Legacy Of UMT Aquaculturist
sila2 la masuk...minum2 dulu...sila2 jangan malu2

Legacy Of UMT Aquaculturist

We wont break...we will always stay together...wherever we are...we are one~
 
HomeHome  Muka DepanMuka Depan  RegisterRegister  Log inLog in  
nak memeriahkan forum...aku open topik baru >> Umah Ensems...dimulai dengan Umah Ensems #1 : Hatchery air tawar... xperlu posting ikut topik...santai2 sesantai2nya...posting sampai 50 dan akan dilock and sila bukak topik baru Umah Ensems #2 : (ups to u tajuk nye)...kita tengok sampai berapa ratus topik ini leh bertahan...off topik + dabel post dibenarkan!!!!

Share | 
 

 Betul ke kebanyakan org pmpn suka laki yg jauh lbh berumur dr die??

Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
gabanislam
Ahli Junior
avatar

Posts : 147
Join date : 07/08/2009
Age : 32
Location : between the inner ground and sky

PostSubject: Betul ke kebanyakan org pmpn suka laki yg jauh lbh berumur dr die??   Fri Oct 30, 2009 1:12 am

Assalamualaikum w.b.t.

persoalan ni tmbul dlm benak pkirn ak ms bks jnda ak (siti nurhaliza) kwin ngn datuk k.. prsln ni jdi mkin bertmbh menanah dlm otak ak ble akak ak kwin n laki die tu pn umur jauh 6-7 taun dr umr die, 2-2 abg ipr ak mmpyai umr yg agk jauh dr umr akak2 ak.. so smkin ari smkin bertmbh galak ak berpkir bnde alah ni dan ingin mncri jwpn sjati.. mybe ahli yg berhormat sklian bleh mgutarakn pndpt n kpstian..
Back to top Go down
Khairul
Ahli Junior
avatar

Posts : 131
Join date : 25/10/2009
Age : 32
Location : Gelang Patah Johor

PostSubject: Re: Betul ke kebanyakan org pmpn suka laki yg jauh lbh berumur dr die??   Fri Oct 30, 2009 1:17 am

aku tk stuju.....
walaupn aku lelaki tp aku tak suka pompuan umur lbih dr aku...
ehhhh silap tajuk lak.....
same jer...kalo lelaki tu dh bodoh tak reti diajar...'
tak guna pun hatta umurnyer 100thun gajah.....
pompuan bg aku ler tgok securiti dlm hidup....dan lelaki berusia slalunyer dh ade byk keselesaan dlm hidup....diorg pn dh stabil hidupnyer..... x mcm aku....jd runner jertkkkk....moto pn xde....(derma kt aku utk beli moto) huhuhuu
Back to top Go down
ajak syed
Ahli Junior
avatar

Posts : 175
Join date : 31/08/2009

PostSubject: Re: Betul ke kebanyakan org pmpn suka laki yg jauh lbh berumur dr die??   Fri Oct 30, 2009 1:31 am

w'salam wbt..

bg aku ni t'pulang pde individu gak. lg best kalo lelaki dpt dpt pasgn pmpuan dia yg jauh lg mude. cmtu dpt rase pmpuan tu lebih m'hormati lelaki sbg ketua kuarge nti.. kalo kawin same umur dn tahap education, takut pmpuan ni kurg hormat kt suami dia

bg lelaki aku rase lg sng nak timbul perasaan melindungi psgn yg lg mude dr kite. sbb cm natural plak jadik "abg" dia. Kalo same umur, naluri melindungi psgn pmpuan kite tu cm t'batas sbb dsr indipendence pmpuan tu sndri

Aku rase cmtu ar. tapi ni ats pndgn lelaki. m'jawab soalan dok??
Back to top Go down
Khairul
Ahli Junior
avatar

Posts : 131
Join date : 25/10/2009
Age : 32
Location : Gelang Patah Johor

PostSubject: Re: Betul ke kebanyakan org pmpn suka laki yg jauh lbh berumur dr die??   Fri Oct 30, 2009 1:45 am

kalo nk jadik abg tak yah kawen pn takper....
nk org hormat tak perlu jd lbih tua....cume pndai membawa diri jer...
yg pnting tau amek hati org dan tegur orang....
Back to top Go down
ajak syed
Ahli Junior
avatar

Posts : 175
Join date : 31/08/2009

PostSubject: Re: Betul ke kebanyakan org pmpn suka laki yg jauh lbh berumur dr die??   Fri Oct 30, 2009 1:50 am

diam ensem.. ko bru setaun jagung dlm arena p'cintaan ni.. nak lwn oppa ek? kne bnyk blajo lg dr senpai cm aku ni. hehehe
Back to top Go down
Khairul
Ahli Junior
avatar

Posts : 131
Join date : 25/10/2009
Age : 32
Location : Gelang Patah Johor

PostSubject: Re: Betul ke kebanyakan org pmpn suka laki yg jauh lbh berumur dr die??   Fri Oct 30, 2009 1:54 am

umur tk mlmbangkan pengatahuan....
hahahaha.....
prcintaan setaun jagung tk brmaksud kurg pengatahuan....
hohohohoho....soklan Kamil ni Basic jer...tak prlu experience pn....
tahap UPSR jer....
jawapannyer A..... pompuan suka org yg stabil hidupnyer....
lelaki lak suka hidup yg brbeza stiap masa...nak happening skit....dh tua bru nk hidup stabil sbb x larat nk brgerak bebas tulang dh reput....
Back to top Go down
boo
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 455
Join date : 14/08/2009
Age : 33
Location : lokasi

PostSubject: Re: Betul ke kebanyakan org pmpn suka laki yg jauh lbh berumur dr die??   Fri Oct 30, 2009 10:19 am

pompuan suka org yg bleh die rase secure n terjamin masa depannya so xheran laa mereka yg berumur jadi pilihan..bkn aku yg suka suki ckp tp mmg pompuan sdr ckp..ini berdaasarkan kajian tindakan aku lakukan kat opis..maklum laa sume opismate aku perempuan umur atar 24-32 tahun..tu laa pendapat dierg pe pendapat puteri2 aquaculturist kite??
Back to top Go down
adamoo
Admin
Admin
avatar

Posts : 417
Join date : 05/08/2009
Age : 32
Location : terengganu

PostSubject: Re: Betul ke kebanyakan org pmpn suka laki yg jauh lbh berumur dr die??   Fri Oct 30, 2009 10:38 am

owsss....
patut la ramai minat semanat dulu...

_________________
Back to top Go down
http://aquaculturist0508.forumms.net
Nurul Ashiq
Ahli Baru
avatar

Posts : 57
Join date : 06/08/2009
Age : 32
Location : segmt, johor

PostSubject: Re: Betul ke kebanyakan org pmpn suka laki yg jauh lbh berumur dr die??   Fri Oct 30, 2009 10:43 am

yup....kalu aku mmg nk laki yg umur lbh jauh dari aku....pmpn kn lbh cpt matang dari laki dari segi fikirn n fizikal...so..lbh cenderung crk laki yg lbh 5thun keatas berbanding usia sendiri...walau apepun, itu terpulang kpd psgn masing2...ade gak laki yg usia lbh muda, tp pkran dia matang, lbh bertanggujwb...n xsemestinye laki yg lbh tua drpd kite tu dpt berpikiran secara matang, perasan muda le tu...

usia psgn lbh muda@tua itu xjdk mslh.yg penting toleransi antara psgn dan komunikasi berkesan sgt2 penting....
Back to top Go down
Khairul
Ahli Junior
avatar

Posts : 131
Join date : 25/10/2009
Age : 32
Location : Gelang Patah Johor

PostSubject: Re: Betul ke kebanyakan org pmpn suka laki yg jauh lbh berumur dr die??   Fri Oct 30, 2009 10:48 am

dgar tu.....
pndpat dr pompuan sndiri.....
wanita suka lelaki tua....tp brape jarak yg korg nak...
bakal awek aku tu 2 tahun mud dr aku...
ckup tak????
ke nk muda lg....
kalo cm tu aku cari bdak PMR je ler...
Back to top Go down
onoy
Ahli Skodeng


Posts : 1
Join date : 11/08/2009
Age : 32

PostSubject: Re: Betul ke kebanyakan org pmpn suka laki yg jauh lbh berumur dr die??   Fri Oct 30, 2009 1:07 pm

ya kbykannya....sb:BERFIKIRAN MATANG...llaki2 yg ad ciri2 ni yg selalu jadi idaman pmpn..jd pe lg??berpkirla secara matang..
Back to top Go down
boo
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 455
Join date : 14/08/2009
Age : 33
Location : lokasi

PostSubject: Re: Betul ke kebanyakan org pmpn suka laki yg jauh lbh berumur dr die??   Fri Oct 30, 2009 2:55 pm

bepk secara matang????????xkawen laaa akuu...xpenah nak siess....adei laaa..penting ke matang>>?? matang @ mating??????dlm hubngan perlu guv n take n saling toleransi contoh cam ikrom dan mus..hahaha
Back to top Go down
Khairul
Ahli Junior
avatar

Posts : 131
Join date : 25/10/2009
Age : 32
Location : Gelang Patah Johor

PostSubject: Re: Betul ke kebanyakan org pmpn suka laki yg jauh lbh berumur dr die??   Fri Oct 30, 2009 4:42 pm

tak siyes takpe......
janji kayo.....
pompuan kalo nmpk duit brtimbun2....
hilg kmatangan diorg.....
Back to top Go down
boo
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 455
Join date : 14/08/2009
Age : 33
Location : lokasi

PostSubject: Re: Betul ke kebanyakan org pmpn suka laki yg jauh lbh berumur dr die??   Fri Oct 30, 2009 7:51 pm

tu masalh kayo pon takk...hahaha..aku ni kire berumur laa jugok dari korang
Back to top Go down
ajak syed
Ahli Junior
avatar

Posts : 175
Join date : 31/08/2009

PostSubject: Re: Betul ke kebanyakan org pmpn suka laki yg jauh lbh berumur dr die??   Fri Oct 30, 2009 8:02 pm

24 mude lg boo..
aku sokong ensem
duit mmg bleh beli kebahagian..
Back to top Go down
boo
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 455
Join date : 14/08/2009
Age : 33
Location : lokasi

PostSubject: Re: Betul ke kebanyakan org pmpn suka laki yg jauh lbh berumur dr die??   Fri Oct 30, 2009 8:49 pm

haha..duit jugak bleh bli dan belah..hahaha...jiwa kacau...hidup penuh tekanan..hahaha..
Back to top Go down
Khairul
Ahli Junior
avatar

Posts : 131
Join date : 25/10/2009
Age : 32
Location : Gelang Patah Johor

PostSubject: Re: Betul ke kebanyakan org pmpn suka laki yg jauh lbh berumur dr die??   Fri Oct 30, 2009 9:42 pm

rileks ar bro.....
tak lari nyer awek tu....
diorg bkn nyer fit sgt nk lari jauh2.....
lain kalo diorg tu atlit....
ape kato ko bli Sattria Neo.....
Konpem awek brderet punyer....
hehehehe....
Back to top Go down
ajak syed
Ahli Junior
avatar

Posts : 175
Join date : 31/08/2009

PostSubject: Re: Betul ke kebanyakan org pmpn suka laki yg jauh lbh berumur dr die??   Fri Oct 30, 2009 9:48 pm

neo? korie bkn mu pkai Persona ke? nmpak matang ar tu persona. pmpuan kompom ske tgk mu
Back to top Go down
Khairul
Ahli Junior
avatar

Posts : 131
Join date : 25/10/2009
Age : 32
Location : Gelang Patah Johor

PostSubject: Re: Betul ke kebanyakan org pmpn suka laki yg jauh lbh berumur dr die??   Fri Oct 30, 2009 9:51 pm

Neo nmpk cam stylo skit......
gaya gila2 dewasa...
hahaha....
Back to top Go down
ajak syed
Ahli Junior
avatar

Posts : 175
Join date : 31/08/2009

PostSubject: Re: Betul ke kebanyakan org pmpn suka laki yg jauh lbh berumur dr die??   Fri Oct 30, 2009 9:55 pm

noe huduh, pungkuk xde.. aku xske. aku nak bli wish, family car

op2 sori admin off topic plak
Back to top Go down
Khairul
Ahli Junior
avatar

Posts : 131
Join date : 25/10/2009
Age : 32
Location : Gelang Patah Johor

PostSubject: Re: Betul ke kebanyakan org pmpn suka laki yg jauh lbh berumur dr die??   Fri Oct 30, 2009 9:58 pm

well lelaki brumur suke ler bli keta cm tu....
hahahaha......lelaki muda suka cm Neo....
kalo kasi touch up memg cntik....
konpem lelaki brumur jeles......
(tak lari topik yer, sbb msih menggunakan prkataan lelaki brumur)
Back to top Go down
ikrom
Ahli Junior
avatar

Posts : 287
Join date : 16/08/2009
Age : 31
Location : Kay Bee

PostSubject: Re: Betul ke kebanyakan org pmpn suka laki yg jauh lbh berumur dr die??   Fri Oct 30, 2009 10:08 pm

Khairul wrote:
rileks ar bro.....
tak lari nyer awek tu....
diorg bkn nyer fit sgt nk lari jauh2.....
lain kalo diorg tu atlit....
ape kato ko bli Sattria Neo.....
Konpem awek brderet punyer....
hehehehe....

awek yg materialistik la yg berderet tu....kalo org tu ikhlas...laki yg ada moto pon dia x kisah...
Back to top Go down
ajak syed
Ahli Junior
avatar

Posts : 175
Join date : 31/08/2009

PostSubject: Re: Betul ke kebanyakan org pmpn suka laki yg jauh lbh berumur dr die??   Fri Oct 30, 2009 10:13 pm

nak bgs lagi carik awek yg mmg dah de kete. nti dah kawin xyah beli kete dah.. sementare ni pkai moto je ar dlu
Back to top Go down
boo
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 455
Join date : 14/08/2009
Age : 33
Location : lokasi

PostSubject: Re: Betul ke kebanyakan org pmpn suka laki yg jauh lbh berumur dr die??   Fri Oct 30, 2009 10:43 pm

beli neo cps xpyah touch up...aku nak bli doh tp mak aku nak persona ..amek jelaa aku ckp..huhu..dah laa aku byr..aku pakai persona SE ..leather seat yg masih suci lg..hahaha..ada gps..hehe..auto cruise..ade calar balar cam belang tarung pendekar laut...

hek eleh ikrom mentang2 ko pakai moto jer ckp pompuan mrealistik plok...ko bkn xmampu nak amek kete kan?dah laa xhensem pakai moto sape nakk...hahahaha
Back to top Go down
Khairul
Ahli Junior
avatar

Posts : 131
Join date : 25/10/2009
Age : 32
Location : Gelang Patah Johor

PostSubject: Re: Betul ke kebanyakan org pmpn suka laki yg jauh lbh berumur dr die??   Fri Oct 30, 2009 10:49 pm

hahahaha......ntah2 ler Ikrom ni....
mcm2 dia komen pasal pompuan.....
tp dpan diorg cm batu jerk.....
tp dia lg hbat dr aku.....
aku moto pn takdak.....dh arwah moto aku....
kna bli baru ler nmpk gayanyer....
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Betul ke kebanyakan org pmpn suka laki yg jauh lbh berumur dr die??   

Back to top Go down
 
Betul ke kebanyakan org pmpn suka laki yg jauh lbh berumur dr die??
Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Legacy Of UMT Aquaculturist :: Pengumuman dan Aktiviti Forum :: Perbincangan Umum-
Jump to: