Legacy Of UMT Aquaculturist
sila2 la masuk...minum2 dulu...sila2 jangan malu2

Legacy Of UMT Aquaculturist

We wont break...we will always stay together...wherever we are...we are one~
 
HomeHome  Muka DepanMuka Depan  RegisterRegister  Log inLog in  
nak memeriahkan forum...aku open topik baru >> Umah Ensems...dimulai dengan Umah Ensems #1 : Hatchery air tawar... xperlu posting ikut topik...santai2 sesantai2nya...posting sampai 50 dan akan dilock and sila bukak topik baru Umah Ensems #2 : (ups to u tajuk nye)...kita tengok sampai berapa ratus topik ini leh bertahan...off topik + dabel post dibenarkan!!!!

Share | 
 

 why you think this forum is not meriah anymore?

Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next

what's makes u think this forum boring?
a) org yg same jer post
20%
 20% [ 3 ]
b) ramai ahli tido (dftr tp x post pape)
27%
 27% [ 4 ]
c) mode ngn admin yg membosankan/ syok sndri
7%
 7% [ 1 ]
d) internet/PC/laptop slow lps tu mls nk post pape
13%
 13% [ 2 ]
e) sumting not right dgn forum neh
7%
 7% [ 1 ]
f) org2 kuat forum da menyepikan diri
20%
 20% [ 3 ]
g) topik makin membosankn
6%
 6% [ 1 ]
Total Votes : 15
 

AuthorMessage
ekei47
Admin
Admin
avatar

Posts : 439
Join date : 11/08/2009
Age : 32
Location : pandan indah-bangsar-TTDI-bandar utama-sg.buloh-melaka-kluang-jaybee-kaybee

PostSubject: why you think this forum is not meriah anymore?   Fri Oct 02, 2009 1:36 am

sebabkan gua rs, forum ni da mcm hilang 'kick' die skrg ni. gua rs gua nk tao gk nape da mcm kurng je org lwt forum neh. nk tingglkn post pun pyh. kalo ade ape2 yg buleh diperbaiki silalah kongsi bersama. same2 ar kte meriahkn forum ni. kalo bukn kte, sape lg kn?
xkn pok gad kusteng plak kn?

so vote n leave ur komen ar... jgn ar sep...

_________________
it never was a love. it's an obsession.
Back to top Go down
avissawella86 amy
Ahli Junior
avatar

Posts : 120
Join date : 18/08/2009
Age : 32
Location : Perlis - KayBee

PostSubject: Re: why you think this forum is not meriah anymore?   Fri Oct 02, 2009 2:32 am

maybe sebab orang yang sama ja post.. kalau lagi ramai kan lagi meriah? =)
Back to top Go down
http://avissawella86.blogspot.com
ikrom
Ahli Junior
avatar

Posts : 287
Join date : 16/08/2009
Age : 31
Location : Kay Bee

PostSubject: Re: why you think this forum is not meriah anymore?   Fri Oct 02, 2009 8:34 am

sbb2 lain....x de internet...kalo ada pon slow...pastu busy ngan keje...yg keje dok ofis bleh la curi2 msuk forum kalo ada internet...
Back to top Go down
ain manisa
Ahli Junior
avatar

Posts : 318
Join date : 05/08/2009
Location : jelapang padi

PostSubject: Re: why you think this forum is not meriah anymore?   Fri Oct 02, 2009 1:10 pm

aku tak tau nk vote sbb tak da kategori lain2... huhu~ kalo sbb org yg sama ja, aku rasa dari dulu lg mmg gitu... mgkin masih ramai lg yg tak berapa ngerti cmna nk berforum... mgkin jgk komitmen pada kerjaya masing2... mgkin jgk ramai yg lebih suka jadi pemerhati dari melibatkan diri.. sleeping partner la kiranya... tenet slow pn mgkin jgk bg ahli2 yg mmg selalu berforum kat dlm nih yg tak memiliki kemudahan intenet... dan melihat pd beberapa topik kita ni, nilai2 keterbukaan jgk pnting utk post kisah masing2... mybe ramai yg rasa susah nk berkongsi pengalaman masing2... who knows... mcm2 sbb yg berkemungkinan... g anta PM la kt bebudak ni utk tahu reosan memasing... heheh... lol!
Back to top Go down
ekei47
Admin
Admin
avatar

Posts : 439
Join date : 11/08/2009
Age : 32
Location : pandan indah-bangsar-TTDI-bandar utama-sg.buloh-melaka-kluang-jaybee-kaybee

PostSubject: Re: why you think this forum is not meriah anymore?   Fri Oct 02, 2009 4:55 pm

kalo anta PM pun blom tentu ade reply...
hahahaa.... okey2... nnt gua add option lain la...
yg ahli tdo2 ni gua x kisah. yg slalu online pun singgh2 mcm tu jer.
tu yg gua musykil tu. x sronok meh berforum ni? x cukup stylo ke foorum neh. ke lu org menyampah dgn gua sbnrnye? ckp jer. gua x kisah. ke ade sstgh org yg korg menyamph kt forum neh?
btw, apsl korg x vote? adoyai...

_________________
it never was a love. it's an obsession.
Back to top Go down
ikrom
Ahli Junior
avatar

Posts : 287
Join date : 16/08/2009
Age : 31
Location : Kay Bee

PostSubject: Re: why you think this forum is not meriah anymore?   Fri Oct 02, 2009 5:25 pm

aku nak vote dua kali bleh?....diorg sume mlas nak vote...
Back to top Go down
ajak syed
Ahli Junior
avatar

Posts : 175
Join date : 31/08/2009

PostSubject: Re: why you think this forum is not meriah anymore?   Fri Oct 02, 2009 8:49 pm

msg2 sibuk ngan keja kot.. bkn sume bleh online sepanjang mse. pas waktu mlm plak, kna kuar diner lg, tgk movie, kuar ujung mgu, main msg ngan mak. life pas keja mgkin xsame ar bg sstgh org ngan life mse student. jgn ar sedey ekei
Back to top Go down
ekei47
Admin
Admin
avatar

Posts : 439
Join date : 11/08/2009
Age : 32
Location : pandan indah-bangsar-TTDI-bandar utama-sg.buloh-melaka-kluang-jaybee-kaybee

PostSubject: Re: why you think this forum is not meriah anymore?   Sat Oct 03, 2009 1:38 am

gua yg keje syif still sempt nk online nk kejap. xde la. gua takot gua la punca forum jd sepi. so, buleh ar btol mane yg silap.... x sronok ar org same yg post. ke korg2 trmasuk gua cume hangat2 taik ayam daging. huhu

_________________
it never was a love. it's an obsession.
Back to top Go down
adamoo
Admin
Admin
avatar

Posts : 417
Join date : 05/08/2009
Age : 31
Location : terengganu

PostSubject: Re: why you think this forum is not meriah anymore?   Sat Oct 03, 2009 1:54 am

meh aku nak bgtau nape forum ni makin bosan...xde satu pon dalam senarai option yang diberi tu tepat jawapan dia...tapi ada satu yang hampir2 tepat...sebab yang bagi impak paling besar..

1.OFF TOPIK

kalau orang da create topik tu...bincang la base on topik...tapi bila ada yang setat kuar topik bersimpang siur ntah ke mana yang lain akan reply benda tu and last2 topik ke mana...diskas pon ke mana...bukan nak kata kena skema ke apa...tapi benda ni benda paling penting untuk hidupkan forum...aku awal2 da warning tapi ada lagi yang buat benda ni...last2 out of control...

let say..member2 masuk log in pastu baca@create satu topik and berharap member2 lain akan bagi posting base on topik tu...adalah yang reply ikut topik kan...5-6 posting...tapi bila ada yang setat off topik terus kelaut posting masing2...then member yang tadi tu masuk la mb pas 2-3 hari ngan interest untuk baca topik dia minat tadi...tapi bila da sampai kelaut...dia pon fedup...bla bla bla bla~

so kalau nak kasi hidup forum ni...sentiasa bincang ikut topik...nak cakap fakta apa2 pon always ikut topik...aku pon da x larat dah nak delete posting2 yang off topic tetiap ari...last2 aku biar je walopun aku taw benda akan jadi gini...

kalao rasa2 nak menyimpang masa posting kat satu2 topik tu terus ingat balik niat asal...and kalo x tahan gak tapi still nak menyimpang...cepat2 la bukak topik baru...xdenye aku nak g delete topik...nak cakap bab dalam kain pon cakap je...semua da besar panjang taw mana baik buruk...nak kutuk sape2 pon xde hal....kita2 je sini...

solution : bukak untuk batch lain...so yang nak tido leh terus tido...ni aku bagi cadangan je la...aku pon sebolehnya akan cuba untuk hapening kan lagi forum ni...tapi nak jugak ar sapot dari member2 semua..ye dak?aku cabar kalo sape2 leh ajak syihan or joi mamu join forum...amacam?ada bran? setan

_________________


Last edited by adamoo on Sat Oct 03, 2009 3:01 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
http://aquaculturist0508.forumms.net
ekei47
Admin
Admin
avatar

Posts : 439
Join date : 11/08/2009
Age : 32
Location : pandan indah-bangsar-TTDI-bandar utama-sg.buloh-melaka-kluang-jaybee-kaybee

PostSubject: Re: why you think this forum is not meriah anymore?   Sat Oct 03, 2009 2:59 am

btol gk ckp lu dam. gua pun da mls nk delete post . gue tu udah capek banget deh. dok larat weyh... marilah berikan solution. idea. idea. mane ko brade haa?
nk kene wat iklan tv agknye kot. xp[un kt mjlh2..

_________________
it never was a love. it's an obsession.
Back to top Go down
Anonymouse
Ahli Senior
avatar

Posts : 599
Join date : 14/08/2009

PostSubject: Re: why you think this forum is not meriah anymore?   Sun Oct 04, 2009 3:49 pm

huhuhu..
yang paling aku prasan laa...
smenjak dekat nak raya (2,3 ari last posa) sampai la skang, forum neh cam xnak idop saja..
owang2 yang slalu rerajin masok forum (termasok la aku) makin kurang menge-post..
adakah sbab time posa tuh korang banyak rilek, so bley je on??<--(termasok aku)
aku skang pon da masok keje.. xla keje best pon.. so, siang mmg pyah la..
tp malam mmg aku bleh on..tokey tadak..
cuma aku ingt @ x nk on aje.. <--(normally tengah men game.. sengih )

off topik? hmm.. da kbnarannya..
aku ingat la, otak bdak2 kita neyh aktif time posa aja..
pas posa trus jadik mandom.. hahahah~~~
Back to top Go down
boo
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 455
Join date : 14/08/2009
Age : 33
Location : lokasi

PostSubject: Re: why you think this forum is not meriah anymore?   Mon Oct 05, 2009 12:14 am

biasala raya sape nak online?? pas raya keje menimbun laaa...aku join sbb suka off topik..ahahaha..xdok off topik xbeh hidupp/...i like off topik...
Back to top Go down
ikrom
Ahli Junior
avatar

Posts : 287
Join date : 16/08/2009
Age : 31
Location : Kay Bee

PostSubject: Re: why you think this forum is not meriah anymore?   Tue Oct 06, 2009 3:15 am

Rokie (bukan nama sebenar) mmg suke off topik...x mkn saman punye org...hehe...
raya ari tu mmg sepi...aku pon cuti semenggu...x lama lg meriah blik la tu...
cam ada musim gak la...
Back to top Go down
avissawella86 amy
Ahli Junior
avatar

Posts : 120
Join date : 18/08/2009
Age : 32
Location : Perlis - KayBee

PostSubject: Re: why you think this forum is not meriah anymore?   Tue Oct 06, 2009 12:17 pm

ye la.. musim raya kan. balik kg tak sempat nak online pn. seminggu gak aku bercuti. tapi ada la 2-3 kali aku jenguk gak page ni.. tu pn sib baik broadband aku berfungsi, sb kat kg aku kdg2 ok, kdg2 k.o
Back to top Go down
http://avissawella86.blogspot.com
Anonymouse
Ahli Senior
avatar

Posts : 599
Join date : 14/08/2009

PostSubject: Re: why you think this forum is not meriah anymore?   Tue Oct 06, 2009 2:13 pm

aku paham la cuti raya..
ni dah bpe ari raya neh sunyi sepi pe cite?
Back to top Go down
ikrom
Ahli Junior
avatar

Posts : 287
Join date : 16/08/2009
Age : 31
Location : Kay Bee

PostSubject: Re: why you think this forum is not meriah anymore?   Tue Oct 06, 2009 2:47 pm

cuti raya lama sgt...dtg blik keje belambak la...hahaha....
tu yg x smpt bkak blik forum...
Back to top Go down
Anonymouse
Ahli Senior
avatar

Posts : 599
Join date : 14/08/2009

PostSubject: Re: why you think this forum is not meriah anymore?   Tue Oct 06, 2009 3:26 pm

wakakakaka...
tu bkan msalahnya..
korang sblom cuti mmg korang da tgalkan keje xsiap..
bla start balik, keje baru masok gak..
sbb tu jadik bnyak keje tuh..
Back to top Go down
boo
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 455
Join date : 14/08/2009
Age : 33
Location : lokasi

PostSubject: Re: why you think this forum is not meriah anymore?   Tue Oct 06, 2009 8:43 pm

aku xsetuju ngan ko proff...haha
jgn la samekan kiteorang cam ko..asyik bertanguuh...haha
Back to top Go down
Anonymouse
Ahli Senior
avatar

Posts : 599
Join date : 14/08/2009

PostSubject: Re: why you think this forum is not meriah anymore?   Tue Oct 06, 2009 9:29 pm

pe plak??
aku mana da tangguh keje..
aku keje pon tak..
hahahahaa~~~
Back to top Go down
boo
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 455
Join date : 14/08/2009
Age : 33
Location : lokasi

PostSubject: Re: why you think this forum is not meriah anymore?   Tue Oct 06, 2009 9:32 pm

aku xckap ko tangguh keje tp asyik bertangguh that why laa ko xdapat lagi keje..nak keje pon tangguh ke?? nape ko xnak guna kemahiran ko proff???ko nak tunggu aku buka syrkat sdn bhd dulu ke? kompem aku amek ko jga bhgian it..aku rasa topik ni xmeriah sbb ko xmasok proff....pendpat aku laa
Back to top Go down
Anonymouse
Ahli Senior
avatar

Posts : 599
Join date : 14/08/2009

PostSubject: Re: why you think this forum is not meriah anymore?   Tue Oct 06, 2009 9:53 pm

aku bkan tangguh nak keje korie..
aku da keje dah, tp xtetap..
so bg aku, xkeje la kan..
mmg keje ni guna kmahiran aku pown..
keje kdai kmputer.. ari2 ngadap laptop, pc, tenet..

sbb aku plak??
aku saja xleh korie..
kna da makhluk2 yang selalu bising2 cam time posa dlu..
sya, pie, ekei, aku, mu..
sapa lagi ekk??
baru nak meriah balek..
Back to top Go down
pie_spekong
Ahli Junior
avatar

Posts : 184
Join date : 17/08/2009
Location : parit sulong

PostSubject: Re: why you think this forum is not meriah anymore?   Wed Oct 07, 2009 12:35 am

blacko mane pegi?
sonyap yo dio..
Back to top Go down
Anonymouse
Ahli Senior
avatar

Posts : 599
Join date : 14/08/2009

PostSubject: Re: why you think this forum is not meriah anymore?   Wed Oct 07, 2009 12:49 am

taktaw la pie..
aku saspek tngah bz maen World of Warcraft (WOW)..
dia dok ajak aku men gak dulu.. tp aku xtergoda..
hahahah~
nak mmpos? da yuran bulanan nak men game tuh..
bek aku smpan dlam bank..
bleh beranak.. hahahah~~~
Back to top Go down
ain manisa
Ahli Junior
avatar

Posts : 318
Join date : 05/08/2009
Location : jelapang padi

PostSubject: Re: why you think this forum is not meriah anymore?   Wed Oct 07, 2009 12:51 am

pie_spekong wrote:
blacko mane pegi?
sonyap yo dio..

soalan yg bernas dari pie.. aku pn dh lama tertanya-tanya gak...
Back to top Go down
lavenda9oo8
Ahli Junior
avatar

Posts : 125
Join date : 06/08/2009
Age : 31
Location : PENANG

PostSubject: Re: why you think this forum is not meriah anymore?   Sat Oct 10, 2009 9:03 pm

ak dah vote...ak pn dah lm xmsk forum ni....memandangkan tenet yang agak nyampah...huhu by the by way smalam ak ada YM blackko...xtau la die bz kot...hehe
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: why you think this forum is not meriah anymore?   

Back to top Go down
 
why you think this forum is not meriah anymore?
Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Legacy Of UMT Aquaculturist :: Pengumuman dan Aktiviti Forum :: Perbincangan Umum-
Jump to: