Legacy Of UMT Aquaculturist
sila2 la masuk...minum2 dulu...sila2 jangan malu2

Legacy Of UMT Aquaculturist

We wont break...we will always stay together...wherever we are...we are one~
 
HomeHome  Muka DepanMuka Depan  RegisterRegister  Log inLog in  
nak memeriahkan forum...aku open topik baru >> Umah Ensems...dimulai dengan Umah Ensems #1 : Hatchery air tawar... xperlu posting ikut topik...santai2 sesantai2nya...posting sampai 50 dan akan dilock and sila bukak topik baru Umah Ensems #2 : (ups to u tajuk nye)...kita tengok sampai berapa ratus topik ini leh bertahan...off topik + dabel post dibenarkan!!!!

Share | 
 

 Azam utk bulan Ramadhan ini??

Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
blackko
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 129
Join date : 08/08/2009
Age : 32
Location : Selangor

PostSubject: Azam utk bulan Ramadhan ini??   Sat Aug 15, 2009 12:03 pm

Apekah azam anda utk bulan pose ni....??

aku berazam utk bulan yg mulia ni aku nk

1. jadi lebih mulia
2. nk diet Sad
3. nk save duet nk tunang ujung taun ni (bru gune duet saving byor saman...daym)
4. nk byar sume utang2 aku
5. tknk tergoda ngn membe2 yg tk pose
6. nk menjaga mate,mulut n telinga (ni yg plg susah ni)
7. nk kurngkn main game (bleh ker)

p/s: aku tknk dgr komen.....ok
Back to top Go down
broken angel
Admin
Admin
avatar

Posts : 130
Join date : 05/08/2009
Age : 31

PostSubject: Re: Azam utk bulan Ramadhan ini??   Sat Aug 15, 2009 2:52 pm

blackko wrote:
Apekah azam anda utk bulan pose ni....??

aku berazam utk bulan yg mulia ni aku nk

1. jadi lebih mulia
2. nk diet Sad
3. nk save duet nk tunang ujung taun ni (bru gune duet saving byor saman...daym)
4. nk byar sume utang2 aku
5. tknk tergoda ngn membe2 yg tk pose
6. nk menjaga mate,mulut n telinga (ni yg plg susah ni)
7. nk kurngkn main game (bleh ker)

p/s: aku tknk dgr komen.....ok

ogy, mmg ko xkn dgr komen tp ko akn nmpk komen spt ini--> renung2kan dan selamat beramal!! Like a Star @ heaven cayok2 kogy! cheers
Back to top Go down
http://www.zenxin.com.my
broken angel
Admin
Admin
avatar

Posts : 130
Join date : 05/08/2009
Age : 31

PostSubject: Re: Azam utk bulan Ramadhan ini??   Sat Aug 15, 2009 2:55 pm

di bulan puasa ini, saya berazam ~ akan berpuasa..hahahaha lol!
ekei mana ekei???haih..time2 puasa ni beliau la org yg plg aku perlukan..hahahahaha..... Twisted Evil
Back to top Go down
http://www.zenxin.com.my
ekei47
Admin
Admin
avatar

Posts : 439
Join date : 11/08/2009
Age : 32
Location : pandan indah-bangsar-TTDI-bandar utama-sg.buloh-melaka-kluang-jaybee-kaybee

PostSubject: Re: Azam utk bulan Ramadhan ini??   Sat Aug 15, 2009 3:47 pm

broken angel wrote:
di bulan puasa ini, saya berazam ~ akan berpuasa..hahahaha lol!
ekei mana ekei???haih..time2 puasa ni beliau la org yg plg aku perlukan..hahahahaha..... Twisted Evil

gua kt sini. mcm thn2 yg lps, gua la pkr motivasi lu utk bab memenohkan pose ko. kecuali time 'kebocoran' la. thn ni kalo lu brjy pose dgn baik gua blikan lu hp ngn sushi king. xpun kt carl's jr. hahahaha.... gua tao keje lu mcm indon (yg ade beze?) tp berusahalah. nasib baik kluang tu jauh. pyh ar nk monitor ko... hahahahaha cheers cheers cheers
Back to top Go down
ain manisa
Ahli Junior
avatar

Posts : 318
Join date : 05/08/2009
Location : jelapang padi

PostSubject: Re: Azam utk bulan Ramadhan ini??   Sat Aug 15, 2009 4:04 pm

blackko wrote:
Apekah azam anda utk bulan pose ni....??

aku berazam utk bulan yg mulia ni aku nk

1. jadi lebih mulia
2. nk diet Sad
3. nk save duet nk tunang ujung taun ni (bru gune duet saving byor saman...daym)
4. nk byar sume utang2 aku
5. tknk tergoda ngn membe2 yg tk pose
6. nk menjaga mate,mulut n telinga (ni yg plg susah ni)
7. nk kurngkn main game (bleh ker)

p/s: aku tknk dgr komen.....ok

ko tak perlu dgr... ko cuma perlu baca ja... kalo tu pn ko taknak, ko pejam mata la men forum nih... hahaha~ Razz Razz Razz

sies ko nk tunang ogy ujg taun ni? alhamdulillah... aku ucapkan selamat berjaya la ek ngn azam Ramadhan ko thn ni... ganbate!! santa santa santa
Back to top Go down
gabanislam
Ahli Junior
avatar

Posts : 147
Join date : 07/08/2009
Age : 32
Location : between the inner ground and sky

PostSubject: Re: Azam utk bulan Ramadhan ini??   Sat Aug 15, 2009 5:43 pm

ni bkn azam tp sdkit tazkirah mnuju ramadhan xlme lg..
asbab solat zohor disyariatkan;
" disyariatkn solat zohor itu adlah bersempena pd wktu itu sluruh mkhluk di dunia ini termsuklah burung2 dn pokok2 berzikir kpd Allah.."
jd solat zohor itu disyariatkan utk mnusia sujud kpd Allah.. amtlah malu jika mnusia tidak solat zohor sdgkn mkhluk len sbuk bertasbih kpd Allah pd wktu itu..

renung2 kn dan selamt beramal.. Very Happy
Back to top Go down
ain manisa
Ahli Junior
avatar

Posts : 318
Join date : 05/08/2009
Location : jelapang padi

PostSubject: Re: Azam utk bulan Ramadhan ini??   Sat Aug 15, 2009 6:39 pm

sejak sebulan yg lalu aku dh rasa excited ngn kedatangan Ramadhan thn ni... nk tau kenapa? hehe~ tak nk tau pn, aku nk gtau gak... Razz

aku rasa bulan Ramadhan ni la peluang utk mintak segala mak nenek yg aku harapkan dlm hidup... kira pa2 hajat yg aku nk dlm masa terdekat ni yg aku harap dimakbulkan oleh Allah la... sbb pintu langit pd bulan ni terbuka seluas-luasnya bg para hmba (kita suma ni) utk beramal n berdoa... kalo bulan Rejab tu bulan Allah, bulan Syaaban tu bulan Rasulullah, bulan Ramadhan plk adalah bulan kita (umat Islam)...

ckit2 dah la... hehe~

so Ramadhan thn ni hopefully :
1) amalan aku lebih baik dari Ramadhan thn lepas
2) blh wat terawih tiap2 hari aku berpuasa
3) berubah menjadi lebih baik by the end of Ramadhan
4) blh mengesan sejauh mana setan dh pengaruhi otak n pemikiran aku
5) sedar diri tentang manusia2 yg kebulur yg selalu dilupa
6) apa lg ek..... nnti ar kalo ada lagi aku update... hehe~ cheers
Back to top Go down
Anonymouse
Ahli Senior
avatar

Posts : 599
Join date : 14/08/2009

PostSubject: Re: Azam utk bulan Ramadhan ini??   Sat Aug 15, 2009 10:47 pm

azam aku..
hmm..

1) kompom la jadi lagi baik dari tawun2 lepas.
2) komplete tarawikh full 20 rakaat tiap2 malam (xmau 8 rakaat ja)
3) wat la pepe yg patot.. umo aku makin tua, amalan bukan banyak mana..
Back to top Go down
adamoo
Admin
Admin
avatar

Posts : 417
Join date : 05/08/2009
Age : 31
Location : terengganu

PostSubject: Re: Azam utk bulan Ramadhan ini??   Sun Aug 16, 2009 8:11 am

azam aku nak bukak pose kat umah tetiap ari...
hehehe...

nk traweh tiap2 malam...
nak jadi org baik Sad

_________________
Back to top Go down
http://aquaculturist0508.forumms.net
gabanislam
Ahli Junior
avatar

Posts : 147
Join date : 07/08/2009
Age : 32
Location : between the inner ground and sky

PostSubject: Re: Azam utk bulan Ramadhan ini??   Sun Aug 16, 2009 1:50 pm

"Disyariatkan solat asar itu adalah bersempena hari di mana nabi Adam a.s dikeluarkan dari syurga dan dihantar ke muka bumi setelah melanggar perintah Allah memakan buah khuldi.."

renung2kn dan selamat beramal.. king sunny
Back to top Go down
ekei47
Admin
Admin
avatar

Posts : 439
Join date : 11/08/2009
Age : 32
Location : pandan indah-bangsar-TTDI-bandar utama-sg.buloh-melaka-kluang-jaybee-kaybee

PostSubject: Re: Azam utk bulan Ramadhan ini??   Sun Aug 16, 2009 7:28 pm

gua rs thn ni terawikh gua mmg hancuss.... gua bukn mcm lu org.. keje syif. da mcm pak guard pun ade. hahahaha... tp tngok la mcm ner. ni 1st time gua pose d tmpt keje dan bekerje syif time pose. cbrn tu.... Shocked
hahahahaa... tp bab2 pose tu insyallah... buleh nk jg lg. hehehehe Suspect
Back to top Go down
boo
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 455
Join date : 14/08/2009
Age : 33
Location : lokasi

PostSubject: Re: Azam utk bulan Ramadhan ini??   Sun Aug 16, 2009 10:35 pm

hebat gilerr rr azamm korang lol!

bulan pose jer ke nak jadi bek???hahaha

maklum laa bos Twisted Evil da kena rantai...hahaha
Back to top Go down
adamoo
Admin
Admin
avatar

Posts : 417
Join date : 05/08/2009
Age : 31
Location : terengganu

PostSubject: Re: Azam utk bulan Ramadhan ini??   Sun Aug 16, 2009 11:36 pm

video dulu ada lagi ke boo?
buang la...
lalala~

_________________
Back to top Go down
http://aquaculturist0508.forumms.net
boo
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 455
Join date : 14/08/2009
Age : 33
Location : lokasi

PostSubject: Re: Azam utk bulan Ramadhan ini??   Sun Aug 16, 2009 11:54 pm

adamoo wrote:
video dulu ada lagi ke boo?
buang la...
lalala~

ado lagi tp xtau dok mane doh

kire tinggal sejarah laaa

sejarah kau dan aku....

hahaha...
Back to top Go down
adamoo
Admin
Admin
avatar

Posts : 417
Join date : 05/08/2009
Age : 31
Location : terengganu

PostSubject: Re: Azam utk bulan Ramadhan ini??   Mon Aug 17, 2009 12:20 am

dan tipey...
wahahaha~

_________________
Back to top Go down
http://aquaculturist0508.forumms.net
boo
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 455
Join date : 14/08/2009
Age : 33
Location : lokasi

PostSubject: Re: Azam utk bulan Ramadhan ini??   Mon Aug 17, 2009 12:11 pm

adamoo wrote:
dan tipey...
wahahaha~
serta peti sejuk n batu lesung

hahaha
Back to top Go down
blackko
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 129
Join date : 08/08/2009
Age : 32
Location : Selangor

PostSubject: Re: Azam utk bulan Ramadhan ini??   Mon Aug 17, 2009 12:25 pm

boo wrote:
adamoo wrote:
dan tipey...
wahahaha~
serta peti sejuk n batu lesung

hahaha

wahaha aku igt...aku igt....buat2 la bertaubat.....
Back to top Go down
adamoo
Admin
Admin
avatar

Posts : 417
Join date : 05/08/2009
Age : 31
Location : terengganu

PostSubject: Re: Azam utk bulan Ramadhan ini??   Mon Aug 17, 2009 12:41 pm

boo wrote:
adamoo wrote:
dan tipey...
wahahaha~
serta peti sejuk n batu lesung

hahaha

hari yang indah adalah pada hari itu~

_________________
Back to top Go down
http://aquaculturist0508.forumms.net
boo
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 455
Join date : 14/08/2009
Age : 33
Location : lokasi

PostSubject: Re: Azam utk bulan Ramadhan ini??   Mon Aug 17, 2009 12:45 pm

adamoo wrote:
boo wrote:
adamoo wrote:
dan tipey...
wahahaha~
serta peti sejuk n batu lesung

hahaha

hari yang indah adalah pada hari itu~

pagi yang gelap dan terus gelap

bila aku sudah tiada simpan sume vidioku

dan lupakan aku

hahaha.. kisah yang lalu jadi teladan
Back to top Go down
ain manisa
Ahli Junior
avatar

Posts : 318
Join date : 05/08/2009
Location : jelapang padi

PostSubject: Re: Azam utk bulan Ramadhan ini??   Mon Aug 17, 2009 11:39 pm

ni mesti ada pa2 ni... haaa.... adam.. qorie... hurrm hurrm hurrm
Back to top Go down
blackko
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 129
Join date : 08/08/2009
Age : 32
Location : Selangor

PostSubject: Re: Azam utk bulan Ramadhan ini??   Tue Aug 18, 2009 11:17 am

ain manisa wrote:
ni mesti ada pa2 ni... haaa.... adam.. qorie... hurrm hurrm hurrm

mak aih...sume off topic....weih tlg ikut topic weh posting...

_________________
Back to top Go down
broken angel
Admin
Admin
avatar

Posts : 130
Join date : 05/08/2009
Age : 31

PostSubject: Re: Azam utk bulan Ramadhan ini??   Tue Aug 18, 2009 12:34 pm

kwn2..alang2 pintu langit di buke seluas2 nye di bulan ramadhan ini..dan doa dimakbulkan..korg beramai2 tlg la aku berdoa - agar dibuke kn pintu hati seseorg yg aku syg n dibuka kn pintu hati nye untuk menerima islam dan di beri petunjuk oleh NYA..[menaip ngn sebak nye] Sad
kpd kwn2 yg prihatin tlg la ye sama2 kte berdoa doa ..wuaaarrrrgghhh[emo] Crying or Very sad

p/s: kisah lama,adam n ekei je tau serabut
Back to top Go down
http://www.zenxin.com.my
avissawella86 amy
Ahli Junior
avatar

Posts : 120
Join date : 18/08/2009
Age : 32
Location : Perlis - KayBee

PostSubject: Re: Azam utk bulan Ramadhan ini??   Tue Aug 18, 2009 10:26 pm

assalamualaikum.. ni jap me nak back to the topic jap.. me berazam tahun ni semoga ramadan yang bakal menjelma kali ni akan membawa ketenangan dan kesejahteraan kepada me terutamanya dan kepada kita semua amnya. maklumlah, sejak 2 menjak ni serabut kepala ni.. Crying or Very sad
Back to top Go down
http://avissawella86.blogspot.com
ekei47
Admin
Admin
avatar

Posts : 439
Join date : 11/08/2009
Age : 32
Location : pandan indah-bangsar-TTDI-bandar utama-sg.buloh-melaka-kluang-jaybee-kaybee

PostSubject: Re: Azam utk bulan Ramadhan ini??   Tue Aug 18, 2009 10:31 pm

avissawella86 amy wrote:
assalamualaikum.. ni jap me nak back to the topic jap.. me berazam tahun ni semoga ramadan yang bakal menjelma kali ni akan membawa ketenangan dan kesejahteraan kepada me terutamanya dan kepada kita semua amnya. maklumlah, sejak 2 menjak ni serabut kepala ni.. Crying or Very sad

welkam to the forum new kamer. hehehehe.... nk dpt ketenangan dgn kesejahteraan kene ar bnykkan amal ibadat. (tetibe gua rs insaf jap)...
gua rs da ilang kebnykkan mood gua sjak keje ngn jusco ni. kene reconsider nk stay lame kt jusco neh... scratch

_________________
it never was a love. it's an obsession.
Back to top Go down
avissawella86 amy
Ahli Junior
avatar

Posts : 120
Join date : 18/08/2009
Age : 32
Location : Perlis - KayBee

PostSubject: Re: Azam utk bulan Ramadhan ini??   Tue Aug 18, 2009 10:52 pm

ekei47 wrote:

welkam to the forum new kamer. hehehehe.... nk dpt ketenangan dgn kesejahteraan kene ar bnykkan amal ibadat. (tetibe gua rs insaf jap)...
gua rs da ilang kebnykkan mood gua sjak keje ngn jusco ni. kene reconsider nk stay lame kt jusco neh... scratch

banyakkan amal ibadat tu semestinya dah... secara tak langsung nak dipertingkatkan.. =)

me ada 1 lagi azam, me nak jadi seorang yang lebih penyabar di bulan yang mulia ni.. sabar dari segala segi, insyaAllah...
Back to top Go down
http://avissawella86.blogspot.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Azam utk bulan Ramadhan ini??   

Back to top Go down
 
Azam utk bulan Ramadhan ini??
Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Legacy Of UMT Aquaculturist :: Pengumuman dan Aktiviti Forum :: Perbincangan Umum-
Jump to: