Legacy Of UMT Aquaculturist
sila2 la masuk...minum2 dulu...sila2 jangan malu2

Legacy Of UMT Aquaculturist

We wont break...we will always stay together...wherever we are...we are one~
 
HomeHome  Muka DepanMuka Depan  RegisterRegister  Log inLog in  
nak memeriahkan forum...aku open topik baru >> Umah Ensems...dimulai dengan Umah Ensems #1 : Hatchery air tawar... xperlu posting ikut topik...santai2 sesantai2nya...posting sampai 50 dan akan dilock and sila bukak topik baru Umah Ensems #2 : (ups to u tajuk nye)...kita tengok sampai berapa ratus topik ini leh bertahan...off topik + dabel post dibenarkan!!!!

Share | 
 

 CINTA BERSEGI-SEGI.....patut atau tidak??????

Go down 
AuthorMessage
boo
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 455
Join date : 14/08/2009
Age : 33
Location : lokasi

PostSubject: CINTA BERSEGI-SEGI.....patut atau tidak??????   Sun Oct 18, 2009 2:01 pm

Akhirnya leh jgk aku masok forum ni n ngeposs…sepanjang xleh nak masok forum ni aku dok tulis cite ni untuk korang sume….asyik korang jer bagi permasalahan..ni aku nak jadi abang permasalahan yg pakai spek…Ceritanya begini…

A (seorang pakwe yang agak ensem la) dan B (seorang aweks yang cun dan sweet sgt2), dorang ni 1 opis. B ni dah ada bf (tak keje, anak mak, suke kongkong B esp bab2 duit gaji B..dgn kata kasarnya bf dia nih mmg tak berapa berguna la..)
Kisahnya di opis pulaks…A ni mmg la sgt macho la di kalangan opismate dia yang lain, dia jugak rajin dan sopan santun orangnya…B pulaks seorang yang very talented dlm keje…ringan tulang, tak penah marah walaupun stressful. Kiranya masa yang A dan B spent together2 di opis lama la berbanding B jumpa dgn bf dia yang tak berapa berguna itu..
Jadinya opismate-opismate A dan B itu keraplah meng’kenen2kan kedua org itu. A sememangnye br frust dgn gf dia (gf A pulak dah dumb kan si A tapi sekarang ni dia dok gila talakkk..ish..ish..ish…tapi A dah lupuskan dia) suka dan dah terpikat kat B, malahan B pulak pun sebenarnya dah half-hearted kat bf dia yang tak berapa berguna itu…
Mengikut sumber maklumat dr org tengah pasangan ini, B penah bagi statement yang B hanya tunggu A confess dgn B (kira sesi meluahkan perasaan la)…


Masalahnya:
1. A tatau mcm mana nak luahkan isi hati nye kat B
2. Agak2la kalo di hari kejadian A meluahkan isi hati, apa reaksi B ya..
3. Dari segi moral adakah si A seorang perampas n si B dianngap si Curang???

Bagi aku setuju jer dieorang bersama2 n hepi 2gether coz si B deserve get better for her life..kalo da jodoh apo nak dikato kan?? Pe pendapatan korang?? Kalo aku jadi A mmg aku tekel doh B tuh…huhuhu

1st time aku pos panjang2222..hahahaa
Back to top Go down
ajak syed
Ahli Junior
avatar

Posts : 175
Join date : 31/08/2009

PostSubject: Re: CINTA BERSEGI-SEGI.....patut atau tidak??????   Sun Oct 18, 2009 2:17 pm

jwpannye :
1) A ckp je ar direct, bru ati B x t'tanye2 lg
2) B ske ar.. hahaha
3) x. sbb bf B tu mmg xgune lgsg. hehehe. B pon cm org lain gak, kne carik psgn yg serasi dn apreciate die. Tapi B msti ar putus ngan bf die scr oficial dlu bru kapel ngan A. cmni bru b'moral..hehehe

p/s : korie jgn2 mu dok mamat A ni?
Back to top Go down
adamoo
Admin
Admin
avatar

Posts : 417
Join date : 05/08/2009
Age : 31
Location : terengganu

PostSubject: Re: CINTA BERSEGI-SEGI.....patut atau tidak??????   Sun Oct 18, 2009 2:48 pm

jawapan aku : A setan





































































bwahahahahaha...
alaaa stended ar idop ni...
selagi x jadi bini/laki and x pandai nak jaga ada la yang nak masuk...
aku sokong je A(dam) tu ngan B(oo)...
tapi lagi bagut kalau member dulu lama sket lagi...

sebab bukan mende...
masa mula2 ni mmg la smua napok comey di mata...
x napok hok uduh lagi...
semua org ada prgai uduh comey...

bukannya nak tunggu tubik prangai uduh....
tapi nak belajar cemana nak handle prgai uduh tu...
lagi lama lagi mantop...
baru la jadi pe lock and key...
kemah kening org tganu kata...

sekadar pendapat~

_________________
Back to top Go down
http://aquaculturist0508.forumms.net
avissawella86 amy
Ahli Junior
avatar

Posts : 120
Join date : 18/08/2009
Age : 32
Location : Perlis - KayBee

PostSubject: Re: CINTA BERSEGI-SEGI.....patut atau tidak??????   Sun Oct 18, 2009 6:40 pm

Masalahnya:
1. A tatau mcm mana nak luahkan isi hati nye kat B
2. Agak2la kalo di hari kejadian A meluahkan isi hati, apa reaksi B ya..
3. Dari segi moral adakah si A seorang perampas n si B dianngap si Curang???


jawapan:


1. A kena berterus terang la kalau dia sukakan B. just try tak salahkan.


2. B mungkin akan rasa keliru sebab dah ada bf. tak pun B memang dh jangka benda nih akan keluar dari mulut A. so tak la surprise sgt.

3. segi teknikalnya, klu A tu trus ajak B kapel, memang la merampas sebab dia dh tau kan B ada bf. dan B plak, kalau dok melayan A ja dan dh lebih dari kawan memang la curang namanya. so, biar la B tu setel betul2 dengan bf dia. kalau ada jodoh tak ke mana kan..
Back to top Go down
http://avissawella86.blogspot.com
ekei47
Admin
Admin
avatar

Posts : 439
Join date : 11/08/2009
Age : 32
Location : pandan indah-bangsar-TTDI-bandar utama-sg.buloh-melaka-kluang-jaybee-kaybee

PostSubject: Re: CINTA BERSEGI-SEGI.....patut atau tidak??????   Mon Oct 19, 2009 12:21 am

Masalahnya:
1. A tatau mcm mana nak luahkan isi hati nye kat B
2. Agak2la kalo di hari kejadian A meluahkan isi hati, apa reaksi B ya..
3. Dari segi moral adakah si A seorang perampas n si B dianngap si Curang???

jwpannye:
1. gua slalu gk dlm situasi A ni. nasihat gua, let the feel out la. kalo takut sngt, tutup mate je la ms konfess tu.
2. B akn mengalami situasi ats pgr. nk pilih mane 1. hahaha.. brgntung kt B la. kalo die sorg kamikaze, tingglkn jer bf die tu, stat a new life la..
3. bg aku istilah curang / merampas tu cume tanggapan je. ape nk pedulik psl tnggpn org? da terang2 BF B tu mangkuk? ape nk kesah psl curng ke x kn? x salah rsnye nk brubah kpd yg lbh baik kn? ape yg penting dont regret for the decision we made. no remorse. hahaha

p/s: gud luck utk A n B. hahahaha

_________________
it never was a love. it's an obsession.
Back to top Go down
avissawella86 amy
Ahli Junior
avatar

Posts : 120
Join date : 18/08/2009
Age : 32
Location : Perlis - KayBee

PostSubject: Re: CINTA BERSEGI-SEGI.....patut atau tidak??????   Mon Oct 19, 2009 12:36 am

tapi si B lak, jangan la terima A, pastu dalam masa yang sama masih dengan bf dia. kang nampak sangat la tak berapa baik mcm tu.. kalau dh suka kat A, dia pun kena wat keputusan dgn bf dia la. nak stop, stop. kalau xnak x payah nak skandal2.. kang bertambah masalah lagi. huhu..
Back to top Go down
http://avissawella86.blogspot.com
ekei47
Admin
Admin
avatar

Posts : 439
Join date : 11/08/2009
Age : 32
Location : pandan indah-bangsar-TTDI-bandar utama-sg.buloh-melaka-kluang-jaybee-kaybee

PostSubject: Re: CINTA BERSEGI-SEGI.....patut atau tidak??????   Mon Oct 19, 2009 12:44 am

avissawella86 amy wrote:
tapi si B lak, jangan la terima A, pastu dalam masa yang sama masih dengan bf dia. kang nampak sangat la tak berapa baik mcm tu.. kalau dh suka kat A, dia pun kena wat keputusan dgn bf dia la. nak stop, stop. kalau xnak x payah nak skandal2.. kang bertambah masalah lagi. huhu..

i like scandal. hahahaha... rsnye x salah nk trime A tp still dgn bf lame. asal jgn kantoi la.
hahahaha..

_________________
it never was a love. it's an obsession.
Back to top Go down
ajak syed
Ahli Junior
avatar

Posts : 175
Join date : 31/08/2009

PostSubject: Re: CINTA BERSEGI-SEGI.....patut atau tidak??????   Mon Oct 19, 2009 12:51 am

curang ni subjektif gak. kalo B blom putus ngan bf die pastu die kapel ngan A mmg kompom ar dia curang/kurg setia kot. tapi dr background cite ni nmpak bf B ni cm x hargai die. x heran ar kalo ati B bleh tersentuh kt A.

pape pon yg btol2 bleh wat penilaian ngan keputusan skang adlh B. bkn A, adik A, bf B, ataupon BB (badak bukit). knp x b'balik pd yg asas jek. tanye dlm ati, ape yg diri sendri perlukn, yg plg penting. kasih sayang ke, perhatian ke, harte benda ke.. so B kne pk masak2 skang. simpati nk tglkn bf/gf bkn kes kt sni. B kne pk utk kebahagian diri dia sndri dlu

A skang kne stay rilek dlu, jgn gopoh2. nti ruined ar sume. kecuali ar kalo dh xleh hold sgt, tnye B baik2 status dia ngan bf dia skang. kalo hbgn diorg dh abis dn ati B dh tenang, bru ar confess. kalo dh jodoh x kemane ar. pape pon gudluck B. yg baik terime ar, yg xbaik jgn ikut.. aku ni kaunselor celup jek.. hehehe
Back to top Go down
gabanislam
Ahli Junior
avatar

Posts : 147
Join date : 07/08/2009
Age : 32
Location : between the inner ground and sky

PostSubject: Re: CINTA BERSEGI-SEGI.....patut atau tidak??????   Tue Oct 20, 2009 1:31 pm

boo wrote:


Masalahnya:
1. A tatau mcm mana nak luahkan isi hati nye kat B
2. Agak2la kalo di hari kejadian A meluahkan isi hati, apa reaksi B ya..
3. Dari segi moral adakah si A seorang perampas n si B dianngap si Curang???


Jawapannya:
1. jgn luahkn dl (mksudnya di sini luahan scra face-to-face), slmi dl permslhn n status n prsn B pd balak die, jd rkn baik B dlm pnylesaikn prob B ngn bf die, give the +ve advices n courge B utk wt kputusan terbaik utk kbhgian diri die, tp bkn mngapi2kn B utk tgglkn bf die, TAK BAIKK PUNYEEE!.. she's know better..klau kptsn B myakinkn n dh break ngn bf die br A leh msuk jarum..hehehe

2. B yg mmg sdia ad mmpyai prsn kasih jgk pd A akn menari2 keriangn smbil lgu Sanggam dimainkn n opismate2 menjadi penari latar.., jdilah tgga opis mereka itu sbgai tmpt mereka bergolek2 (gntikn bukit)..hahaha

3. dr segi moral YA..tp dr sudut agma xd mslh sbb diorg blm bertunang pn aptah lg nikah..klau B rs die curang n xserasi ngn bf die break off jela, wtpe nk simpn kerang busuk tu..

4. ni jwpn tmbhn.. lps A cnfess pd B, jgn tggu lme2, dlm lingkungn ms yg ckup utk knl ati budi 1 sme len (luaran dh knl sgt dh sbb 1 ofis), trus ikat prtungn n lg bgs trus nikah abis cite.. TQ.
Back to top Go down
Khairul
Ahli Junior
avatar

Posts : 131
Join date : 25/10/2009
Age : 32
Location : Gelang Patah Johor

PostSubject: Re: CINTA BERSEGI-SEGI.....patut atau tidak??????   Sun Oct 25, 2009 11:28 pm

bg aku go to hell ngn sume masalah....
kalo suke confess jer....
bukan kahwin pun ....
couple jer.....
pg mati ler sama di punyer bf....
ko tak pandai jager ko punyer gf.....
bg aku ko confess tp jgn frust kalo kna reject....
takpun ko kahwin jer ngn minah Indon.....
habis citer.....
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: CINTA BERSEGI-SEGI.....patut atau tidak??????   

Back to top Go down
 
CINTA BERSEGI-SEGI.....patut atau tidak??????
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Legacy Of UMT Aquaculturist :: Pengumuman dan Aktiviti Forum :: Perbincangan Umum-
Jump to: