Legacy Of UMT Aquaculturist
sila2 la masuk...minum2 dulu...sila2 jangan malu2

Legacy Of UMT Aquaculturist

We wont break...we will always stay together...wherever we are...we are one~
 
HomeHome  Muka DepanMuka Depan  RegisterRegister  Log inLog in  
nak memeriahkan forum...aku open topik baru >> Umah Ensems...dimulai dengan Umah Ensems #1 : Hatchery air tawar... xperlu posting ikut topik...santai2 sesantai2nya...posting sampai 50 dan akan dilock and sila bukak topik baru Umah Ensems #2 : (ups to u tajuk nye)...kita tengok sampai berapa ratus topik ini leh bertahan...off topik + dabel post dibenarkan!!!!

Share | 
 

 tutorial untuk 'tepek' gambo,video,link dan buat spoiler~

Go down 
AuthorMessage
adamoo
Admin
Admin
avatar

Posts : 417
Join date : 05/08/2009
Age : 32
Location : terengganu

PostSubject: tutorial untuk 'tepek' gambo,video,link dan buat spoiler~   Mon Aug 17, 2009 6:39 pm

1. Gambo
mule2 anda cari gambo yang anda berkenan dalam tenet...
pastu klik kanan pada gambo tersebut > klik copy image url/image location...



di box posting sila klik pada ikon image dan pastekan pada kotak yang disediakan...



klik ok dan gambar anda akan masuk ke dalam posting....



2. Spoiler
fungsi spoiler ni secara ringkasnya adalah bagi sdara sdari yang malas nak kecikkan gambar yang bersaiz besar(smpai penuh skrin pc) tapi nak masukkan jugak ke dalam posting....

klik pada gambar yang masukkan ke dalam post box...kemudian klik pada ikon others dan klik pada ikon spoiler....



anda akan dapati post box kelihatan seperti dibawah




klik send dan posting anda akan jadi seperti di bawah



3. Video

untuk video pula...
(lebay kurang je ng gambo)
cari video yang anda nak post di utube....
copy adress video tersebut...
balik ke post box dan klik pada ikon video....
dan pastekan alamat video tersebut ke dalam box...
n klik ok...
@ anda boley >>>> [youtube]paste adress video anda di sini[/youtube]


4. Link


cari adress dari internet yang anda nak 'link'kan dan copy address tersebut...

pastekan adress pada box pertama dan taip perkataan 'merapu' di box yang kedua...

ur link is ready....

_________________
Back to top Go down
http://aquaculturist0508.forumms.net
 
tutorial untuk 'tepek' gambo,video,link dan buat spoiler~
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Legacy Of UMT Aquaculturist :: Pertanyaan dan Kenyataan Forum :: Papan Kenyataan-
Jump to: