Legacy Of UMT Aquaculturist
sila2 la masuk...minum2 dulu...sila2 jangan malu2

Legacy Of UMT Aquaculturist

We wont break...we will always stay together...wherever we are...we are one~
 
HomeHome  Muka DepanMuka Depan  RegisterRegister  Log inLog in  
nak memeriahkan forum...aku open topik baru >> Umah Ensems...dimulai dengan Umah Ensems #1 : Hatchery air tawar... xperlu posting ikut topik...santai2 sesantai2nya...posting sampai 50 dan akan dilock and sila bukak topik baru Umah Ensems #2 : (ups to u tajuk nye)...kita tengok sampai berapa ratus topik ini leh bertahan...off topik + dabel post dibenarkan!!!!

Share | 
 

 segment 'you will never forget this!'

Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
ekei47
Admin
Admin
avatar

Posts : 439
Join date : 11/08/2009
Age : 32
Location : pandan indah-bangsar-TTDI-bandar utama-sg.buloh-melaka-kluang-jaybee-kaybee

PostSubject: segment 'you will never forget this!'   Wed Sep 16, 2009 2:24 am

First topic message reminder :

ok... sbb ketidaaan topic bru, maka dgn hati yg berbunga bunga gua open topik bru.
kali ni, mari kte kongsi peristiwa2 yg smpi mati kendian idup semula 7 kali pun korg xkn lupekan. x kisah ar yg gembire ke, yg sedih ke, yg menyayat hati ke, yg menyiat kulit ke (eksiden laa..), x kisah ar. jnj peristiwa yg korg sndri alami. bukn org lain. kwn ke, sedare ke, parent ke, hewan peliharaan ke, cikgu skola ke. ingt tu. tp boleh je korg nk gne cte diorg utk dijadikn sbg crite korg. tuka name je kn. bdk2 lain bukn tao pun... hahahaha...

bukn ape, dr peristiwa yg korg alami ni mayb boleh la dijadikan tauladan+iktibar+nasihat+renungan dlm mmprbaiki/memodified diri ke arah menjdi indan yg lbh bguna. sng ckp, let's share some of ur stories. because sharing is caring right? hahahaa..

p/s: amaran kpd forumer trmsuk la mode dan diri gua skali. anda dibenarkan mengkomen post forumer yg lain. xde slhnye. cume elakkn dr post reply yg cume ade 2 huruf je spt 'hahahaha' atau smiley. kalo boleh, share ar sket. walopun top up RM2. mksud gua kalo x bnyk, sket2 pun jd la..... afro

_________________
it never was a love. it's an obsession.
Back to top Go down

AuthorMessage
Anonymouse
Ahli Senior
avatar

Posts : 599
Join date : 14/08/2009

PostSubject: Re: segment 'you will never forget this!'   Wed Sep 30, 2009 10:21 am

hahaha..
ko mengayuh basikal okey la ain..
aku menapak dari skolah aku ke umah makcik aku kat taman pknk..
da la dalam 3 batu kot??
mkcik aku la ckap 3batu..
kes xtaw nak naek bas mana..
cilanat pnya knduktor bas..
aku tnya xnak bgtaw..
Back to top Go down
nurazilahedrus
Ahli Skodeng
avatar

Posts : 14
Join date : 18/08/2009
Age : 31
Location : dapur smk likas

PostSubject: Re: segment 'you will never forget this!'   Mon Oct 05, 2009 5:04 pm

aku pun nk kongsi jugak ni...
benda ni plg aku xbole lupa smpi akhir hyt aku...
ms aku abis pmr aku dpt skolarsip yayasan sabah..aku mtk mrsm dkt sarawak tp aku ditakdirkan ke boarding school sm swasta saleha genting highland atau ms aku mula2 msk nama dia kolej gh...kami batch pertama yg ys antr kat sekolah tu..3 org form1 n 3 org form4..sume pompuan kecuali sorg budak lelaki form1...
ms mula2 masuk sume perasaan ada..cuak, segan, malu, seram sejuk sume la..tp tu bkn main story..
dipendekkan cite lps 2minggu kat situ member 2 org form 4 ni ( ana n ani ni) plan nk blah dr sekolah tu..alasan ana sbb dia keciwa n xpuas ati kene antar kat sekolah ni sbb bukan sekolah gred A..budak2nya bukan yg pandai2.jd dia frust..dia expect sekolah tu mcm sri cempaka atau tun fatimah la...so dia nk blah..si ani ni pula kristian yg mn agama diorg melarang diorg wat apa2 keje pd ari sabtu walhal sekolah kitaorg ni kelas ari isnin smpi sabtu..so dia rasa berdosa la kunun...aku pulak ms tu nerd je..xtau pape...so bila dior plan2 mcm tu aku pun excited la nk join sekali..yela dtg sama2 balik sama2 la kan mcm kata ekei pegi jln kaki blk pun jln kaki...kitaorg rancang la elok2 sbb sekolah ni pljr xbole kuar sebrgn kecuali parents yg dtg amik..itupun sebulan sekali je...

so 1 mlm tu kitaorg packed sume brg pastu pgl teksi dtg..kitaorg tipu pengetua ckp yg nk turun kl beli brg..pg2 lg 2buah teksi dtg..cpt2 sumbat brg dlm kete n blah..mmg nak lari btl da ni...
smpi kl kitaorg tumpang uma anty si ana ni kat petaling jaya kalo xsilap...msg2 kol parents kat sbh suh beli tiket..esoknya ys dpt th kitorg lari dr sekolah sbb pihak sekolah repot kitaorg kuar kl x balik2...so ys suh dtg opis diorg kat ampang..berasap telinga kene marah tp yg aku kagum si ana n ani ni mmg nekad abis nk balik sbh jugak..aku pulak da blur..50-50 da...aku fikir2 aku da smpi sini xkan aku nak balik camtu je kan..lg 1 kesian kat bapa aku..menyusahkan dia je...

at last..diorg balik sbh aku balik sekolah dgn muka xmalunya...sume budak2 kat situ perli aku...diorg kata aku mcm biskut cipsmor.skjp ada skjp xde skjp ada lg...pengetua kata diorg hampir repot polis kitaorg hilang...
aku teruskan jugak idup aku kat situ sorang2..wpun ada budak2 form 1 tp xkn nk geng dgn diorg kan..3 bulan pertama aku kat situ keje aku menangis je...utk mengubat ati aku, aku tulis berhelai2 surat tp 1 pun aku xpenah antr ...bukan bdk2 tu xnk member dgn aku tp aku segan btl dgn diorg..dlm 136 org pljr kat situ 36 org melayu n the rest chinese..adalah 3, 4 org india..classmate aku mostly anak dato n tan sri...aku rs sgt rendah diri ms tu....smpaila ada sorang budak baru dtg...nama dia mona tiara izaniah dato abd manan...mgkn cikgu perasan aku tersgt la kera sumbangnya jd dia suh aku roomate dgn budak ni..dia baik n cantik mcm nma dia...jujurnya dia mcm bw cahaya dlm idup aku kat situ...dia wat aku jd diri aku sendiri...da bgaul dgn org n xpendiam lg..hehe...setiap kali cuti sebulan sekali tu kalo aku xbalik ampang aku ikut dia balik uma dia..sm ada kat sri hartamas atau kat kg dia kat temerloh..mak bp dia pun baik sgt2...

pengalaman aku 2thn kat situ mgajar aku byk benda jugak la...sume klasmate aku baik sgt n xpenah pndg rendah kat aku..kelas aku mmg 1 malaysia la sume pun ada n sgt rapat...skrg msg2 da xth da apa jd..tp sorang member aku tu fong giap kawen dgn budak tganu kat kg cina tu..hehe
well, tu pglmn yg aku plg igt la..kes lari dr sekolah...gila tp best jugak...hehehehe... sekian tima ksh sudi bc..
Back to top Go down
ekei47
Admin
Admin
avatar

Posts : 439
Join date : 11/08/2009
Age : 32
Location : pandan indah-bangsar-TTDI-bandar utama-sg.buloh-melaka-kluang-jaybee-kaybee

PostSubject: Re: segment 'you will never forget this!'   Mon Oct 05, 2009 10:43 pm

giler ar zila... skolah elit tu. bukn senang dpt msuk sane. bdk2 yg mak bpk diorg yg duit berkepuk2 je buleh msuk. salute ar.. duit parent je yg bnyk. ank2 blaja mcm haram gk. x de la pandai mane pun. hahahancing.

_________________
it never was a love. it's an obsession.
Back to top Go down
gabanislam
Ahli Junior
avatar

Posts : 147
Join date : 07/08/2009
Age : 32
Location : between the inner ground and sky

PostSubject: Re: segment 'you will never forget this!'   Tue Oct 06, 2009 2:02 am

hebat gler la jila... ap la nsb ank dato tu yek??hehe..

ak ad la jgk pristwa yg ssh nk lupa..antranye cm besela kebrantakan..

peristiwa ni terjadi ms ak darjah 3 @ 4 skola agma (drjah 5 @ 6 skola kbgsaan), ak ngn mmber kmcing ak berbasikal ngn bersmgtnye g skola agama yg terletak lbh kurg 3 km dr umh. Ms tu ptg dlm kol 3 lbh la sbb msuk klas kol 3.30..tgk ms msh byk ak ngn mmbe ak berkayuhla dgn tenangnye..kiok..kiok...kiok..smbil bergosip2, die berbsikal sblh ak, beriringanla kn. Namun ktenangan kami xbertahan lme, tgh syok2 berbual tibe2 ad la plak sorg mamat moto ni bwk ngn rakusnye then mngimpit mmbe n bla cmtu je.
ap lg mmbe ak mngelakla n usaha die mngelak tu mnyebbkn basikal die bertembung ngn bsikal ak dgn kuatnye n kami berdua jatuh ke bahu jln, tersungkur ak kt situ gak ngn kaki ak ditindih ngn 2 bsikal..ms berlalu dgn cpt tp ak smpt gak jeling kt mamat tu yg dh bla dr stu. Ak pn ngn agk skit + geram smpt tgk2 kwn ak klau2 die truk ke tp alhmdllh die ok..ak pn bgn pelhn2 n dlm fkiran ak ok gakla kot, tp saat ak dh berdiri tgk kwn ak bgtau smbil tnjuk ltut ak koyak berdarah byk ngn sluar2 pn koyak2..tp sriously mmg xrs sakit ke ap. Ak pn tgk lutut ak..alamak! tp dibkalkn smgt nk tuntut ilmu..cewah.. ak xhiraukn lutut koyak tu, lps leraikn bsikal ak yg dh bercntum jdik 1 ngn bsikl mmbe ak, cek2 bsikal no prob, kayuh pelhn2 g skola yg lbh kurg 1 km kt dpn.
sblm msuk skola ak sggh surau dpn tu bsuh skit2 darah tu..nk cover mmg xleh coverla, sluar dh koyak rabk + darah ak biar jela. Mmbe ak td mulala sbr2kn berita ak ketabrakn smpaila ke pngtahuan ckgu ms kt perhimpnn.. ckgu ble tgk ak ngn pnuh ksiannye mntk sorg mmbe pimpin ak msuk klas..bdk2 len pn tgk ngn prsn kesian, pdhl xad mnde pn, xla sakit sgt2 smpai xleh jln.. ble blk umh, bese ak cmpak je bju kotor dlm bkul, n slh stunye sua koyak + darah ak tu. Ak mls nk bgtau mak ak yg ak jtuh bskl tp kntoi gak, mak ak prsn sua tu n ap lg kne bebel la, np xbgtau..ak syum je..hehe. Skg sblh lutut ak dh ad cop mohor pristiwa tu, sblh lg ad gak tp ak pn xigt lutut ak ni cium jln mne nth.. akhir kate, berhati2 di jalan raya. tq.
Back to top Go down
mus
Ahli Baru
avatar

Posts : 25
Join date : 14/08/2009
Age : 31
Location : penang

PostSubject: Re: segment 'you will never forget this!'   Wed Oct 07, 2009 3:52 pm

nak cite jugak la...
ni pengalaman first aku mula2 masuk keje kat pusat penyu ni.. baru 2 minggu jejak kaki kat cini, bos ajak g trip untuk penyelidikan dorang.. trip mengelilingi pulau2 kat area johor. masa tu hepi giler nak ikut.. yela mkn minum sume d taja pastu dapat duit claim lagik.. masa kat sana yang join trip tu 2 pompuan 11 laki.. x pe la aku da geng gak... 4 ari ptama mmg best.. snorkling, naik bot..walaupon aku kena mabok laut yg kritikal (muntah 5 kali sehari), tapi tetap best. pas tu ntah la dugaan ape menimpa diri, kak yang teman aku tuh kena balik umah.anak dia sakit.. so nak x nak tinggal aku sorang2 d temani 11 org laki dalam bot nelayan tuh... dlm bot tuh dorang masak megi campur ikan aya.. pehh.. x penah aku mkn..dah la trip tu 10 hari... masa tu aku mcm nak nangis je ari2.. mulut ni x abis2 ngutuk bos n kak yang tinggal aku tuh... sampai ati dia... tambah plak aku kena tido sorang2 lagi. chalet tu plak biliknya n bilik air ok tapi bila mandi kuar anak2 ikan seakan2 brudu..geli siot.rasa mcm survivor dlm tv tu plak.. phm2 la bila kena tido sorang2 dlm chalet kt pulau org jrg pegi..kena la jugak kaco dgn..... tapi nasib baik sempat jugak baca ayat2 n doa yg terlintas time tu... tiap2 ari aku menghitung ari nak balik. kwn2 aku time tu sume laki yang dah da bini.. paham2 la tahap kegatalannya...hahaha..
tapi alhamdulillah sume berjalan lancar.. mmg satu pengalamn yg perit n gembira. gembira sbb aku d ajar bawa bot nelayan yang besar tu..walaupon aku bawa kiri ke kanan sampai org dlm bot tu pening, tp berjaya la jugak kiranya untuk budak baru blajar.. hahaha.. 17 hb ni bos ajak lagi pergi, tapi jgn harap la aku nak ikot.. mmg x kan lupa la sampai ke tua..
Back to top Go down
ajak syed
Ahli Junior
avatar

Posts : 175
Join date : 31/08/2009

PostSubject: Re: segment 'you will never forget this!'   Wed Oct 07, 2009 10:21 pm

muntah?? ei wat malu jek mus kije perikanan. pttnye makcik cleaner perikanan pon xleh mabuk laut ar. tapi ni mengingatkn diriku yg aku pon penah mabuk laut... kisah ni mse aku kecik dlu, so xmalu sgt ar cm mus. ntah darjah bape xingat. pak ngah aku yg mmgnye nelayan bwk aku ngan sepupu aku anak die naik bot besar jln2. mule2 kate nak pacak batang nibong jek tgk2 diorg best jek g masuk laut dlm terus.. dlm 20minit pastu, aku penin dah.. tapi dlm ati kate mse tu kalo makan panadol 80 bijik pon dh xleh jalan ni.. so nak xnak, aku kne kontrol macho je ar.. kalo muntah jatuh ar reputasi aku (reputasi kategori ape yg aku pgg pon xpasti..hehehe). Tapi pas bot benti tgh laut, aku xleh blah dah.. ni kalo x luah dri mulut ni, bleh jadik kanser muntah ni dlm perut ni. nak cover pon xsempat, aku muntah je ar dlm laut.. bis kantoi t'tonggek ujung bot tu, org atas bot sume gelak cm best b'party jek.. ceh ati jahat jugak diorg ni rupenye.. muke ngan pale aku mse tu xtau ar cmne (cmne nak tau bkn da cermin dlm bot), tapi aku rase x ubah cm bru lepas melantak 80 botol todi jek (80 lg..).. mse tu da gak aku sasau, alamak tuhan aku dose minum todi.. aku dose minum todi.. smpai sepupu aku tepuk kate aku mabuk laut ar bru sedo balik.. hehehe.. ptg tu kitorg parking balik kt jeti nelayan kg parit unas ngan hasil tangkapan yg bleh dibanggekn.. tapi tangkap pe pon aku xtau, bkn aku yng tangkap pon.. hehehe. abis2 tu naik atas jeti tu kitorg jalan seiring cm scene cite armegeddon tu.. kepulangan hero2 laut.. hehehe.. aku cm besa, kontrol macho gle.. mane bleh bgtau aku mabuk laut. pape pon aku b'syukur kejadian tu jadik zaman dlu. kalo jadik skang msti sepupu aku tu dh upload dlm youtube. sbnrye ni bkn kejadian yg i'll never forget, tp i want to forget. tapi ingat balik rase lawak plak..hehehe..pengalaman idup ni. tq kpd sorg sahabat tu yg mabuk laut tu, wat aku ingat. kalo x aku pon x t'ingat.. besa ar melayu mudah lupe. hehehe .. bubbye
Back to top Go down
mus
Ahli Baru
avatar

Posts : 25
Join date : 14/08/2009
Age : 31
Location : penang

PostSubject: Re: segment 'you will never forget this!'   Wed Oct 07, 2009 10:52 pm

ceh ajak... ko x tau mcamana bot aku di lambung ombak.. truk giler kena ribut.. sampai pecah dpn bot aku... aku plak dah lembik time tu.. terbaring dpn bos aku trus.. dah x malu dah.. hahaha... masa tu ingat mati je. staf2 lain sume terkaku... dorg pon mabok gak aku rasa.. tapi cover. masa tuh mlm.. ko bygkan dekat 5jam aku kena ribut kuat atas bot... mana nak tahan.. aku rasa klo ko tergolek dah.. hahaha
Back to top Go down
ajak syed
Ahli Junior
avatar

Posts : 175
Join date : 31/08/2009

PostSubject: Re: segment 'you will never forget this!'   Wed Oct 07, 2009 10:56 pm

ceh lekeh ar org2 perikanan ni..hehehe. tu ar mus nasib baik ko x mati. kalo x msti ari tu kan jadik tragedi yg 'we will never forget'.. headline muke depan kosmo ngan harian metro 2, kompom..hehehe
Back to top Go down
mus
Ahli Baru
avatar

Posts : 25
Join date : 14/08/2009
Age : 31
Location : penang

PostSubject: Re: segment 'you will never forget this!'   Wed Oct 07, 2009 11:00 pm

eleh.. ngutuk org perikanan ek. mmg nak kena ko nih... ko nak tau masa tu jugak aku asyik ingat kat ko je.. sbb klo aku mati aku x sempat nak maafkan ko yg slalu menipu aku... hahahah
Back to top Go down
ajak syed
Ahli Junior
avatar

Posts : 175
Join date : 31/08/2009

PostSubject: Re: segment 'you will never forget this!'   Wed Oct 07, 2009 11:22 pm

xyah, ko mtk maaf kt Tuhan dlu.. ko tu dose ntah brape juta, x t'kire dh..hehehehe. dh2 jgn off topik. huhuhu
Back to top Go down
ikrom
Ahli Junior
avatar

Posts : 287
Join date : 16/08/2009
Age : 31
Location : Kay Bee

PostSubject: Re: segment 'you will never forget this!'   Thu Oct 08, 2009 12:41 am

kalo ko mati x smpat la kawin mus...tp nanti ada la jwtan ksong utk kwn2 kita yg blom keje...ganti tmpat ko...ada gak hikmahnya tuh...haha
Back to top Go down
mus
Ahli Baru
avatar

Posts : 25
Join date : 14/08/2009
Age : 31
Location : penang

PostSubject: Re: segment 'you will never forget this!'   Thu Oct 08, 2009 12:55 am

ceh sampai ati ko ikrom... tapi kan pengalaman geng2 aku kaco ko n ko tersipu2 malu pon antara pengalaman x dapat aku lupakan.. hahaha
Back to top Go down
boo
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 455
Join date : 14/08/2009
Age : 33
Location : lokasi

PostSubject: Re: segment 'you will never forget this!'   Fri Oct 09, 2009 2:20 am

mus wrote:
ceh sampai ati ko ikrom... tapi kan pengalaman geng2 aku kaco ko n ko tersipu2 malu pon antara pengalaman x dapat aku lupakan.. hahaha

wow ikrom tersipu malu..so sweetttt... try laa ko kaco ikrom skang mus??tau laa akibatnya...hahaha
Back to top Go down
ajak syed
Ahli Junior
avatar

Posts : 175
Join date : 31/08/2009

PostSubject: Re: segment 'you will never forget this!'   Fri Oct 09, 2009 8:17 am

knp? die tumbuk ke? ke suruh kawad
Back to top Go down
avissawella86 amy
Ahli Junior
avatar

Posts : 120
Join date : 18/08/2009
Age : 32
Location : Perlis - KayBee

PostSubject: Re: segment 'you will never forget this!'   Fri Oct 09, 2009 12:47 pm

mus wrote:
ceh ajak... ko x tau mcamana bot aku di lambung ombak.. truk giler kena ribut.. sampai pecah dpn bot aku... aku plak dah lembik time tu.. terbaring dpn bos aku trus.. dah x malu dah.. hahaha... masa tu ingat mati je. staf2 lain sume terkaku... dorg pon mabok gak aku rasa.. tapi cover. masa tuh mlm.. ko bygkan dekat 5jam aku kena ribut kuat atas bot... mana nak tahan.. aku rasa klo ko tergolek dah.. hahaha
cian kat hang mus.. huhuhu.. 
Back to top Go down
http://avissawella86.blogspot.com
mus
Ahli Baru
avatar

Posts : 25
Join date : 14/08/2009
Age : 31
Location : penang

PostSubject: Re: segment 'you will never forget this!'   Fri Oct 09, 2009 10:26 pm

ikrom skrang dah mula tunjuk kelakiannya... klo mana2 pompuan kaco dia mampus la... msti jd pengalaman yg x dpt d lupakan pnya

p/s amy: nak buat mcmana.. dah keje... rakyat didahulukan pencapian d utamakan..
Back to top Go down
ajak syed
Ahli Junior
avatar

Posts : 175
Join date : 31/08/2009

PostSubject: Re: segment 'you will never forget this!'   Fri Oct 09, 2009 11:11 pm

wa, mus makin manje ar ngan ikrom skang.. bkn topic ni jek, topic lain pon gak. da pape ke ni..?? hehehe

p/s : khas tuk mus, amy, ikrom n sesape sahabat yg kja gov.
bgs motto rakyat didahulukn, pencapaian diutamakn tu. aku sokong sgt. tapi, korg jgn obses sgt ngan umar osman. aku knl ramai staf gov yg t'lalu m'agungkn presiden cuepacs tu, x ubah cm tuhan. smpai sedara t'dekat aku sndri pon ade. mmg menyedihkn.. pape pon work hard. b'khidmatlah ngan cemerlang tuk masyarakat
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: segment 'you will never forget this!'   

Back to top Go down
 
segment 'you will never forget this!'
Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Legacy Of UMT Aquaculturist :: Pengumuman dan Aktiviti Forum :: Perbincangan Umum-
Jump to: