Legacy Of UMT Aquaculturist
sila2 la masuk...minum2 dulu...sila2 jangan malu2

Legacy Of UMT Aquaculturist

We wont break...we will always stay together...wherever we are...we are one~
 
HomeHome  Muka DepanMuka Depan  RegisterRegister  Log inLog in  
nak memeriahkan forum...aku open topik baru >> Umah Ensems...dimulai dengan Umah Ensems #1 : Hatchery air tawar... xperlu posting ikut topik...santai2 sesantai2nya...posting sampai 50 dan akan dilock and sila bukak topik baru Umah Ensems #2 : (ups to u tajuk nye)...kita tengok sampai berapa ratus topik ini leh bertahan...off topik + dabel post dibenarkan!!!!

Share | 
 

 diari seorang ekei

Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3
AuthorMessage
ekei47
Admin
Admin
avatar

Posts : 439
Join date : 11/08/2009
Age : 32
Location : pandan indah-bangsar-TTDI-bandar utama-sg.buloh-melaka-kluang-jaybee-kaybee

PostSubject: diari seorang ekei   Wed Aug 19, 2009 12:04 am

First topic message reminder :

akibat mengalami sindrome kebosanan tahap kerajaan majapahit, gua trdetik ati nk tulis yg smmgnye x pernah berjaye gua tulis lbh dr 4 hari. hahahaa.....
sperti yg lu org tao, gua berkerjaye di jusco, sbg seorg pelatih pengurusan. gua ingt lps blaja, x yah nk ngadap kelas dgn test lg, tp trnyte gua silap. program pelatih pengurusan jusco pnoh dgn assignment, dgn klass. haram. bru nk rilek2 da kene wat ape yg da bosan gua buat.

kerjeye gua sbg pelatih pengurusan sbgnye xde best mane kalo nk dibandingkan dgn namenye. lps sminggu gua msuk keje, gua di suro hendel 2 dept. da la kene hendel sorg2, lps tu sume bende bnyk gua blaja sndri jer. bile gua tnye org yg jg dept gua jwpn die mmg cukup syrt utk gua headshot die. mcm haram. x membntu lngsung. nasib baik gua lincah. blaja ar sket2 dr store lain. alhamdullillah skrg gua da bleh hendel 2 department dgn ok. psl gua slalu gk miss dateline yg jusco bg...

dkt setahun gua keje, gua da dpt femly bru... femly jusco. sbbnye, kalo korg keje syif, life korg hny dgn rakan skerje, dgn bantal/katil kt umah. mane ade ms nk enjoy2? mane xnye... org lain cuti, gua keje. org lain keje, gua cuti. org lain masuk keje, gua bru balek keje (ni kes kene wat night duty ar). aktiviti rasmi gua time keje adelah mendengar kesah2 staff yg lain. dr gosip2 pns smpai la sesi mengutuk manager. tu x kire cte2 sensored yg terpakse gua dengar. nasib baik gua jenis melayan... tp ape yg bestnyer. kitorg da mcm femly. mmg rpt.

pergh, pjg giler gua taip. kang xde org nk bace plak. jap2... yg ade gua kesah korg bace ke x menatang neh. hahahaha afro

_________________
it never was a love. it's an obsession.
Back to top Go down

AuthorMessage
ekei47
Admin
Admin
avatar

Posts : 439
Join date : 11/08/2009
Age : 32
Location : pandan indah-bangsar-TTDI-bandar utama-sg.buloh-melaka-kluang-jaybee-kaybee

PostSubject: Re: diari seorang ekei   Tue Sep 15, 2009 2:06 am

okey. gua smbg balek..
lps gua mmberntikan kete gua, gua kluar dr kete dgn perasaan nk mengamuk. gua x leh nk ckp pape da. x tao samade gua marah ke hape. konfius. tp bile gua nmpk owner die gua trus x jd. owner kete ni sorg gadis. gua saspek ms gua kluar dr kete, die da cuak2 da. mao x nyer. lg2 tngok owner kete iswara yg die lnggr mcm bonzer. tmbh plak fana dgn nina kuar. lg la die ingt gua bpk ayam.
mule2 suasana agk tegang psl awek tu cube slhkn gua psl gua brek mengejut. gua sound balek. g la mrh owner kete yg rosak tu. time tu gua ade 2 ketidak [puas atian. pertama, owner kete yg rosak tetibe tu dgn muke x bersalah menolak kete bliau yg rosak tnpa menghiraukn gua dgn awek tu. mmg nk stalek dahi die. yg kedua gua x puas ati dgn penumpng gua. lps tunjuk muke kejap, diorg msuk dlm kete gua. stat enjen kete, psg ekon, smbg sesi gosip. tingglkn gua kt tgh pns tu dgn awek yg da menggelabah psl kete die truk. ekceli gua pun seprise gak mcmner kete gua cume minor damage jer. lps bpk awek tu dtg dgn mercedes mate blalang, dl ati gua pikir kalo dpt pow 2 3 rat ni da kire cun ar neh. setel luar ar kirenye. ade la duit poket gua sket. hahaha... tp haram die suro claim insuran kete die. kedekut btol punye org. sep btol. kn x psl2 gua pun dpt susah psl nk kene repot. mmg hancing.

lps amek no awek tu dgn deal dgn pkcik kedekut tu, gua dgn rombongan fana dan nina meneruskan misi mengambil sulas di ttdi. utk pengetahuan korg, sulas skrg menyewa di sebuah kondo di ttdi. fana dgn nina x boleh blah ms dngr inpomesen neh. hahahah... lps mengmbil sulas dan beberape sesi fotografi, ktorg menuju ke one utama. shoping. utk bdk2 pompuan tu ar. ape jdh gua nk shoping kt situ ari tu. anytime gua boleh pegi. lps beberape sesi shoping dan fotografi ktiog menuju ke the curve plak. mcm bese sesi fotografi tu mmg la wajib. da gua la mngse keadaan. tp xde hal punye. diorg dtg tmpt gua, gua entertain la. hahaha.. adat la kn.. lps carik port nk berbuke, ktorg lyn wyg the orphan. siyes mmg psyco giler cte neh boleh tngok ar...

ekceli lps xcident tu, gua rs da hilng mood. tp psl gua x nk mengecewakn best fren gua yg turun dr kluang, nina yg dtg dr tganu, sulas yg jrg ditemui walopun umah sewa die dkt dgn tmpt keje gua, gua truskn gk aktvt mengikutr schedule yg telah dirncng. da smpi ke hari ni gua still hilng mood.
1st psl kete gua kene msuk workshop, 2nd psl gua x dpt nk entertain best fren gua sngt. psl nk setelkn mslh xcident tu. ari ni pun dpt temnkn fana dgn nina kejap jer. mmg hanceng. rs mcm kejap je 2 ari neh. kalo buleh gua nk wat aktvt yg ktorg slalu buat ms kt UMT dulu. tp omputih kate, not at the right place at the right time. ekceli ni bukn kali pertama gua alami ni dgn fana. bnyk kali okey.. beb, perlu ke asek dgn lu je.
skrg ni, perasaan gua bercmpur baur. kejap sedih. kejap tensen. kejap marah. kejap gembire. kejap hepy. last2 pale gua jd serabut. mmg haram..
tp siyesly gua kecewa psl x dpt entertain best fren gua. trime kaseh kpd kejadian/ adegan ingin ku cium bumper keretemu dgn kerete kelisa ku. hanceng!!!!

_________________
it never was a love. it's an obsession.
Back to top Go down
adamoo
Admin
Admin
avatar

Posts : 417
Join date : 05/08/2009
Age : 32
Location : terengganu

PostSubject: Re: diari seorang ekei   Tue Sep 15, 2009 2:50 am

ekei47 wrote:
okey. gua smbg balek..
l gua saspek ms gua kluar dr kete, die da cuak2 da. mao x nyer. lg2 tngok owner kete iswara yg die lnggr mcm bonzer. tmbh plak fana dgn nina kuar. lg la die ingt gua bpk ayam.

ahahaha...
ayat mu mmg xleh blah la k...
aku da tegolek dah ni gelak...
agagagaga... gelakgolek

solution untuk setel/rengankan masalah ko...
1.ko dah buat...yakni menulis diari kat forum ni...
2.kalo awek tu cun pas no dia kat sape2... setan

_________________
Back to top Go down
http://aquaculturist0508.forumms.net
Anonymouse
Ahli Senior
avatar

Posts : 599
Join date : 14/08/2009

PostSubject: Re: diari seorang ekei   Tue Sep 15, 2009 6:44 am

bapak keras bontot ketamu ekei..
full besi ke hape..
tp aku xbley blah bla bc time owner keta rosak tu slambe badak wat xtaw kat korg n ko pnya pnumpang slambe msok blik lam keta n smbung gosip, tgal ko sowang2 kat luar.
Back to top Go down
boo
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 455
Join date : 14/08/2009
Age : 33
Location : lokasi

PostSubject: Re: diari seorang ekei   Tue Sep 15, 2009 7:32 am

ekei47 wrote:

g2 tngok owner kete iswara yg die lnggr mcm bonzer. tmbh plak fana dgn nina kuar. lg la die ingt gua bpk ayam.
yg kedua gua x puas ati dgn penumpng gua. lps tunjuk muke kejap, diorg msuk dlm kete gua. stat enjen kete, psg ekon, smbg sesi gosip. tingglkn gua kt tgh pns tu dgn awek yg da menggelabah psl kete die truk.

adeh2 pedih perut aku xleh blah rr cite ko ekei..
baca part 1 cam simpati gak..baca part tu agak sdy laa n touching rr sbb sifar kekawangan ko tu tp aku ttp tergelak gelakgolek gelakgolek gelakgolek gelakgolek gelakgolek gelakgolek gelakgolek gelakgolek gelakgolek gelakgolek gelakgolek gelakgolek gelakgolek gelakgolek gelakgolek gelakgolek gelakgolek gelakgolek gelakgolek gelakgolek gelakgolek gelakgolek gelakgolek gelakgolek gelakgolek gelakgolek gelakgolek gelakgolek gelakgolek gelakgolek gelakgolek gelakgolek gelakgolek gelakgolek gelakgolek gelakgolek gelakgolek gelakgolek gelakgolek gelakgolek gelakgolek gelakgolek gelakgolek gelakgolek gelakgolek gelakgolek gelakgolek gelakgolek gelakgolek gelakgolek gelakgolek gelakgolek gelakgolek gelakgolek gelakgolek gelakgolek gelakgolek gelakgolek gelakgolek gelakgolek gelakgolek gelakgolek gelakgolek gelakgolek gelakgolek gelakgolek gelakgolek gelakgolek gelakgolek gelakgolek gelakgolek gelakgolek gelakgolek gelakgolek gelakgolek gelakgolek gelakgolek

sabarlah jelaa ekei tu sume2 dugaan la tuh
Back to top Go down
pie_spekong
Ahli Junior
avatar

Posts : 184
Join date : 17/08/2009
Location : parit sulong

PostSubject: Re: diari seorang ekei   Tue Sep 15, 2009 8:39 am

ekei47 wrote:

g2 tngok owner kete iswara yg die lnggr mcm bonzer. tmbh plak fana dgn nina kuar. lg la die ingt gua bpk ayam.
yg kedua gua x puas ati dgn penumpng gua. lps tunjuk muke kejap, diorg msuk dlm kete gua. stat enjen kete, psg ekon, smbg sesi gosip. tingglkn gua kt tgh pns tu dgn awek yg da menggelabah psl kete die truk.

tambah2 plak rambut lu cacak2 cam balung ayam..
Back to top Go down
broken angel
Admin
Admin
avatar

Posts : 130
Join date : 05/08/2009
Age : 32

PostSubject: Re: diari seorang ekei   Tue Sep 15, 2009 12:54 pm

hahaahahahhaahahaha.........

aku ingin membuat maklum balas ye..sbenanye ekei yg suro kami msuk semula ke dlm kete sb die tkut aku mrh sb die(ekei) da mula cair dgn snyuman awek tu..awek mmg cun siot, n bgaya n kecik..p/s: tp kami lg hot..mmg klu bpk die nmpk ktorg die akn ingt ekei bpk aym,aku ngn nina mak aym!hahaha..ekei ptut post gmba kami ditepi ln time tu..kami da mcm gadis litar ok.WOW!!!!!

sbenanye aku ngn nina bkn xnk bekap die aku da kuar da ms pompuan tu ngohngeh2 hah silap la aku kuar..hampir2 nk berlaku CATfight..WOW! tp ekei suh aku cooldown..C#$BAI tol da langar kete org lg mau bising2,aku tampor laju2 br tau!!!! dan aku dan nina merasakan klu ktorg diri lama2 kt tepi kete ekei tu tkut lak klu2 tbe2 byk lak kete2 mewah atau SUPER CAR benti tepi jln tuk PICK UP KTORG.WOW!!! maka kami pon kool down n lpk lam kete je smbil mengurangkan pahala pose..lalalalaala~~

aku dan nina smpat wat andaian MUNGKINKAH INI JODOH PERTEMUAN EKEI DGN POMPUAN TUH?????APEKAH????
Back to top Go down
http://www.zenxin.com.my
adamoo
Admin
Admin
avatar

Posts : 417
Join date : 05/08/2009
Age : 32
Location : terengganu

PostSubject: Re: diari seorang ekei   Tue Sep 15, 2009 2:05 pm

cadangan aku yang ke-3...
antar crite ni ka kat kabir bahtiar....
bagi dia buat drama...

walao... Laughing

_________________
Back to top Go down
http://aquaculturist0508.forumms.net
gabanislam
Ahli Junior
avatar

Posts : 147
Join date : 07/08/2009
Age : 32
Location : between the inner ground and sky

PostSubject: Re: diari seorang ekei   Tue Sep 15, 2009 3:30 pm

broken angel wrote:
hahaahahahhaahahaha.........

aku ingin membuat maklum balas ye..sbenanye ekei yg suro kami msuk semula ke dlm kete sb die tkut aku mrh sb die(ekei) da mula cair dgn snyuman awek tu..awek mmg cun siot, n bgaya n kecik..p/s: tp kami lg hot..mmg klu bpk die nmpk ktorg die akn ingt ekei bpk aym,aku ngn nina mak aym!hahaha..ekei ptut post gmba kami ditepi ln time tu..kami da mcm gadis litar ok.WOW!!!!!

sbenanye aku ngn nina bkn xnk bekap die aku da kuar da ms pompuan tu ngohngeh2 hah silap la aku kuar..hampir2 nk berlaku CATfight..WOW! tp ekei suh aku cooldown..C#$BAI tol da langar kete org lg mau bising2,aku tampor laju2 br tau!!!! dan aku dan nina merasakan klu ktorg diri lama2 kt tepi kete ekei tu tkut lak klu2 tbe2 byk lak kete2 mewah atau SUPER CAR benti tepi jln tuk PICK UP KTORG.WOW!!! maka kami pon kool down n lpk lam kete je smbil mengurangkan pahala pose..lalalalaala~~

aku dan nina smpat wat andaian MUNGKINKAH INI JODOH PERTEMUAN EKEI DGN POMPUAN TUH?????APEKAH????

ak stuju ngn ayat fana yg niii...prtmuan pnuh dramatik...nnti leh cite kt ank2 cmne papa (ekei) bertmu prtma kali ngn mama (pmpn kelisa)
Back to top Go down
terataibaiduri
Ahli Skodeng
avatar

Posts : 13
Join date : 08/09/2009
Age : 71

PostSubject: Re: diari seorang ekei   Tue Sep 15, 2009 5:48 pm

hahahaha rilek dude..dpt no kire ok r tu...bapak pmpuan tu pkai mate blalang dh kompem sng idop lu nnt...kikis r sikit...haha... kite x jd kalabul malami pn kite leh lepak old town lu yok....jom mlm ni lepak dude
Back to top Go down
avissawella86 amy
Ahli Junior
avatar

Posts : 120
Join date : 18/08/2009
Age : 32
Location : Perlis - KayBee

PostSubject: Re: diari seorang ekei   Tue Sep 15, 2009 5:50 pm

ciannya kat ko.. sib baik kebal gak keta ko ek.. nih dugaan bulan posa ni.. sabaq... sabaq..
Back to top Go down
http://avissawella86.blogspot.com
ekei47
Admin
Admin
avatar

Posts : 439
Join date : 11/08/2009
Age : 32
Location : pandan indah-bangsar-TTDI-bandar utama-sg.buloh-melaka-kluang-jaybee-kaybee

PostSubject: Re: diari seorang ekei   Wed Sep 16, 2009 1:55 am

broken angel wrote:
hahaahahahhaahahaha.........

aku ingin membuat maklum balas ye..sbenanye ekei yg suro kami msuk semula ke dlm kete sb die tkut aku mrh sb die(ekei) da mula cair dgn snyuman awek tu..awek mmg cun siot, n bgaya n kecik..p/s: tp kami lg hot..mmg klu bpk die nmpk ktorg die akn ingt ekei bpk aym,aku ngn nina mak aym!hahaha..ekei ptut post gmba kami ditepi ln time tu..kami da mcm gadis litar ok.WOW!!!!!

sbenanye aku ngn nina bkn xnk bekap die aku da kuar da ms pompuan tu ngohngeh2 hah silap la aku kuar..hampir2 nk berlaku CATfight..WOW! tp ekei suh aku cooldown..C#$BAI tol da langar kete org lg mau bising2,aku tampor laju2 br tau!!!! dan aku dan nina merasakan klu ktorg diri lama2 kt tepi kete ekei tu tkut lak klu2 tbe2 byk lak kete2 mewah atau SUPER CAR benti tepi jln tuk PICK UP KTORG.WOW!!! maka kami pon kool down n lpk lam kete je smbil mengurangkan pahala pose..lalalalaala~~

aku dan nina smpat wat andaian MUNGKINKAH INI JODOH PERTEMUAN EKEI DGN POMPUAN TUH?????APEKAH????

ekceli, gua x trgoda lgnsung dgn awek tu. siyes. cume time tu gua jd ngong kejap. rosak mood gua time tu. bru nk bergumbira. da jd mcm tu.. xpe2.. dugaan tu sume. ade sbb gua suro fana dgn nina msuk. 1st psl diorg da mmg da msuk dlm kete utk brgosip sblom ako bg tao suro die lpk dlm kete. 2nd, kalo diorg bek up gua rs kompom akn jd perang mulut. psl yg langgar tu awek. kalo balak hensem kompom gua suro fana dgn nina setelkan. hahaha... 3rd, psl xkn gua nk biarkan artis2 2 org tu berpeluh+berlendir kt tgh pns walopun cuace agk mendung time tu.

jodoh pertemuan mende? gua x kontek lngsung awek tu. die suro bpk die deal. lps tu bpk die suro gua deal dgn runner plak. da la gua tgh saket hati. tmbh2 ar saket ati gua. nk je gua g lnggr merc mate blalang bpk die skali. bru puas ati gua. tp memndg iman kuat agk kuat walopun gua rs gua cume puase mkn dgn minum jer, gua btlkn nawaitu gua tu. hahahaha...

p/s: sape2 nk no awek tu, buleh PM gua. hahahah anta resume skali.. hahaha

_________________
it never was a love. it's an obsession.
Back to top Go down
ain manisa
Ahli Junior
avatar

Posts : 318
Join date : 05/08/2009
Location : jelapang padi

PostSubject: Re: diari seorang ekei   Wed Sep 16, 2009 3:05 am

dramatik tol la cita ko ekei... mmg leh wat drama ni... n siyes aku confuse tgk bandingan damage keta ko ngn keta awek kelisa tu... moral of da story, jgn beli kelisa.. lebih2 lagi kalo anda pemandu yg loqlaq di jln raya, atau pn anda pemandu amatur yg bila2 masa blh accident... sekian, terima kasih...peace! peace
Back to top Go down
ekei47
Admin
Admin
avatar

Posts : 439
Join date : 11/08/2009
Age : 32
Location : pandan indah-bangsar-TTDI-bandar utama-sg.buloh-melaka-kluang-jaybee-kaybee

PostSubject: Re: diari seorang ekei   Wed Sep 16, 2009 3:15 am

ain manisa wrote:
dramatik tol la cita ko ekei... mmg leh wat drama ni... n siyes aku confuse tgk bandingan damage keta ko ngn keta awek kelisa tu... moral of da story, jgn beli kelisa.. lebih2 lagi kalo anda pemandu yg loqlaq di jln raya, atau pn anda pemandu amatur yg bila2 masa blh accident... sekian, terima kasih...peace! peace

biar gua adjas sket statement di atas. moral of the story nye adalah.. bli la kete2 ol skool/ lame. percaya lah jika anda memandu kete nissan sunny, dan yg melanggar anda adalah proton perdana, anda masih boleh trsenyum walopun slps dilanggar. hahaha...

1 lg. kte myb pndu cermat jiwa selamat tp yg lupe org lain maybe pandu ikut sedap rasa, jiwa yg binasa. sekian. hahahaa...

p/s: sape yg amek no kete gua wat bli no ekor, kalo menang 1st price, jgn lupe komisen gua. hahaha

_________________
it never was a love. it's an obsession.
Back to top Go down
Anonymouse
Ahli Senior
avatar

Posts : 599
Join date : 14/08/2009

PostSubject: Re: diari seorang ekei   Wed Sep 16, 2009 6:48 am

series beb.. keta lama mmg kekerasannya lebey lagik dari keta baru.. tmbh2 klo keta made in malaysia..

yang ko promot no kete ko wat bli nmbot eko...
dahtu siap mntak komisen lagik..
tuan penasihat.. 25 persen..~~
Back to top Go down
adamoo
Admin
Admin
avatar

Posts : 417
Join date : 05/08/2009
Age : 32
Location : terengganu

PostSubject: Re: diari seorang ekei   Wed Sep 16, 2009 6:54 am

laris diari ekei ni cam goreng pisang panas...thx all for ur coop...aku tutop dulu eh...tuan tanah bley bukak baru... peluk

_________________
Back to top Go down
http://aquaculturist0508.forumms.net
Sponsored content




PostSubject: Re: diari seorang ekei   

Back to top Go down
 
diari seorang ekei
Back to top 
Page 3 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Legacy Of UMT Aquaculturist :: Diary Aquaculturist...-
Jump to: