Legacy Of UMT Aquaculturist
sila2 la masuk...minum2 dulu...sila2 jangan malu2

Legacy Of UMT Aquaculturist

We wont break...we will always stay together...wherever we are...we are one~
 
HomeHome  Muka DepanMuka Depan  RegisterRegister  Log inLog in  
nak memeriahkan forum...aku open topik baru >> Umah Ensems...dimulai dengan Umah Ensems #1 : Hatchery air tawar... xperlu posting ikut topik...santai2 sesantai2nya...posting sampai 50 dan akan dilock and sila bukak topik baru Umah Ensems #2 : (ups to u tajuk nye)...kita tengok sampai berapa ratus topik ini leh bertahan...off topik + dabel post dibenarkan!!!!

Share | 
 

 Ciri - cIri pAsaNgan iDamAn aNdA #2 : Version 2

Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
AuthorMessage
ekei47
Admin
Admin
avatar

Posts : 439
Join date : 11/08/2009
Age : 32
Location : pandan indah-bangsar-TTDI-bandar utama-sg.buloh-melaka-kluang-jaybee-kaybee

PostSubject: Ciri - cIri pAsaNgan iDamAn aNdA #2 : Version 2   Mon Aug 17, 2009 5:35 pm

First topic message reminder :

gua tao ramai lg yg nk post dlm topic ni. tp akibat kekangan bilangan post, maka, gua bg pihak fana smbung ar topic ni. ape lg? sila la meng'post' reply...
hahahah afro
Back to top Go down

AuthorMessage
lavenda9oo8
Ahli Junior
avatar

Posts : 125
Join date : 06/08/2009
Age : 32
Location : PENANG

PostSubject: Re: Ciri - cIri pAsaNgan iDamAn aNdA #2 : Version 2   Mon Aug 17, 2009 8:25 pm

tikuih rela dicepuk ke????
Back to top Go down
lavenda9oo8
Ahli Junior
avatar

Posts : 125
Join date : 06/08/2009
Age : 32
Location : PENANG

PostSubject: Re: Ciri - cIri pAsaNgan iDamAn aNdA #2 : Version 2   Mon Aug 17, 2009 8:27 pm

alamak...t'off topic.....tettttttt...the end
Back to top Go down
ain manisa
Ahli Junior
avatar

Posts : 318
Join date : 05/08/2009
Location : jelapang padi

PostSubject: Re: Ciri - cIri pAsaNgan iDamAn aNdA #2 : Version 2   Mon Aug 17, 2009 10:00 pm

okay... back to da topic... korg mmg dah melalut ke lain da ni... baru 2 hari tak masuk, dah kena wat V 2.0 topik nih... mmg bisnes da maju sesangat nmpknya... jelir

menjawab soalan si mouse... dlm dunia realiti, permata yg aku cari blom ku temui lagi... hahaha~ at least org tu kena ada ckit mcm someone yg penah aku kenal... aku nk yg sedang2 ja... sederhana... tak baik sgt, tak jahat/nakal sgt...

pasal pompuan yg bek utk lelaki yg bek tu plk... aku nk maklumkan ckit la kat cni... ayat yg menyebut pasal tu mmg ada dlm quran tp perkataan yg digunakan bukanla menunjukkan janji (kalo org yg baik mmg confirm dpt yg baik n sebaliknya)... its not necessary like that... ayat tu diturunkan bersabit dgn peristiwa Siti 'Aishah difitnah ada hubungan dgn sahabat Rasulullah... jd ayat tu adalah utk menyatakan pada Rasulullah bahawa yg baginda adalah seorang yg baik, jd isteri2 nya juga adalah dari kalangan wanita yg baik... something like that... kalo nk tau lebih lanjut, tnya yg qualified la ek... aku tak berapa cukup qualification nk cita lebey2 bab nih... aku cita gak pasal ni sbb nk btolkan salah fhm yg selalu gak ar terjadi...

ringkasnya, kalo ada yg rasa diri dia tak da harapan nk dpt yg baik sbb dia sndiri kurang baik... dont eva think like that... sbb, org yg kureng baik hari ni ada kemungkinan leh jadi lebih baik dari org yg baik hari ni... harapan sentiasa ada... byk cth leh kita amik dari sejarah lalu... hehe~ kenyit kalo nk cita blh, tp aku rasa letih kot nak baca post aku kang... haha~ lol!
Back to top Go down
ekei47
Admin
Admin
avatar

Posts : 439
Join date : 11/08/2009
Age : 32
Location : pandan indah-bangsar-TTDI-bandar utama-sg.buloh-melaka-kluang-jaybee-kaybee

PostSubject: Re: Ciri - cIri pAsaNgan iDamAn aNdA #2 : Version 2   Mon Aug 17, 2009 11:31 pm

well, as expected la. mmg kompom ade yg lari topik gk punye...
ape pun nk wat gane, da bukn buleh blok post yg lari dri topik pun kn?
hahahah....

psl dpt psngn baik/ jht tu ekceli gua rs, kte sendiri boleh tentukan. kte cume d takdirkn dgn
org tu, tp slebihnye atas kte gk. andaikan psgn kte buruk perangai (nk gne istilah jahat nmpk mcm sadis sngt plak), boleh x kte ubah jd baik perangai (ade meh istilah ni)? boleh kn? kalo kte dpt psgn yg baik. boleh x kte jdkn die jd lebih baik? sedegil mane pun org tu, die ttp ade breaking point. titik kelemahan die. dpt tekel point ni, x mustahel nk wat ape pun.
nk konvert baik jd jht buleh, jht jd baik buleh. ape pun buleh....

ape yg penting. pastikan pilihan lu org/ parent bukn penyesalan sepjg idup lu org.
yg smpai mati idop semule 7 kali pun still nk menyesal. hahahaha.... afro
Back to top Go down
ain manisa
Ahli Junior
avatar

Posts : 318
Join date : 05/08/2009
Location : jelapang padi

PostSubject: Re: Ciri - cIri pAsaNgan iDamAn aNdA #2 : Version 2   Tue Aug 18, 2009 12:00 am

apa barang nk sesal2..? hehe~ kalo dah ada sesapa ditakdirkan sbg jodoh korang, terima ja la ngn hati yg penuh ikhlas + redha... bg aku, sesuatu perkara tu takkan berlaku tnpa 'green light' dari Yg Maha Esa...

mybe bila kita tgk org yg baik dpt pasangan yg kurang baik, kita rasa cam kesian.. tp org tu sndiri kita tak tau... mybe dia syukur sbb ujian tu tanda kasih syg Allah pd hamba Dia... dak? hehe~ peace

pe pn, aku setuju ngn ekei... kita tak blh ubah masa lalu, tp kita blh cuba merancang bentuk/style masa depan yg kita inginkan... so try ur best to make ur future as u wish... n jgn lupa bahawa kita hanya mmpu merancang, selebihnya...... korg pn tau... lol!
Back to top Go down
gabanislam
Ahli Junior
avatar

Posts : 147
Join date : 07/08/2009
Age : 32
Location : between the inner ground and sky

PostSubject: Re: Ciri - cIri pAsaNgan iDamAn aNdA #2 : Version 2   Tue Aug 18, 2009 1:53 am

ain manisa wrote:
okay... back to da topic... korg mmg dah melalut ke lain da ni... baru 2 hari tak masuk, dah kena wat V 2.0 topik nih... mmg bisnes da maju sesangat nmpknya... jelir

menjawab soalan si mouse... dlm dunia realiti, permata yg aku cari blom ku temui lagi... hahaha~ at least org tu kena ada ckit mcm someone yg penah aku kenal... aku nk yg sedang2 ja... sederhana... tak baik sgt, tak jahat/nakal sgt...

pasal pompuan yg bek utk lelaki yg bek tu plk... aku nk maklumkan ckit la kat cni... ayat yg menyebut pasal tu mmg ada dlm quran tp perkataan yg digunakan bukanla menunjukkan janji (kalo org yg baik mmg confirm dpt yg baik n sebaliknya)... its not necessary like that... ayat tu diturunkan bersabit dgn peristiwa Siti 'Aishah difitnah ada hubungan dgn sahabat Rasulullah... jd ayat tu adalah utk menyatakan pada Rasulullah bahawa yg baginda adalah seorang yg baik, jd isteri2 nya juga adalah dari kalangan wanita yg baik... something like that... kalo nk tau lebih lanjut, tnya yg qualified la ek... aku tak berapa cukup qualification nk cita lebey2 bab nih... aku cita gak pasal ni sbb nk btolkan salah fhm yg selalu gak ar terjadi...

ringkasnya, kalo ada yg rasa diri dia tak da harapan nk dpt yg baik sbb dia sndiri kurang baik... dont eva think like that... sbb, org yg kureng baik hari ni ada kemungkinan leh jadi lebih baik dari org yg baik hari ni... harapan sentiasa ada... byk cth leh kita amik dari sejarah lalu... hehe~ kenyit kalo nk cita blh, tp aku rasa letih kot nak baca post aku kang... haha~ lol!

btl... btl...btl.. cheers cheers cheers

klaula sseorg laki yg bek itu ditmukn jodoh dgn sorg wnita yg kurg bek, mgkin Allah dh berikn tugs pd laki itu utk mmbimbing wanita itu ke jln yg lbh bek.. bgtu juga klau pmpn bek dpt laki kurg bek..

jadi ksimpulannya di sini saudara saudari sklian, jodoh itu adlah urusan Allah s.w.t
stp org ad psgnnya yg Allah jdikn.. siapa n bila ditemukn kite xtau..
ad yg jodohnya smpai awl (cm kwn2 fisheries kite n ad lg yg len) ad yg lmbt skt..
yg pnting kite berdoa spye kite dberi jodoh terbek dgn kite.. dan dlm proses pncrian jodoh, jgnla mngglkn norma2 islam itu.. ikutlah syariat islam sbnr..
bacalah tafsiran surah An-Nur, byk cite tntg adab2 laki pmpn n yg ain cite ni pn ad dlm surah An-Nur..

Renung2kn dan selamat beramal bounce bounce bounce
Back to top Go down
Anonymouse
Ahli Senior
avatar

Posts : 599
Join date : 14/08/2009

PostSubject: Re: Ciri - cIri pAsaNgan iDamAn aNdA #2 : Version 2   Tue Aug 18, 2009 1:55 am

insya Allah.. mekasih ats tnjuk ajr kamil,..
Back to top Go down
ain manisa
Ahli Junior
avatar

Posts : 318
Join date : 05/08/2009
Location : jelapang padi

PostSubject: Re: Ciri - cIri pAsaNgan iDamAn aNdA #2 : Version 2   Tue Aug 18, 2009 2:04 am

aku tak tau ar korang tau ke tak... ada org yg tak da jodoh kat dunia
ni... kira smpai tua pn mmg tak kawin tu... actually jodoh dia mmg
ada... tp mybe jodoh dia dh meninggal, that's why dia tu pn tak kawin2
ar smpai tua... huhuhu~

ada satu pasal kita suka yg cantik tu... btol ar ckp ekei, suma org fitrahnya sukakan kecantikan... aku sndiri pn kalo ikut mmg mudah tertarik ngn org yg good-looking... so tak yah ar nk bengang sgt kalo ada sesapa ckp antara kriteria yg dia nk ialah cantik/handsome/lawa/kacak etc.. just admit the truth la... huhu~

tp aku ada ckit risau ar pasal satu menda ni... kalo tak silap aku ada satu hadis yg menyebut antara tnda2 keberkatan sorg pompuan ialah cepat jodohnya, byk zuriatnya n apa tah satu lg... aku tak igt... kdg2 dgr mmbe yg kawin awl, siap da dpt ank tu terdetik gak rasa 'best nya diorg ni'.. tp aku rasa aku tak ready g kot nk ke arah tu... calon pn susah nk cari... hahaha~
Back to top Go down
Anonymouse
Ahli Senior
avatar

Posts : 599
Join date : 14/08/2009

PostSubject: Re: Ciri - cIri pAsaNgan iDamAn aNdA #2 : Version 2   Tue Aug 18, 2009 2:06 am

ye?
bkan jodoh dia ngan bidadari/bidadara syurga ke?
btol ke bidadara? Razz
Back to top Go down
gabanislam
Ahli Junior
avatar

Posts : 147
Join date : 07/08/2009
Age : 32
Location : between the inner ground and sky

PostSubject: Re: Ciri - cIri pAsaNgan iDamAn aNdA #2 : Version 2   Tue Aug 18, 2009 2:19 am

ad tu jgn rsau.. mybe die dh sdia n Allah mudahkn die utk jodohnye..
ad yg rs sgsi jodohnye xmuncul2, pdahal die xsdr yg die xblm ckup sdia utk ke alam rumahtangga.. tu yg Allah blm temukn lg.. InsyaAllah klau anda sudah sdia YAKINLAH! Allah akn temukn..Allah Maha Adil dan Maha Mengetahui.. Very Happy
Back to top Go down
ekei47
Admin
Admin
avatar

Posts : 439
Join date : 11/08/2009
Age : 32
Location : pandan indah-bangsar-TTDI-bandar utama-sg.buloh-melaka-kluang-jaybee-kaybee

PostSubject: Re: Ciri - cIri pAsaNgan iDamAn aNdA #2 : Version 2   Tue Aug 18, 2009 2:28 am

ain manisa wrote:
aku tak tau ar korang tau ke tak... ada org yg tak da jodoh kat dunia
ni... kira smpai tua pn mmg tak kawin tu... actually jodoh dia mmg
ada... tp mybe jodoh dia dh meninggal, that's why dia tu pn tak kawin2
ar smpai tua... huhuhu~

ada satu pasal kita suka yg cantik tu... btol ar ckp ekei, suma org fitrahnya sukakan kecantikan... aku sndiri pn kalo ikut mmg mudah tertarik ngn org yg good-looking... so tak yah ar nk bengang sgt kalo ada sesapa ckp antara kriteria yg dia nk ialah cantik/handsome/lawa/kacak etc.. just admit the truth la... huhu~

tp aku ada ckit risau ar pasal satu menda ni... kalo tak silap aku ada satu hadis yg menyebut antara tnda2 keberkatan sorg pompuan ialah cepat jodohnya, byk zuriatnya n apa tah satu lg... aku tak igt... kdg2 dgr mmbe yg kawin awl, siap da dpt ank tu terdetik gak rasa 'best nya diorg ni'.. tp aku rasa aku tak ready g kot nk ke arah tu... calon pn susah nk cari... hahaha~

ape plak jodoh da meninggal? jodoh kte/ parent yg carik, tuhan yg tentukan. so kalo x carik mane nk ditentukan. gua rs psl bab x kawen ni bukn psl x jumpe jodoh or what so ever. bg gua, kalo x kawen smpai ke tua tu da di kire menentang hukum alam. atau pun lbh tpt menentang naluri kemanusia. keputusan utk kawen atau x tu ade ditgn korg.
kalo ade psngn yg baik sudi jd tmn idup skali pun, tp ko ambil keputusan x nk kawen, xde makne gak kn? @

_________________
it never was a love. it's an obsession.
Back to top Go down
Anonymouse
Ahli Senior
avatar

Posts : 599
Join date : 14/08/2009

PostSubject: Re: Ciri - cIri pAsaNgan iDamAn aNdA #2 : Version 2   Tue Aug 18, 2009 2:33 am

ain manisa wrote:


tp aku ada ckit risau ar pasal satu menda ni... kalo tak silap aku ada satu hadis yg menyebut antara tnda2 keberkatan sorg pompuan ialah cepat jodohnya, byk zuriatnya n apa tah satu lg... aku tak igt... kdg2 dgr mmbe yg kawin awl, siap da dpt ank tu terdetik gak rasa 'best nya diorg ni'.. tp aku rasa aku tak ready g kot nk ke arah tu... calon pn susah nk cari... hahaha~

meaning?
Back to top Go down
ain manisa
Ahli Junior
avatar

Posts : 318
Join date : 05/08/2009
Location : jelapang padi

PostSubject: Re: Ciri - cIri pAsaNgan iDamAn aNdA #2 : Version 2   Tue Aug 18, 2009 2:38 am

eh mmg ada kan org yg tak kawin2 smpai ke tua..? aku tak tau ar... aku pn tau mnda ni dari org lain gak... huhu~

apa kamil kata tu mmg btol la... bila kita dh bersedia, inshallah ada la someone akn muncul... byk dah aku tgk gitu... tak dak kwn ngn sesapa pn, tup2x da kawin... hehe~ aku secara peribadi mmg aku tau aku tak sedia... ag pn best2 pren aku pn masih sempoi, so tak kisah ar... lek2 ja...

pasal tolak jodoh ni pn satu hal gak... mmg aku penah nasihat sorg mmbe ar... n mungkin gak utk korg2 yg lain yg bernama pompuan... kalo ada sorg lelaki yg dari segi agamanya mmg dah bagus n layak utk jadi sorg pemimpin keluarga, lebih baik korg terima... jgn tolak seorg lelaki tu sbb dia tak kaya, tak hensem n sbb2 lain selain agamanya... takut2 mmg itu sebenanya jodoh korg, tp sbb korg tolak, dh takda dah pasni org lain masuk minang... hehe~ n of course... jgn lupa wat istikharah dulu... kalo dh wat istikharah, hati still tertutup utk org tu, then bukan dia la tu... ada org lain ar tgh tunggu... nk wat istikharah ni pn ada caranya... tnya yg lebih pakar kay... jgn hentam keromo ja... sbb ramai yg salah guna menda ni... huhu~ (ada kaitan la ngn hadis yg kamel bg dlm V 1.0)
Back to top Go down
boo
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 455
Join date : 14/08/2009
Age : 33
Location : lokasi

PostSubject: Re: Ciri - cIri pAsaNgan iDamAn aNdA #2 : Version 2   Tue Aug 18, 2009 2:39 am

ekei47 wrote:
ain manisa wrote:
aku tak tau ar korang tau ke tak... ada org yg tak da jodoh kat dunia
ni... kira smpai tua pn mmg tak kawin tu... actually jodoh dia mmg
ada... tp mybe jodoh dia dh meninggal, that's why dia tu pn tak kawin2
ar smpai tua... huhuhu~

ada satu pasal kita suka yg cantik tu... btol ar ckp ekei, suma org fitrahnya sukakan kecantikan... aku sndiri pn kalo ikut mmg mudah tertarik ngn org yg good-looking... so tak yah ar nk bengang sgt kalo ada sesapa ckp antara kriteria yg dia nk ialah cantik/handsome/lawa/kacak etc.. just admit the truth la... huhu~

tp aku ada ckit risau ar pasal satu menda ni... kalo tak silap aku ada satu hadis yg menyebut antara tnda2 keberkatan sorg pompuan ialah cepat jodohnya, byk zuriatnya n apa tah satu lg... aku tak igt... kdg2 dgr mmbe yg kawin awl, siap da dpt ank tu terdetik gak rasa 'best nya diorg ni'.. tp aku rasa aku tak ready g kot nk ke arah tu... calon pn susah nk cari... hahaha~

ape plak jodoh da meninggal? jodoh kte/ parent yg carik, tuhan yg tentukan. so kalo x carik mane nk ditentukan. gua rs psl bab x kawen ni bukn psl x jumpe jodoh or what so ever. bg gua, kalo x kawen smpai ke tua tu da di kire menentang hukum alam. atau pun lbh tpt menentang naluri kemanusia. keputusan utk kawen atau x tu ade ditgn korg.
kalo ade psngn yg baik sudi jd tmn idup skali pun, tp ko ambil keputusan x nk kawen, xde makne gak kn? @


bkn ke ajal n jodoh dah ditetapkan so kalau die mmg xkawen2 mmg xda jodoh la tu ,,nak menentang hukum alam gak ke? ust kamil n ustz ain, antum berdua bleh tolong perjelaskan kekeliruan ana tak ??
Back to top Go down
Anonymouse
Ahli Senior
avatar

Posts : 599
Join date : 14/08/2009

PostSubject: Re: Ciri - cIri pAsaNgan iDamAn aNdA #2 : Version 2   Tue Aug 18, 2009 2:46 am

mmg la da dtntukan..
tp da gak kn ayat al-Quran (ke hadis?) yg mnyebut
"tidak akan Tuhan ubah nasib sesuatu kaum melainkan mereka mengubahnya sendiri"

so, pd pe yg aku phm, mende2 camni xkn dtg bergolek..
cam rezeki la..
mmg rzeki dtntukan oleh tuhan..
tp ko duk umah goyang kaki ja.. mana mau datang rzeki..
ingt trun dari langit ka? Razz
Back to top Go down
ain manisa
Ahli Junior
avatar

Posts : 318
Join date : 05/08/2009
Location : jelapang padi

PostSubject: Re: Ciri - cIri pAsaNgan iDamAn aNdA #2 : Version 2   Tue Aug 18, 2009 2:47 am

ajal n jodoh tu mmg dh ditetapkan... tp ko tau ke apa yg dah ditetapkan tu?? tak kan..? jadi ko kena usaha dulu as best as u can... pastu baru tawakal n serahkan pada Allah... mcm org kata 'kalo nk mati tu, mati jgk'... mmg la kalo dh ajal, takkan cepat n takkan lambat walau seminit... tp masalahnya ko tak tau bila ko akan mati... jadi ko kena la usaha utk jaga kesihatan ko... kalo ko mkn tah pa2 smpai kena penyakit bukan2, sekali Allah simpan umo ko smpai 100 thn... kan sia2 menderita dgn penyakit tu suma gara2 ko tak jaga pemakanan sbb igtkan ko tetap akn mati w/pn ko jaga pemakanan... (apa aku ckp ni..??) phm la ek... kira kesimpulannya w/pn kita ni wajib percaya pada qada' n qadar.... tp jgn lupa... takkan berubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum tersebut berusaha utk mengubahnya... sekian la dahulu pendapat aku... hail ko pn bukannya jahil sgt qorie.. saja wat2 tak reti ja... kan?? hahaha~peace
Back to top Go down
Anonymouse
Ahli Senior
avatar

Posts : 599
Join date : 14/08/2009

PostSubject: Re: Ciri - cIri pAsaNgan iDamAn aNdA #2 : Version 2   Tue Aug 18, 2009 2:51 am

kori mmg suka wat tataw..
pdahal pnuh ilmu didada..
Back to top Go down
boo
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 455
Join date : 14/08/2009
Age : 33
Location : lokasi

PostSubject: Re: Ciri - cIri pAsaNgan iDamAn aNdA #2 : Version 2   Tue Aug 18, 2009 2:52 am

lupa maaa bkn wat xreti

kan aku ckp terpesong plok korang hahaha

nanti aku buka kitab balik
Back to top Go down
Anonymouse
Ahli Senior
avatar

Posts : 599
Join date : 14/08/2009

PostSubject: Re: Ciri - cIri pAsaNgan iDamAn aNdA #2 : Version 2   Tue Aug 18, 2009 2:54 am

msti ktab da brabuk lama xbukak..
klo x, xlupa pnya Razz
Back to top Go down
ain manisa
Ahli Junior
avatar

Posts : 318
Join date : 05/08/2009
Location : jelapang padi

PostSubject: Re: Ciri - cIri pAsaNgan iDamAn aNdA #2 : Version 2   Tue Aug 18, 2009 2:56 am

ceh! poyo ar ko qorie... prop pn ok gak pa... hahaha~ budak kos kita kan ramai yg berselindung ja lebih... padahal ilmu leh tahan byk... jelir

jadi qorie... ko tak nak share ke ciri2 pasangan idaman ko?? hihi hihi hihi
Back to top Go down
Anonymouse
Ahli Senior
avatar

Posts : 599
Join date : 14/08/2009

PostSubject: Re: Ciri - cIri pAsaNgan iDamAn aNdA #2 : Version 2   Tue Aug 18, 2009 2:57 am

korie dh da dh pn psngan idaman..
kn korie kan?? kan?? kan?? Razz
Back to top Go down
boo
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 455
Join date : 14/08/2009
Age : 33
Location : lokasi

PostSubject: Re: Ciri - cIri pAsaNgan iDamAn aNdA #2 : Version 2   Tue Aug 18, 2009 2:59 am

ade ke???bila aku ade pasangan idaman?? love love
Back to top Go down
Anonymouse
Ahli Senior
avatar

Posts : 599
Join date : 14/08/2009

PostSubject: Re: Ciri - cIri pAsaNgan iDamAn aNdA #2 : Version 2   Tue Aug 18, 2009 3:01 am

ececcee~~~
wat tataw plak... Razz
Back to top Go down
ekei47
Admin
Admin
avatar

Posts : 439
Join date : 11/08/2009
Age : 32
Location : pandan indah-bangsar-TTDI-bandar utama-sg.buloh-melaka-kluang-jaybee-kaybee

PostSubject: Re: Ciri - cIri pAsaNgan iDamAn aNdA #2 : Version 2   Tue Aug 18, 2009 3:03 am

ape yg penting, kte wat part kte. dlm kontek topic ni, cari psgn idup. part org tu jodoh kte atau x, serahakn pada yg Maha Kuasa. kalo x carik mane nk dpt kn?

_________________
it never was a love. it's an obsession.
Back to top Go down
ain manisa
Ahli Junior
avatar

Posts : 318
Join date : 05/08/2009
Location : jelapang padi

PostSubject: Re: Ciri - cIri pAsaNgan iDamAn aNdA #2 : Version 2   Tue Aug 18, 2009 3:03 am

yg ko tertinggal kat ganu tu ke qorie?? aku bukan tnya pasal pasangan ko... aku rasa topik ni pasal ciri2... so kalo dah ada pn, tak kisah ar... just share ciri2 dia yg menambat hati ko ja... hehehe~ alaaa
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Ciri - cIri pAsaNgan iDamAn aNdA #2 : Version 2   

Back to top Go down
 
Ciri - cIri pAsaNgan iDamAn aNdA #2 : Version 2
Back to top 
Page 2 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Legacy Of UMT Aquaculturist :: Pengumuman dan Aktiviti Forum :: Perbincangan Umum-
Jump to: