Legacy Of UMT Aquaculturist
sila2 la masuk...minum2 dulu...sila2 jangan malu2

Legacy Of UMT Aquaculturist

We wont break...we will always stay together...wherever we are...we are one~
 
HomeHome  Muka DepanMuka Depan  RegisterRegister  Log inLog in  
nak memeriahkan forum...aku open topik baru >> Umah Ensems...dimulai dengan Umah Ensems #1 : Hatchery air tawar... xperlu posting ikut topik...santai2 sesantai2nya...posting sampai 50 dan akan dilock and sila bukak topik baru Umah Ensems #2 : (ups to u tajuk nye)...kita tengok sampai berapa ratus topik ini leh bertahan...off topik + dabel post dibenarkan!!!!

Share | 
 

 ~little sharing~

Go down 
AuthorMessage
ain manisa
Ahli Junior
avatar

Posts : 318
Join date : 05/08/2009
Location : jelapang padi

PostSubject: ~little sharing~   Sat Aug 22, 2009 2:06 am

assalamualaikum...

dh beberapa hari aku masuk forum ni tp dah jd cam lost feeling... haha~ so aku igt utk keep supporting this forum, mungkin ada elok nya aku buka catatan sndiri kat cni ja la...

aku mmg suka menulis, menaip, atau leh jgk kata merekod pengalaman hidup aku... depends on mood la tp... kalo rajin, aku rekod... kalo tak, aku biarkan ja la... hehe~

tadi aku g terawih, masa balik tu aku nmpk sorg girl berjalan sorg2 meredah jln raya dgn langkah yg lemah la bg aku... aku perhati ja budak tu... aku rasa muda lagi... aku tak nmpak muka, jauh... aku usha dia dari tgh jln, dia nya berjalan kat tepi jln... hehe~ lama gak aku menuruti langkah dia... terasa cam kalo la aku sorg masa tu, nk ja aku g kat budak tu tnya kenapa dgn dia... girl tu dari masjid gak la, bertelekung... huhu~ ada gak aku terpikir, mybe budak sakit kaki kot... sbb mmg serius lemah btol hayunan kaki dia tu... termenung termenung

masa tgh terawih tadi jgk, tiba2 aku terkenang masa aku kat umt... teringat bestnya terawih kat dataran asrama, sejuk ja berbumbungkan langit... kalo kat masjid udm plk, sedap ja imam dia baca surah... tak terasa pn lambat... huhu~ tak semena-mena rindu plk saat2 berpuasa di umt... aku byk belaja pasal bacaan2 dlm terawih pn masa aku kat umt dulu... sbb kena stand by in case aku kena jadi imam... huhuhu~

esok nk sahur, msti lagi byk kenangan kat umt dulu yg akn tiba2 muncul.... hurmmmm malaslayan

i miss the moments in umt... termenung
Back to top Go down
adamoo
Admin
Admin
avatar

Posts : 417
Join date : 05/08/2009
Age : 32
Location : terengganu

PostSubject: Re: ~little sharing~   Sat Aug 22, 2009 2:21 am

jangan kata ko ain...
aku yang ada sini pon terkenang2 dan rendu zaman degree dulu...
skung ni rasa cam kosong je...

dulu2 kalao busan2 leh gak start moto g umah sape2...
n mb tu la slh satu sbb aku buat forum ni...

sabar la sket ain...
forum kita ni kurang mature lagi...
x stabil lagi...
spatutnya cni jadi tempat bersosial yang menarik...
tempat kita share2 pendapat bukan tempat syok sndri x bertempat...

sabar ye...plsss doa

_________________
Back to top Go down
http://aquaculturist0508.forumms.net
BaCkSpACe
Ahli Junior
avatar

Posts : 287
Join date : 18/08/2009
Age : 32
Location : JaPaN

PostSubject: Re: ~little sharing~   Sat Aug 22, 2009 5:57 am

pg ni pas sahur br aku dpt menekan2 huruf2 kat laptop ni tuk anta sumthing utk forum kite ni...
bukn korg je yg rase suma tu...
aku pn sama...teringt saat2 berpose di UMT tu...
best n berdikari giler...
teringat saat2 kite berbuka satu kos...
bilerla agknya saat2 tu akn berulang ag kn...angkatkening
Back to top Go down
ain manisa
Ahli Junior
avatar

Posts : 318
Join date : 05/08/2009
Location : jelapang padi

PostSubject: Re: ~little sharing~   Sat Aug 22, 2009 4:07 pm

aku ok ja... don worry... aku support sokmo pa2 aktiviti yg berkaitan ngn aquaculturist... dulu, kini, dan selamanya... hehe~ tak kira la di alam maya atau alam realiti... except for last gathering, itu mmg tak mmpu nk wak gane la, tak dpt menghadirkan diri... hihi

hari ni 1st day puasa kan... apa la agk2 nya juadah buka rini.. otak aku mmg tak leh control la asyik nk teringat saat2 kat ganu jer... aduyai... parah nau... tingat ke pok ali... yg aku pelik tu apasal masuk bln posa plk yg aku nk tingat sgt... sebelum2 ni sedang2 ja la ingatan tu... tak la keterlaluan... apasal ek? what so special bout Ramadhan in UMT... hurrm hurrm
Back to top Go down
adamoo
Admin
Admin
avatar

Posts : 417
Join date : 05/08/2009
Age : 32
Location : terengganu

PostSubject: Re: ~little sharing~   Sat Aug 22, 2009 4:25 pm

special sebab kita ngan kawan kita cik ain...
sebab ada yang benda kita nak sangat tapi susah untuk kita dapat...
sebab kita ngan kawan2...
kalau ngan family mudah untuk kita dapat...
(i mean juadah buka pose/sahur)

kita share benda yang kurang....
share benda yang melimpah...
kita share sakit senang...
kita gelak sama...
kita nanges pon sama...

kita rasa pose bersama...
kita pakat masak buka pose sahur/sama2...
nape ngan kawan kat umt je???

kawan kat umah/kg/bandar kita nak wat g2 ke???
masing2 da ada family...
aku rasa semua orang pon trase...tambah2 lagi kalao beliau baca thread ni....
and aku kompem kalao NURAZILAH BT EDRUS baca dia akan terharu lalu menangis...
huhu...

p/s : malam bulan pose pon kita kuar mancing sama2 :termenung:

_________________
Back to top Go down
http://aquaculturist0508.forumms.net
BaCkSpACe
Ahli Junior
avatar

Posts : 287
Join date : 18/08/2009
Age : 32
Location : JaPaN

PostSubject: Re: ~little sharing~   Sun Aug 23, 2009 6:31 am

mmg bestla saat2 berbuka n bersahur di UMT...
btul kate korg...
kat UMT la mmbe2 paling best aku rase...
bile lagi la aku akan sampai ke sana lg...
dh brape kali aku merancng nk ke sana tp sentiasa ade halangan...
aku rindukn kawan2ku...aku rindukan terengganu Sad
Back to top Go down
ain manisa
Ahli Junior
avatar

Posts : 318
Join date : 05/08/2009
Location : jelapang padi

PostSubject: Re: ~little sharing~   Mon Aug 24, 2009 2:53 pm

kalo bercakap pasal nk ke terengganu... jemputan tak penah berhenti... last time aku ke sana, w.pn kejap ja... tp aku hepy sbb ada seseorang yg nmpk cam gembira ja ngn lawatan aku... jelir

hari ni cam biasa... tak da pa2 yg menarik berlaku... semalam pn sama... masih mencuba utk memperbaiki beberapa perkara dlm diri aku ni... cuma semalam dpt chat ngn akmal setelah beberapa bulan... tak sempat aku nk story menda ngn dia, adik aku potong line plk nk guna laptop... hampeh! scratch
Back to top Go down
gabanislam
Ahli Junior
avatar

Posts : 147
Join date : 07/08/2009
Age : 32
Location : between the inner ground and sky

PostSubject: Re: ~little sharing~   Tue Aug 25, 2009 12:54 am

BaCkSpACe wrote:
mmg bestla saat2 berbuka n bersahur di UMT...
btul kate korg...
kat UMT la mmbe2 paling best aku rase...
bile lagi la aku akan sampai ke sana lg...
dh brape kali aku merancng nk ke sana tp sentiasa ade halangan...
aku rindukn kawan2ku...aku rindukan terengganu Sad

alaaa.. np la cite ni diugkit blk.. ni yg ak feeling blk saat2 kt umt ni..huhu
xtaula np ayt sya yg ak highlat tu wt ak rindu blk kt kwn2.. but that's true sya..
tp np kwn2 umt yg kite heart feeling sgt ni??? np bkn kwn2 matrik @ skola asrama dl?? sbb msuk 2nd yr kite kne dok luar, kne bdikari..time tula yg mcm adam ckp, skit pning suke duka, ketawa sedih kite kgsi ngn diorg.. diorgla kluarga kitee time tu..

time bln pose kt ganu dl, 2 3 moto umh ak kua jlnkn tugs crik juadah utk buka klau ad yg pesan2.. klau sume rjin, sume kua berkonvoi g bazar ramdhan wkaf tgh.. nk buka msing2 ad mknn die.. plg byk n mewah prof..hehehe.. time sahur la very the touching.. spe bgn dl kne msk utk shur, xkirela msk ap (bese nsk gorg je), time alan bgn ok la sbb die pndai msk, kne ak bgn awl..abis, dh la xreti msk.. wt nsik greng ak tau termsin skt..lbh2 lg yg skli mkn alan seorg yg sgguh cerewet bab mknn.. tp die diam je..ble ak bkak mulut np msin nsik greng ak ni.. die pn trus mngakui smbil gelak2 (bygkn gelak alan..huhuhu).. tp tgk yg len cm xksh je..telan jela..hehehe

ad 1 ari nk wt sahur gas abis, time tu we kne msk.. time nk sahur tgk sardin ni len mcm je.. rupenye die ltk sardin ngn air pns je sbb gas abis.. mknla sardin mentah.. tp sume xbukak mulut mengurut..blsh je ap yg ad.. tula ssh sng sme2 tempuhi.. wt a very great friends i have!!! syg kwn2 ak.. tp skg tggl kngn.... Neutral Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
Back to top Go down
ekei47
Admin
Admin
avatar

Posts : 439
Join date : 11/08/2009
Age : 32
Location : pandan indah-bangsar-TTDI-bandar utama-sg.buloh-melaka-kluang-jaybee-kaybee

PostSubject: Re: ~little sharing~   Tue Aug 25, 2009 1:14 am

yes kamel. gua mewakili kajo dan kanep tao lu mmg x pndai msk. gua masih ingt mskkn lu ms kt rompin yg lu asek dok adjust grm gule. lbh masin lu tmbh gule, terlbh manis lu kaunter dgn gram. last mcm x bubuh ape2 pun. hahahaha.... nasib baik kt rompin tu mknn kurg. so kene mkn ape yg ade je la. nasib babi utan tu haram. kalo x, mao ade gk yg buat perangkap babhi utan tu. hahahhaha

brpose brsame2 kengkwn mmg besh. time tu soal sdp lain crite. jnj buleh mkn. bdk2 unah gua dulu sahur kol 2. psl kes mln nk bngun kol 4/5. pnah gk try, tp end up sume pun x sahur. kalo ade pun org yg sahur kol 4/5 adalah kanep. bliau je yg rajin bngun. nk hrpkn gua ngn kajo. kalo da tdo tu mmg x bngun da. hahaha... sebut psl sadin mentah ni, tringt kesah gua dgn kanep d hari ry aji... time tu nk balik kg x brbaloi. cuti 2 ari je. ms tu dok asrama. dgn solat ry ntah kemane, tinggal la gua dgn kanep kt bilik tu. nk bli mknn, xde org plak yg jual. trnspot pun xde. nasib baik gua da suro kanep bli roti ngn sadin awl. ape lg, ry aji mkn sadin rebus dgn air water cooler dgn roti jela. nasib baik ptg tu pak li ajk mkn umah die. dpt la merase nasik. hahahaha

_________________
it never was a love. it's an obsession.
Back to top Go down
ain manisa
Ahli Junior
avatar

Posts : 318
Join date : 05/08/2009
Location : jelapang padi

PostSubject: Re: ~little sharing~   Tue Aug 25, 2009 3:34 am

aku baru abis basuh pinggan mangkuk... byk nau.. padahal berempat ja pn kat umah ni... ni mmg time standard la aku membereskan apa yg tak beres... blh ja wat awal ckit... malas..! sebelum berbuka dh membasuh pinggan seround... pas berbuka, mmg terpaksa ditinggal dulu la... kalo tak, tak tau kul bapa baru aku leh smyg... pstu terus siap ke masjid... balik msjid dh dekat kul 11... lepak2, tgk forum, tgk tv dulu... dh kul 1 lebih time org tido tu la aku baru terkedek-kedek nk p tgk dapur... hehe~ sapa serumah ngn aku mmg tau la peel aku ni... time org jaga aku tido, pastu mlm jadi burung hantu... tu sbb biasa nya mmg aku jadi penunggu rumah... lebey kurang cam lagu nenek kebayan tu la...

nenek, nenek si bongkok tua...
siang mengantuk malam berjaga...
mencari cucu d mana ada...
nenek ku kawin dgn anak raja...


utk sesapa yg tiba2 terkenang detik2 gembira anda di UMT dulu sbb diari aku ni... sory ar... hehe~ aku dulu tak da segmen masak2 ni... kitorg beli ja smua... kalo aku nk masak2, aku lari g tempat lain... jelir tp aku selalu gak la dgr pasal alan pndai masak... pasal kamil tak reti masak tu, tak penah lak terdengar... mmbe2 weh... org dh masak, telan je la... takkan nk bising2 plk... nk2 kalo lelaki... lagi la... belasah ja... korg kan mmg sempoi... afro
Back to top Go down
nurazilahedrus
Ahli Skodeng
avatar

Posts : 14
Join date : 18/08/2009
Age : 32
Location : dapur smk likas

PostSubject: Re: ~little sharing~   Mon Aug 31, 2009 8:53 pm

wat la reunion..kalo aku kne jemput aku msti dtg punya...anytime..anywhere...hehehe
Back to top Go down
adamoo
Admin
Admin
avatar

Posts : 417
Join date : 05/08/2009
Age : 32
Location : terengganu

PostSubject: Re: ~little sharing~   Mon Aug 31, 2009 10:29 pm

halamak...
yeke nak datang zila???
ok2...
ill call u like i called u ere~ rock

_________________
Back to top Go down
http://aquaculturist0508.forumms.net
ain manisa
Ahli Junior
avatar

Posts : 318
Join date : 05/08/2009
Location : jelapang padi

PostSubject: Re: ~little sharing~   Tue Sep 08, 2009 12:00 am

ehemmm.. lama rasanya aku tak update menda kat cni... thanx jila for ur support... kalo dak2 ni jadi wat reunion, jila tak turun semenanjung... siap!! angkatkening angkatkening angkatkening

06/09/09

hari yg sgt memenatkan bg aku... tu yg hari ni baru leh nulis... semalam mmg aku tak on9 langsung... serius mmg letih tahap kronik la kemarin... balik2 ja umah kul 6.10 pm aku terus tertido... ingatkan nk baring kejap ja... aleh2 nk dekat buka posa baru aku bangun... huhu~ mak aku pn tak la tlg kejutkan... mybe dia tgk aku cam gila2 keletihan agak nya... usually aku balik umah, aku tgk tv jap sambil2 jenguk la kat dapur tu tlg pa2 yg patut... ini tak da maknanya dah nk tlg menda... tersadai kat tgh2 umah... kering tekak rasa menjerit sepanjang petang... hadoii... mentang2 la last week diorg dah kasi aku rehat 2 hari... minggu ni mmg teruk aku dikerjakan... tp aku tak kesah pn... nama pn keja... alah bisa tegal biasa la.. huhu~ msti sesapa yg baca post aku cam wondering apakah pekerjaan aku sebenanya... huhhhhh... aku malas nk ckp... sbb aku mmg suka berahsia tntang sesetengah menda... nk menipu cam tak perlu... tp nk berterus-terang cam tak nak... so baik jgn ckp pa2... study lagipun suka hati aku la, aku nya diari.... lol!

07/09/09

hari ni tak la penat sgt... penat la jgk, cuma tak la seteruk semalam... buka2 lak forum pg tadi, nmpk post jila, terubat sekejap lelah aku... hahaha~ biar ar tak berapa nk betul pn, tp aku tetap gembira... setan tq vey da much jila..! i leb u..! insan yg mmg sgt murah dgn pujian... jila.. jila...

p tempat keja, mcm2 kerenah nk kena face... aku mmg dah tak kira amenda dh skang ni... laporan prestasi ok tak ok... lantak... aku dh buat yg terbaik setakat yg aku terdaya... yg penting, aku cuba bertanggungjawab ngn amanah yg dh diberi... org nk kata aku tak berkebolehan ke apa ka... ada aku kisah?? ada la ckit... hahaha~ mula2 dulu... pastu aku dh malas... layankan pendapat org, aku yg sakit kepala... aku pegang rezeki kat tgn Allah Taala... ada rezeki aku nk sambung kontrak keja aku skang, ada la... kalo tak, mintak2 terbuka jln utk aku dpt keja lain plk... bukan la aku nk bertawakal tanpa berusaha... usaha dah... tp tak tau la cukup ke tak utk nk puaskan hati manusia2 ni...

pastu ari ni mood apa pn aku tak tau... on da way nk balik umah petang tadi, adalah sorg minah ni bawak keta mmg cam kampit... aku dh dok menyumpah seranah kat dlm keta... astagha..... aku pn tak tau la apa yg aku angin sgt... selalu kalo org bwk keta loqlaq smpai tahap aku kena brek mengejut pn, tak la aku dok menyumpah... aku cuma memandang sekilas ngn perasaan yg tak puas hati ja... tp mulut still tak ckp pa2... pendek kata, mulut aku ni jarang la menyumpah org tak tentu pasal... nk2 bln posa ni... tp tadi mmg serius aku tak leh kawal geram aku... kurang dah pahala posa aku rini... malaslayan
nafsu... nafsu... susah tol nk di kawal... pe daa... tumbuk tumbuk tumbuk
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: ~little sharing~   

Back to top Go down
 
~little sharing~
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Legacy Of UMT Aquaculturist :: Diary Aquaculturist...-
Jump to: