Legacy Of UMT Aquaculturist
sila2 la masuk...minum2 dulu...sila2 jangan malu2

Legacy Of UMT Aquaculturist

We wont break...we will always stay together...wherever we are...we are one~
 
HomeHome  Muka DepanMuka Depan  RegisterRegister  Log inLog in  
nak memeriahkan forum...aku open topik baru >> Umah Ensems...dimulai dengan Umah Ensems #1 : Hatchery air tawar... xperlu posting ikut topik...santai2 sesantai2nya...posting sampai 50 dan akan dilock and sila bukak topik baru Umah Ensems #2 : (ups to u tajuk nye)...kita tengok sampai berapa ratus topik ini leh bertahan...off topik + dabel post dibenarkan!!!!

Share | 
 

 gelagat budak2...

Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3
AuthorMessage
BaCkSpACe
Ahli Junior
avatar

Posts : 287
Join date : 18/08/2009
Age : 32
Location : JaPaN

PostSubject: gelagat budak2...   Thu Aug 20, 2009 7:30 pm

First topic message reminder :

aku just nk share ngan korang penglmn aku ngan bdk2 skola...
mungkin korgpn prnh jadi cam diorg b4 ni....and klu korg pn ade pgalam same..jom bork2 sal mreka...tak semestinya korg kne jadi cikgu tuk citer pngalamn camnikan...mane r tau korg de ank sdare ke...mbe ke...
yg pastinya umo bwh dari kite...i mean bork sal budk yg under 18 la...
yg de perangai pelik2....share la k....
Back to top Go down

AuthorMessage
ikrom
Ahli Junior
avatar

Posts : 287
Join date : 16/08/2009
Age : 31
Location : Kay Bee

PostSubject: Re: gelagat budak2...   Sun Aug 30, 2009 8:44 pm

btol la prop ckap bkan sume org baik....
kalo sume org baik bermakna sume org juga adalah jahat......

khori bpak segala buah?....mende ni sya?....
Back to top Go down
Anonymouse
Ahli Senior
avatar

Posts : 599
Join date : 14/08/2009

PostSubject: Re: gelagat budak2...   Sun Aug 30, 2009 8:49 pm

aku refer previous post dia..
yg dia kta "ni la keje bdak skolah agama" tuh..
pe kna mngena lompat pgar ngan xleh jd ustaz?? Suspect
xpham cmne ko bley kaitkan 2 bnda yg xdak kna mngena nie.. scratch scratch
Back to top Go down
ain manisa
Ahli Junior
avatar

Posts : 318
Join date : 05/08/2009
Location : jelapang padi

PostSubject: Re: gelagat budak2...   Mon Aug 31, 2009 12:17 am

kisah plg dahsyat dlm thread ni aku baca ialah kisah sya ngn len... tp kes buli2 tu aku rasa cam menda yg normal la kalo kat hostel... aku penah dok hostel 2 minggu masa f3... kakak2 tu cam ko la sya... nk bg t/tgn pnya la susah... tp tak la teruk sgt kot... kena nyanyi kuat2, pastu mengaku cinta kat tah sapa2... adoyaii... siap ada yg merajuk, pastu group aku kena nyanyi lagu 'maafkan kami' dendangan Tan Sri P. Ramlee utk mintak maaf ngn dia... hehe~

cuma yg buli balik guna taktik pecah & perintah tu yg aku tak tahan... tak penah aku sgka len sejahat tu.... niat tak penah sekali-kali menghalalkan cara... nonono nonono nonono
Back to top Go down
boo
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 455
Join date : 14/08/2009
Age : 33
Location : lokasi

PostSubject: Re: gelagat budak2...   Mon Aug 31, 2009 12:30 am

ak rasa len xla jahat tp bijak...hhaahaa
teruskan usaha anda menghapuskan pembuli hail hail hail hail

ustaz pon kena pandai lompat pagar sebenarnya baru la die dpt memahami knp student lompat pagar....mudah je nak atasi mslh lompat pagar...hapuskan pagar sekaligus pagar juga xleh makan padi...padi pon selamat so pengeluaaran beras negara kan meningkat kerana sebutir nasi ibarat setitik peluh petani
Back to top Go down
Anonymouse
Ahli Senior
avatar

Posts : 599
Join date : 14/08/2009

PostSubject: Re: gelagat budak2...   Mon Aug 31, 2009 12:39 am

ye ye ye.. btol tuh..
sbb da ustaz yg arif psal lmpat pgar la, kitorg kantoi secara beramai2..
port kitorg lompat da dua.. stu kt asrama, stu kt skolah..
dgn slambernya ustaz tu sapu cat kat pgar asrama, n tgu kat skolah..
dia tngkap yg msuk dr skolah, and rollcall bdak2 asrama, check kaki..
sapa2 yg da cat kt kaki je kntoi..
nseb bek aritu aku xmelompat~~ bounce bounce bounce
Back to top Go down
ain manisa
Ahli Junior
avatar

Posts : 318
Join date : 05/08/2009
Location : jelapang padi

PostSubject: Re: gelagat budak2...   Mon Aug 31, 2009 12:40 am

boo wrote:
ak rasa len xla jahat tp bijak...hhaahaa
teruskan usaha anda menghapuskan pembuli hail hail hail hail

ustaz pon kena pandai lompat pagar sebenarnya baru la die dpt memahami knp student lompat pagar.... mudah je nak atasi mslh lompat pagar...hapuskan pagar sekaligus pagar juga xleh makan padi...padi pon selamat so pengeluaaran beras negara kan meningkat kerana sebutir nasi ibarat setitik peluh petani

gila nya bernas idea nih... kesinambungan dari cadangan tu, aku rasa peraturan time bila student leh outing, time bila tak leh outing tu pn dgn rasminya leh la dimasuhkan jgk... pasal pagar padi tu, aku tak penah plk nmpk mana2 pagar yg mengelilingi sawah2 padi kat kedah ni... ke aku explore tak abis lagi..? hurrm hurrm hurrm
Back to top Go down
Anonymouse
Ahli Senior
avatar

Posts : 599
Join date : 14/08/2009

PostSubject: Re: gelagat budak2...   Mon Aug 31, 2009 1:04 am

ko xpnah nmpak sya?
isk3... sbelah skolah aku tu padi je..
smpai musim je, kuarla sgala mak nenek yg ada dalam tuh..
nyamuk, kupu2(ke rama2?) putih, natang pe lg aaa..?
pnyakit smua tuh..
time tu van skolah akn jadi amat aktif.. anto bdak2 ke klinik..
tp skrg da xdak dh padi.. da kmbus wat pdang..
Back to top Go down
BaCkSpACe
Ahli Junior
avatar

Posts : 287
Join date : 18/08/2009
Age : 32
Location : JaPaN

PostSubject: Re: gelagat budak2...   Tue Sep 01, 2009 1:50 am

Anonymouse wrote:
ko xpnah nmpak sya?
isk3... sbelah skolah aku tu padi je..
smpai musim je, kuarla sgala mak nenek yg ada dalam tuh..
nyamuk, kupu2(ke rama2?) putih, natang pe lg aaa..?
pnyakit smua tuh..
time tu van skolah akn jadi amat aktif.. anto bdak2 ke klinik..
tp skrg da xdak dh padi.. da kmbus wat pdang..


salah tu proff nonono nonono nonono
ain la...ko giler bayang kat aku ke pe prof???? tensen

tp mse skola mmg best la...
pe je yg aku tak buat...
smpaikan presden asrama aku nangis ty pe salah dy smpai aku takley nk ikut peraturan...kesiannnn...hahahaha...
bg aku..peraturan dicipta utk dilanggar... spek
Back to top Go down
ain manisa
Ahli Junior
avatar

Posts : 318
Join date : 05/08/2009
Location : jelapang padi

PostSubject: Re: gelagat budak2...   Tue Sep 01, 2009 2:57 am

BaCkSpACe wrote:
Anonymouse wrote:
ko xpnah nmpak sya?
isk3... sbelah skolah aku tu padi je..
smpai musim je, kuarla sgala mak nenek yg ada dalam tuh..
nyamuk, kupu2(ke rama2?) putih, natang pe lg aaa..?
pnyakit smua tuh..
time tu van skolah akn jadi amat aktif.. anto bdak2 ke klinik..
tp skrg da xdak dh padi.. da kmbus wat pdang..


salah tu proff nonono nonono nonono
ain la...ko giler bayang kat aku ke pe prof????
tensen

tp mse skola mmg best la...
pe je yg aku tak buat...
smpaikan presden asrama aku nangis ty pe salah dy smpai aku takley nk ikut peraturan...kesiannnn...hahahaha...
bg aku..peraturan dicipta utk dilanggar... spek

aku nk tnya soalan yg sama gak semalam kat prop... tp cam tak smpai hati lak.... cmna la aku yg reply, dia respon kat ko sya... plk tu, aku ckp aku tak penah nmpk pagar keliling padi... bukan aku tak penah nmpk padi... prop.... prop..... kes berat dh ni... Basketball Basketball Basketball
Back to top Go down
lavenda9oo8
Ahli Junior
avatar

Posts : 125
Join date : 06/08/2009
Age : 32
Location : PENANG

PostSubject: Re: gelagat budak2...   Tue Sep 01, 2009 6:47 am

huhuhu...ak xsgka gk si leng g2...
tp ak sll la dibuli time skola rndah ng si kembar anak cikgu ni...
pastu sll knakan ak lak tu,,,ak bckap ckt lam klas msti kua dialog neh "cikgu.....dayah bersembang...." uwaa..skt tol aty ak dak 2ekor neh..
smpai prot ak sll dipulas smpai terginjat2 kaki aku,,,smp abeh upsr ak xska ng subjekm sains (cg tu ak kureng ska) npe grg ng ak jer...sb aku comot ke huhu.. Sad...
tp masa dpt result tetibe je ckgu to caring pe tah ng ak,die tny result dpt pe,,ak jwb slmber je,,,"dapat C" haku mang xska sains masa to..tp ak dpt rskan die plik ckt masa tu...to la spe soh grg ng aku kan ak jd xska subjek tu.. tp msk PMR ak amat ske sains smp ckgu klas ak pn pasan time blaja sc ak suke salin nota2 yg die xbg salin,,siap ada buku nota sc sndiri..

smp form 4 dak 2ekor kmbar tu tetibe pndh skolah ak lak,skelas lak to..tp xbuli dah,,sb dorg xleh celen subjek2 mcm math ke,,dlu ley la ak xska sc ley lekeh2kn ak,,tp tetap ske sindir2,,,gram tol...pasto asek lawan tmpt 123 dlm klas...

kjadian yang mbuat aku ingat btl time f4, dorg sengaja kenen2 ak ngan dak klas ak yg tah pape...skali aku jerkah (org utara tau la mksd die) yang abg si kmbar to,, haha die diam...suke2 die je nk gosip org...mang padan muke,,,msk mtrik jmp lg...adeh sabor jela...tp tiada lg buli...ak je ske buli adik aku,,, Basketball Rolling Eyes Twisted Evil
Back to top Go down
Anonymouse
Ahli Senior
avatar

Posts : 599
Join date : 14/08/2009

PostSubject: Re: gelagat budak2...   Tue Sep 01, 2009 3:29 pm

aik aik aik???
cmne ley slap tuh??
hahaha~
ni la akibtnya on time tgh dmam..
lgpon aku dok slalu kndem sya je..
so tgn otomtik taip nma dia arrr..


n ko ain...
aku cite tuh, padi di tepi skolah..
tepi skolah kn da pgar?? Razz
Back to top Go down
ikrom
Ahli Junior
avatar

Posts : 287
Join date : 16/08/2009
Age : 31
Location : Kay Bee

PostSubject: Re: gelagat budak2...   Tue Sep 01, 2009 8:03 pm

prop kan tgah blajar posa..tu yg smpai demam tuh...
Back to top Go down
pie_spekong
Ahli Junior
avatar

Posts : 184
Join date : 17/08/2009
Location : parit sulong

PostSubject: Re: gelagat budak2...   Tue Sep 01, 2009 8:23 pm

Anonymouse wrote:
aik aik aik???
cmne ley slap tuh??
hahaha~
ni la akibtnya on time tgh dmam..
lgpon aku dok slalu kndem sya je..
so tgn otomtik taip nma dia arrr..


n ko ain...
aku cite tuh, padi di tepi skolah..
tepi skolah kn da pgar?? Razz

sudahla..kalo tgh angau tu ngaku je la..
jangan kerana tak pandai menari, lantai senget pula disalahkan.. confused confused
Back to top Go down
ain manisa
Ahli Junior
avatar

Posts : 318
Join date : 05/08/2009
Location : jelapang padi

PostSubject: Re: gelagat budak2...   Wed Sep 02, 2009 3:09 am

pie_spekong wrote:
Anonymouse wrote:
aik aik aik???
cmne ley slap tuh??
hahaha~
ni la akibtnya on time tgh dmam..
lgpon aku dok slalu kndem sya je..
so tgn otomtik taip nma dia arrr..


n ko ain...
aku cite tuh, padi di tepi skolah..
tepi skolah kn da pgar?? Razz

sudahla..kalo tgh angau tu ngaku je la..
jangan kerana tak pandai menari, lantai senget pula disalahkan.. confused confused

sedap ayat nih... hehe~

baca cita dayah, aku tingat lak kisah masa aku darjah 2... hehehe~ ada sorg budak lelaki ni hari2 dengki ngn aku pasai pa tah... suka ngat kaco aku, sepak belakang aku... pastu bila balik umah, mak aku pn pelik la tgk ada kesan tapak kasut kat baju... huhu~ aku pn cita la kat mak bapak aku sal dak laki ni... depa suh aku lawan balik... lepas dh beberapa kali, last sekali bapak aku p sekolah warning dak tu... hahaha~ setan pas balik tu bapak aku cita kat mak aku, dak laki tu kecik ja pn... kecik drpd aku... bapak aku leh plk gelakkan aku... hampeh..! serabut
Back to top Go down
Anonymouse
Ahli Senior
avatar

Posts : 599
Join date : 14/08/2009

PostSubject: Re: gelagat budak2...   Wed Sep 02, 2009 1:42 pm

kuang ajar lu pie...
ko nk marah aku sbb rmpas prhatian sya dari ko ke hape?? sengih

aku mmg xpndai mnari pie.. xyah aku nk slahkn lntai...
lgpun aku salah taip.. bkan salah mnari.. bersiul
Back to top Go down
BaCkSpACe
Ahli Junior
avatar

Posts : 287
Join date : 18/08/2009
Age : 32
Location : JaPaN

PostSubject: Re: gelagat budak2...   Thu Sep 03, 2009 1:42 am

2 jejaka sedang merebut ku...
ikrom!ko tak nk join???? Laughing Laughing Laughing
relaxla...pasal akupn nk gaduh...hahahaha
Back to top Go down
Anonymouse
Ahli Senior
avatar

Posts : 599
Join date : 14/08/2009

PostSubject: Re: gelagat budak2...   Thu Sep 03, 2009 7:49 pm

perasan la lu sya... nonono nonono nonono
Back to top Go down
ikrom
Ahli Junior
avatar

Posts : 287
Join date : 16/08/2009
Age : 31
Location : Kay Bee

PostSubject: Re: gelagat budak2...   Thu Sep 03, 2009 9:17 pm

BaCkSpACe wrote:
2 jejaka sedang merebut ku...
ikrom!ko tak nk join???? Laughing Laughing Laughing
relaxla...pasal akupn nk gaduh...hahahaha

haha...cet..wat pe aku nak join ngan bdk 2 ekor x matang tuh...haha...jgn mrah ek pie & prop...biasa la gado-gado....sedangkan lidah lg tergigit inikan pula...............

Sya...hatiku bukan untukmu... hahaha...
Back to top Go down
ain manisa
Ahli Junior
avatar

Posts : 318
Join date : 05/08/2009
Location : jelapang padi

PostSubject: Re: gelagat budak2...   Fri Sep 04, 2009 7:39 am

[quote="ikrom"]
BaCkSpACe wrote:


Sya...hatiku bukan untukmu... hahaha...

dah hati mu utk siapa wahai encik ikrom.... Suspect Suspect Suspect

ngn kak chik yg juai kuih kat bazar yg ko selalu g tu ke?? hihihihi... peace
Back to top Go down
Anonymouse
Ahli Senior
avatar

Posts : 599
Join date : 14/08/2009

PostSubject: Re: gelagat budak2...   Fri Sep 04, 2009 10:55 pm

ikrom wrote:
BaCkSpACe wrote:
2 jejaka sedang merebut ku...
ikrom!ko tak nk join???? Laughing Laughing Laughing
relaxla...pasal akupn nk gaduh...hahahaha

haha...cet..wat pe aku nak join ngan bdk 2 ekor x matang tuh...haha...jgn mrah ek pie & prop...biasa la gado-gado....sedangkan lidah lg tergigit inikan pula...............

Sya...hatiku bukan untukmu... hahaha...

inikan pula pe ikrom??
ko mmg xsdar la ikrom..
napa plak aku n pie yg xdimatangkan..
pdahal ko lagi xmatang..
Back to top Go down
pie_spekong
Ahli Junior
avatar

Posts : 184
Join date : 17/08/2009
Location : parit sulong

PostSubject: Re: gelagat budak2...   Fri Sep 04, 2009 11:31 pm

dah2..takyah gado2..
nak gado2..p bli kt bazar remdan..
Back to top Go down
ikrom
Ahli Junior
avatar

Posts : 287
Join date : 16/08/2009
Age : 31
Location : Kay Bee

PostSubject: Re: gelagat budak2...   Sat Sep 05, 2009 1:31 am

Anonymouse wrote:
ikrom wrote:
BaCkSpACe wrote:
2 jejaka sedang merebut ku...
ikrom!ko tak nk join???? Laughing Laughing Laughing
relaxla...pasal akupn nk gaduh...hahahaha

haha...cet..wat pe aku nak join ngan bdk 2 ekor x matang tuh...haha...jgn mrah ek pie & prop...biasa la gado-gado....sedangkan lidah lg tergigit inikan pula...............

Sya...hatiku bukan untukmu... hahaha...

inikan pula pe ikrom??
ko mmg xsdar la ikrom..
napa plak aku n pie yg xdimatangkan..
pdahal ko lagi xmatang..

....inikan pula korang berdua....kalo bukan suami isteri....korang kira cam adik-bradik la.... Laughing

ko kan suka tgok kartun...kira x matang la...cam budak2....hahaha....
aku tgok gak kartun tp skit2 n kartun yg brrfaedah je...pastu org kalo tgok aku mmg x kan anggap aku x matang punya...hahaha...

pie...bazar sini xde la jual gado2....
Back to top Go down
ikrom
Ahli Junior
avatar

Posts : 287
Join date : 16/08/2009
Age : 31
Location : Kay Bee

PostSubject: Re: gelagat budak2...   Sat Sep 05, 2009 1:46 am

Anonymouse wrote:
ikrom wrote:
BaCkSpACe wrote:
2 jejaka sedang merebut ku...
ikrom!ko tak nk join???? Laughing Laughing Laughing
relaxla...pasal akupn nk gaduh...hahahaha

haha...cet..wat pe aku nak join ngan bdk 2 ekor x matang tuh...haha...jgn mrah ek pie & prop...biasa la gado-gado....sedangkan lidah lg tergigit inikan pula...............

Sya...hatiku bukan untukmu... hahaha...

inikan pula pe ikrom??
ko mmg xsdar la ikrom..
napa plak aku n pie yg xdimatangkan..
pdahal ko lagi xmatang..

inikan pula korang berdua....kalo bukan suami istri korang kan dah mcam adik-bradik....haha...

aku kan x layan kartun cam budak2...ko pon tau org kalo tgok aku x kan anggap aku bdk2 x matang dah...haha...

pie...bazar sini xde la jual gado2....
Back to top Go down
gabanislam
Ahli Junior
avatar

Posts : 147
Join date : 07/08/2009
Age : 32
Location : between the inner ground and sky

PostSubject: Re: gelagat budak2...   Sun Sep 06, 2009 2:11 am

ak pnh kne buli ms kt skola agma.. pnjm pmbaris ak then bile ak mntak blik, dpn2 ak die pthkn pmbris ak, ak pnh kne tumbuk kt kpla ngn die smpai songkok ak terplanting, pmdam ak yg dipnjm dibelah 2 then dibuang.. stp kli ak nk g skola agma msti ak rs tkut skit tp wt xkshlah..
tp ble msuk skola mngh die jd bek ngn ak, xd bli2 lg.. kt skola mngh xd spe brni buli ak sbb ak xwt hal kt org len n ad backup bsr kt blkg..cewahh..hehe
msuk asrama dibuli snr prkra bese..kne igt nme snr, kne jln cm beruk dpn stdnt pmpn..ble ak jd snr, ak xmmbuli tp lbh pd arahan bnde2 yg perlu je..cm kms blik ke (sbb ak ktua dorm.hehe), arhan pn mlibatkn snr2 len.. ak hormat diorg n diorg pn hormat ak..tp kdg2 diorg klau tgk kite bek skt mulela nek tocang.. tp ak xyh susah2 urus diorg sbb snr2 len yg lg 'jahat' akn bg ajran sckupnye pd diorg.. pirat
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: gelagat budak2...   

Back to top Go down
 
gelagat budak2...
Back to top 
Page 3 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Legacy Of UMT Aquaculturist :: Pengumuman dan Aktiviti Forum :: Borak kosong-
Jump to: