklah keje yg mmg korg suke buat. sbg contoh, gua obses kpd kete. so kalo gua keje sbg mekanik/ engineer automotif, kompom gua akn berkerje dgn hati yg hepi. masuk kol bape balek kol bape pun gua x kisah. x leh claim OT pun xpe. xde hal. sbb gua suke akn keje gua.

gua nk share 1 cte. gua ade submit cdgn kt manager gua yg stiap kali briefing pagi, wajibkan staff sebut 'i love my job' 3 kali. kire mcm kate2 smngt ar. tp cdgn gua x ditrime staff yg lain. manager gua sapot gua da, haram...

p/s: exec level mane buleh claim OT. so kalo kene keje lbh ms tu kire amal jariah je la...hhhahahaha

_________________
it never was a love. it's an obsession.
Back to top Go down
boo
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 455
Join date : 14/08/2009
Age : 33
Location : lokasi

PostSubject: Re: segment we call 'saya bosan dgn keje saya. saya nk carik kej   Mon Aug 31, 2009 11:05 pm

nak cari keje yg disukai lagi susah...
bg pendapat aku laa seronok ke tak bila berkerja jatuh no 2 atau seterusnya kalo kite ade tanggungjawab perlu di tanggung dan dijawab..mengapa kite perlu kerja n bekerja?? contoh laa skang aku da bli kete n tiap2 bln kena byr suka ke tak kena laa keje ..besyukur laa kita ade keje..ak interview staf tmpat ak keje majoriti sape laa suka keje da la pnat kena marah tp dieorang keje gak sbb nak nak tanggung anak bini mak bapak, adik nk baya keta umah n so onn..nak blah pon skang susah keje n tmpt baru byr lagi rendah.. tepaksa laa keje utk rezeki

sama2lah kite renungkan n bersyukur dengan ape yg ada
Back to top Go down
ikrom
Ahli Junior
avatar

Posts : 287
Join date : 16/08/2009
Age : 32
Location : Kay Bee

PostSubject: Re: segment we call 'saya bosan dgn keje saya. saya nk carik kej   Mon Aug 31, 2009 11:33 pm

boo wrote:
nak cari keje yg disukai lagi susah...
bg pendapat aku laa seronok ke tak bila berkerja jatuh no 2 atau seterusnya kalo kite ade tanggungjawab perlu di tanggung dan dijawab..mengapa kite perlu kerja n bekerja?? contoh laa skang aku da bli kete n tiap2 bln kena byr suka ke tak kena laa keje ..besyukur laa kita ade keje..ak interview staf tmpat ak keje majoriti sape laa suka keje da la pnat kena marah tp dieorang keje gak sbb nak nak tanggung anak bini mak bapak, adik nk baya keta umah n so onn..nak blah pon skang susah keje n tmpt baru byr lagi rendah.. tepaksa laa keje utk rezeki

sama2lah kite renungkan n bersyukur dengan ape yg ada

demikian td sedikit tazkirah ramadhan drpd ustz korie....smoga apa yg dsmpaikn memberi manfaat kpd kita insyaallah....renung2kn dan selamat beramal..... Smile

sama la ekei...gua pn x dak OT...haha
Back to top Go down
avissawella86 amy
Ahli Junior
avatar

Posts : 120
Join date : 18/08/2009
Age : 32
Location : Perlis - KayBee

PostSubject: Re: segment we call 'saya bosan dgn keje saya. saya nk carik kej   Mon Aug 31, 2009 11:34 pm

i love my job...

i love my job..

i love my job...!!! Very Happy
Back to top Go down
http://avissawella86.blogspot.com
Sponsored content




PostSubject: Re: segment we call 'saya bosan dgn keje saya. saya nk carik kej   

Back to top Go down
 
segment we call 'saya bosan dgn keje saya. saya nk carik kej
Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Legacy Of UMT Aquaculturist :: Pengumuman dan Aktiviti Forum :: Perbincangan Umum-
Jump to: