Legacy Of UMT Aquaculturist
sila2 la masuk...minum2 dulu...sila2 jangan malu2

Legacy Of UMT Aquaculturist

We wont break...we will always stay together...wherever we are...we are one~
 
HomeHome  Muka DepanMuka Depan  RegisterRegister  Log inLog in  
nak memeriahkan forum...aku open topik baru >> Umah Ensems...dimulai dengan Umah Ensems #1 : Hatchery air tawar... xperlu posting ikut topik...santai2 sesantai2nya...posting sampai 50 dan akan dilock and sila bukak topik baru Umah Ensems #2 : (ups to u tajuk nye)...kita tengok sampai berapa ratus topik ini leh bertahan...off topik + dabel post dibenarkan!!!!

Share | 
 

 segment 'you will never forget this!'

Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
ekei47
Admin
Admin
avatar

Posts : 439
Join date : 11/08/2009
Age : 32
Location : pandan indah-bangsar-TTDI-bandar utama-sg.buloh-melaka-kluang-jaybee-kaybee

PostSubject: segment 'you will never forget this!'   Wed Sep 16, 2009 2:24 am

ok... sbb ketidaaan topic bru, maka dgn hati yg berbunga bunga gua open topik bru.
kali ni, mari kte kongsi peristiwa2 yg smpi mati kendian idup semula 7 kali pun korg xkn lupekan. x kisah ar yg gembire ke, yg sedih ke, yg menyayat hati ke, yg menyiat kulit ke (eksiden laa..), x kisah ar. jnj peristiwa yg korg sndri alami. bukn org lain. kwn ke, sedare ke, parent ke, hewan peliharaan ke, cikgu skola ke. ingt tu. tp boleh je korg nk gne cte diorg utk dijadikn sbg crite korg. tuka name je kn. bdk2 lain bukn tao pun... hahahaha...

bukn ape, dr peristiwa yg korg alami ni mayb boleh la dijadikan tauladan+iktibar+nasihat+renungan dlm mmprbaiki/memodified diri ke arah menjdi indan yg lbh bguna. sng ckp, let's share some of ur stories. because sharing is caring right? hahahaa..

p/s: amaran kpd forumer trmsuk la mode dan diri gua skali. anda dibenarkan mengkomen post forumer yg lain. xde slhnye. cume elakkn dr post reply yg cume ade 2 huruf je spt 'hahahaha' atau smiley. kalo boleh, share ar sket. walopun top up RM2. mksud gua kalo x bnyk, sket2 pun jd la..... afro

_________________
it never was a love. it's an obsession.
Back to top Go down
avissawella86 amy
Ahli Junior
avatar

Posts : 120
Join date : 18/08/2009
Age : 32
Location : Perlis - KayBee

PostSubject: Re: segment 'you will never forget this!'   Wed Sep 16, 2009 2:45 pm

peristiwa yang aku tak leh lupa sampai mati..

aku eksiden keta kat trafic light sabak bernam.. aku nak stright ja dan masa tu lampu tengah hijau, my way la kan. dahtu aku dengan berhemahnya pun jalan la, skali ada frontier yg tinggi n besar gabak tu langgar dari sisi kanan (pemandu), time tu aku bawak keta mber, keta iswara. then, keta yg laju dari arah simpang kanan tu pun dengan tak sempat nak break trus la langgar. hancur keta! sib baik umo aku panjang lagi, yg hancur tu kat bghn tayar dgn bumper depan. kalau la dia langgar betul2 kat pintu? just imagine..

pas eksiden tu, aku pi klinik sb aku rasa kepala aku terhantuk stereng atau pintu (sebab rasa sakit). tapi, yang xleh aku lupa, dlm keadaan panik tu, aku sempat kuar keta aku marah2 pemandu cina tu. memang mber aku cakap aku non stop talking pot pet pot pet la. mana aku sedar, yang aku tau aku marah betul. last2 setel kat balai la.

bila ingat balik, aku rasa aku nampak ja keta tu laju gila (sebab dia langgar lampu merah). tapi dah turn aku hijau kan, camna tah terjadi gak peristiwa tu. maybe peringatan..

so kengkawan semua, walaupun lampu hijau, please be careful.. dan jangan sesekali nak langgar lampu merah ok!
Back to top Go down
http://avissawella86.blogspot.com
pie_spekong
Ahli Junior
avatar

Posts : 184
Join date : 17/08/2009
Location : parit sulong

PostSubject: Re: segment 'you will never forget this!'   Wed Sep 16, 2009 9:41 pm

dolu2 masa aku kecik2 kalo g emporium nilai (kluang mall belom ujud lg masa tuh..) misti aku takut ngan patung2 yg dijadikan model pakai baju tu..masa tu kecik lg, umur kurang lebey 6-7 tahun..

kalo mak aku setat naik tingkat for ladies n child..mula la aku seram sejuk satu badan..
ingat lg patung tu misti ada betul2 kt seberang eskelator, so kalo nek eskelator mmg aku takooott..memula nampak sikit je patung tu..makin nak sampai tingkat tu makin jelas la dan aku makin mengecil dan cuba berselindung dibalik mak atau akak2 aku..

aku pun tak pasti nape aku sgt takut, mungkin sebab patung tu muka tak macam penduduk malaysia kot..yela, muka putih melepak..hidung mancung cam seludang..mata 'biru mata hitamku'..so, mungkin aku ingat tu alien dari mane ntah..

tp tu dulu la..
Back to top Go down
ekei47
Admin
Admin
avatar

Posts : 439
Join date : 11/08/2009
Age : 32
Location : pandan indah-bangsar-TTDI-bandar utama-sg.buloh-melaka-kluang-jaybee-kaybee

PostSubject: Re: segment 'you will never forget this!'   Wed Sep 16, 2009 10:10 pm

gua nk share 1 cite yg gua rs menyiat kulit la gk. ni kisah benar neh. ms tu gua msih kt sekolah rendah lg.. dlm drjah 3 atau 4. gua x brape pasti. mcm bdk2 lain tiap2 ari mak gua bg gua 1.20 sbg bekal. time tu 1.20 kire cukup2 mkn la. boleh survive lg la dgn hasutan makanan kt kantin tu. biasanya gua x gune pun duit tu. gua simpn buat bli mainan, ikan utk akuarium gua, kete tamiya (sngt feymes dulu2 ni). sng ckp, duit blnje gua bukn utk bln je time skola. nk djadikn kesah tauladan, ade 1 ari tu, gua lpk2 ar kntin time rehat walopun gua x bli mende. gua tgh sep nk bli brg time tu. ntah mcmner gua trpndg mmbr yg gua pnah sekelas dgn die dulu tgh sedap mkn koktel (hotdog yg kecik2 tu la) dari jauh gua nmpk sedap jer.. kalo gua bli jap lg, rosak program gua nk bli brg. tp dlm ms yg same gua tringin la plak nk rs koktel tu. dgn nekad, gua g kt mmbr gua tu. tnpa segan silu, gua mintak ar sket. kire mcm nk lpskn kempunan gua la kirenye. besenye kalo stkt nk share sket2 tu ape nk kisah sngt kn dgn mmbr2. tp aritu gua terkena. mmbr gua tu ckp, boleh kalo gua nk sket koktel tu. tp gua kene ikat tali kasut die dulu. dgn x pikir pjg, gua ikut arahan die. lps setel gua dpt ar reward gua. secebis koktel yg gua rs bsr lg duit 10 sen tu. ms tu gua x pikir pape. tp bile lame2 gua pikir balik, gua rs diri gua begitu hina. gua rs gua da jual maruah gua. kalo korg kt tmpt gua ape yg korg rs? bukn gua x mmpu nk bli, tp keinginan gua nk bli brg yg gua idamkn mengatasi segalanya. sejak dr tu, gua da set otak gua yg gua x kn ulangi kesilapn gua ni. biarpun gua x mkn sminggu skali pun gua x kisah. maybe ni la peristiwa yg gua rs mengajar gua utk jd lbh survival. huhuhu...

_________________
it never was a love. it's an obsession.
Back to top Go down
pie_spekong
Ahli Junior
avatar

Posts : 184
Join date : 17/08/2009
Location : parit sulong

PostSubject: Re: segment 'you will never forget this!'   Thu Sep 17, 2009 12:56 am

mungkin kwn ko saje je nak nyakat ko..
dulu badan ko kicik j ke ekei?
ada brann mmber ko nyakat ko..
Back to top Go down
ikrom
Ahli Junior
avatar

Posts : 287
Join date : 16/08/2009
Age : 31
Location : Kay Bee

PostSubject: Re: segment 'you will never forget this!'   Thu Sep 17, 2009 1:00 am

3 hari sblom raya thun lepas...aku bwak van cmpany...smpai satu tmpat aku bagi signal nk masuk umah sblah kanan...tetiba dummmm....van aku melambung berpusing 180 darjah...asalnya dduk mghadap dpan jadi mghadap blakang....
satria sondol blakang van...nasib baik van x terbalik n aku pkai seat belt...kalo x....
x tau la....dah la insurans xde....nasib baik smpat braya lagi...tu pasal aku cpt2 cari keje lain...gila punya cmpany...x amik pedulik pn aku xsiden...
Back to top Go down
ajak syed
Ahli Junior
avatar

Posts : 175
Join date : 31/08/2009

PostSubject: Re: segment 'you will never forget this!'   Wed Sep 23, 2009 9:00 pm

Cite pasal kucing bleh x? ni pasal kucing family aku nick..
Nick lahir seminggu pas aku masuk matrik. Aku dpt brite kelahiran die pon org
kt kg yg bgtau. Dlu2 mase balik cuti nick cm tau2 jek. Ske main2 kt anjung umah
ngan abah tgu aku. Mase nak tido, slalu nak kne popok dlu, ei, ngade2
btol.. Nick kuat main, degil, kuat mtk
makan, n ske kaco kitorg mse tido.


Tapi stp insan yg b’nyawa pasti merasai kematian.. sehari
sebelum aku balik raya aritu, nick accident kne langgar lari. Mse diorg jumpe
mayat nick, dia dah xda nyawa lg. Aku sampai pagi umah tu, merah lagi tanah
kubur nick. Tapi yg eloknye, mak tanam dia btol2 kt pangkal pokok mangga yg
nick slalu main. Sbnrye, kt bawah pokok tu jgk ar nick lahir 5 thn dlu.


Mase aku 2nd year nick dah ade makwe. So skang ad
lg zuriat nick. Tapi nick slh satu sbb yg buat kitorg x sbr2 nak balik beraye. Sbb
dia pon kira family gak. Aku pecaye persahabatan manusia ngan haiwan. Xde ar nk
ckp sedih sgt. Cme terase gak nick xde pagi Aidilfitri 2.. hehehe. Besa dia ar
yg ske mnyibuk time kitorg rebus ngan makan ketupat.


K la nti pnjg jadik cerpen plak. Tapi nick adlh slh satu yg
aku akn ingt (title segment ni ar). Bye2 nick, tq.. Selamat Hari Raya Nick.




Back to top Go down
pie_spekong
Ahli Junior
avatar

Posts : 184
Join date : 17/08/2009
Location : parit sulong

PostSubject: Re: segment 'you will never forget this!'   Wed Sep 23, 2009 9:15 pm

al-fatihah utk arwah nick~~ doa doa doa
Back to top Go down
pie_spekong
Ahli Junior
avatar

Posts : 184
Join date : 17/08/2009
Location : parit sulong

PostSubject: Re: segment 'you will never forget this!'   Wed Sep 23, 2009 9:44 pm

kenangan ponteng posa..

haha~~
kali aku mahu mengajak kowang mengimbau kembali kenangan aku ponteng posa masa zaman nakal2 remaja dulu..

penah satu ari aku pun dah lupe ape sbb aku rasa letih sgt pose ritu, sume bende rasa cam penat sangat la nak buat..rasa cam kene makan dulu baru semangat nak pose (??? haha~~)
nak dibawak tido x bleh..sbb aku jenis kalo perut lapo sangat mmg tak bleh tido..
so, mission impossible pun bermula..aku purak2 g dapor, line clear dh neh..jenguk dlm almari makanan, eh? ada pisang goreng la (ni baki buke smlm neh..). nampak cam tgh berjoget2 je pisang tu menggoda aku pinar pinar (ceh..nafsu je ni..) tp biasala kan..iman lemah, aku sambar seketul trus smuggle masuk bilik air..buat ape lagi, takkan mandikan pisang tu plak..kat bilik air tu jugak aku telan..(haha~~), pembasah tekak?..air kolah sudah..pastu kuar dengan berlakon muke letih.. bersiul
(dan pemenang pelakon pembantu terbaik jatuh kepada~~) tepuk tepuk tepuk

kisah kedua masa tu kat sekolah menengah..
ritu aku balik rehat dari kedai pakcik aku..cuaca panas tambah pulak dekat2 raya org ramai bli barang..mmg letih+penat la melayan.. fuh fuh (ape, tak same ke dua tu??)..dalam kepala otak aku dah terpikir planning jahat mahu break the fast.. setan setan
sampai umah aku masak meggi ngan sirap es..smuggle masuk bilik tido..bukak radio sebagai samaran..(agar bunyi kunyahan dan hirupan kuah meggi serta sirap es tak didengar)..tp ngam2 je aku baru nak suap meggi tetiba kuar lagu raihan ngan man bai kat radio..
~~ku mengharapkan ramadhan kali ini penuh makna..agar dapat ku lalui dengan sempurna..~~
tak jadi aku suap meggi..terpaksa minum sirap es dulu sbb tersedak..(haha~~)
dan itulah kali terakhir aku ponteng posa sambil dengar radio.. bising (haha~~)


>>>bile kenang2 balik, termenung termenung termenung jahat jugak rupenye aku dulu..nasihat aku pada kawan2 dan adik2 kawan..janganla tiru perangai tak senonoh aku neh ye..
Back to top Go down
ajak syed
Ahli Junior
avatar

Posts : 175
Join date : 31/08/2009

PostSubject: Re: segment 'you will never forget this!'   Wed Sep 23, 2009 10:10 pm

ape ar pie, pasang radio xleh cover bau meggi ar.. aku tau ar, aku pon penah wat kt matrik dlu. abis kantoi.. ha3..
Back to top Go down
ekei47
Admin
Admin
avatar

Posts : 439
Join date : 11/08/2009
Age : 32
Location : pandan indah-bangsar-TTDI-bandar utama-sg.buloh-melaka-kluang-jaybee-kaybee

PostSubject: Re: segment 'you will never forget this!'   Thu Sep 24, 2009 2:26 am

okey.. ni gua nk cte psl kisah cintan gua time zaman kegemilangn dahulu kala yakni ketika gua msih di skolah menengah. ms tu kalo gua x silap. gua form 2. ms tu gua ade la minat sorg awek klas gua ni. nk kate cun, xde la. tp die mmg sweet. biar gua cite latar blkng die sket. die ank tunggl kpd psgn lawyer ngn engineer. berdarah kacukkan. best student ms skola rendah dulu. blaja pandai. kire mmg kontra dgn diri gua la. hahahaha... akibat kesedaran diri gua yg tinggi, gua x jd nk konfess. gila ape nk konfess yg gua syok kt die. hahaha...
tetapi.... prasaan gua x pnah pdm..

nk di jadikan cite, 1 ari tu die dimasukkan ke wad psl denggi. ms tu blom ade selesema burung + babi lg... so, gua pun amek ar pluang ni utk g melawat die. gua da siap plan da. lps skolah gua trus grak. kuar jer pgr skola gua seluk ar poket gua utk mencarik sen yg buleh gua buat tmbg nk g hospital. tp poket gua mmg slalunye menghampakan. tinggal RM1 jer. nk naik hape mcm tu. so gua dgn nekadnya ingin melaksanakan plan B gua. iaitu gua nk merentas desa ke hospital tu. jarak hospital tu dr skola gua boleh la ckp dlm 10KM. dan gua blom pnah ke sane dgn 2 kaki gua neh. kire gamble ar gk. hahaha...

so, gua stat la journey gua. dgn pns teriknya gua redah jer. xde ape yg dpt menghalang gua dr g melawat die. gua rs tu la sesi merentas desa yg paling berjaya gua laksanakn spjg idup gua ms tu. stkt sesi merentas desa skola tu, mane pnah gua smpi garisan penamat. sume half way jer. hahahaa...
pendek crita, lps dekat 45 menet gua berjalan, gua smpai gk kt hospital tu...
ms gua smpi tu keadaan gua mmg sadis la... peluh jgn crite ar... tp gua ttp maintain kool...

lps tny nurse kt mane wad die, gua trus bergerak dgn muke slmbe..
smpi kt wad die, gua tngok mmbr gua lg sorg da smpi. siot, naik teksi x roger gua. ingt gua x mmpu nk cutting byr ke? stkt singgit tu buleh ar. hahaha... msuk je wad die, gua dihadiahkan dgn riak wajah yg x bleh blah. msing2 terkejut tngok gua da trpacak kt situ. lps sesi soal siat, gua ckp ar yg gua jln kaki dr skola. mule2 diorg x caye. tp lps tngok kondisi gua yg sadis diorg percaya. akibat kesadisan kondisi gua, gua dihadiahkan sebijik epal. spatutnye yg dtg melawat bwk buah tgn. ni yg dilawat yg bg buah tgn. ape daa... lps 15 minit melawat, gua pun nk grak balik ar.... mmbr gua td tu ajk balek dgn die. tp gua dgn angkuh+sombong+bongkak nye menolak twrn die tu. dgn alasan gua pergi jln kaki, gua akn balek dgn jln kaki gk. mmg trbaik ar pilihan gua. halfway nk smpi umah hujan lebat. tp it worth every single step i made. psl demi mmbuktikn prasaan gua trhdap die, gua snggup jln kaki 10km pergi dan balik (gua x bleh blah dgn statement gua ni). last, xdpt gk gua nk adjust die. hahahahahampehbtol.

_________________
it never was a love. it's an obsession.
Back to top Go down
Anonymouse
Ahli Senior
avatar

Posts : 599
Join date : 14/08/2009

PostSubject: Re: segment 'you will never forget this!'   Thu Sep 24, 2009 12:16 pm

pe arr ko ekei..
ptotnya ko bg la hint time tuh..
msti dia da trharu tgk ko brjlan kaki nk mlawat dia kat wad..
cucuk la jarum skeet..
mlepas ar..

korang ajak ngan pie..
aku mmg xbleh blah giler.. cmne la otak korang pk time tu ekk..
da ka ptot bkak radio ntok kaver mkan megi.. hahaha~~
tp nk wat cmne ekk.. time tu otak tumpu nak mkan ja..
logik dah tolak tepi.. hehhe~
Back to top Go down
ajak syed
Ahli Junior
avatar

Posts : 175
Join date : 31/08/2009

PostSubject: Re: segment 'you will never forget this!'   Thu Sep 24, 2009 2:44 pm

mase kantoi 2 kitorg rebus megi kari.. mmg ar kuat bau die. huhuhu.. pie lg hebat xkantoi plak. megi ruski kot? bau die x semerbak sgt
Back to top Go down
ain manisa
Ahli Junior
avatar

Posts : 318
Join date : 05/08/2009
Location : jelapang padi

PostSubject: Re: segment 'you will never forget this!'   Mon Sep 28, 2009 10:57 am

aku ada satu pengalaman yg sebelum ni cuma diketahui oleh mmbe2 terdekat aku ja... ada la sorg dua stranger yg aku terlepas cita... hehe... perhaps antara craziest thing yg penah aku buat...

kisah ni berlaku lepas abis final exam sem 2 ke sem 1 tah... aku tak berapa igt... yg pasti 1st year ar n pas exam... dari kustem (waktu tu) aku gerak ke kelantan bermalam gilir2 kat umah zira ngn rai... pastu since mak aku dh bising suh aku balik cepat, aku pn tak leh la nk lama2 kat sana... ada satu misi besar yg aku nk buat sebenanya sebelum aku balik ke kmpg halaman...

dari kelantan aku amik bas malam ke kuantan, pahang... aku siap2 prepare 2 bijik novel n walkman mengiringi kepergian aku ke sana... smpai di stesen bas kuantan awal pg... the next destination is jengka, pahang... aku pegi sorg bersama ngn beg baju yg berat tah berapa kg masa tu... aku mmg tak penah g phg secara jujurnya... lalu tu penah la kot, tp aku tak igt... haha... smpai kat stesen bas kuantan, aku tunggu smpai kaunter tiket buka sbb nk tnya cmna aku nk ke jengka... jd sementara tu, aku pn baca la novel smbil dgr walkman... tetiba akk kaunter ckp, bas ke jengka kena naik dari stesen lain... selepas bertanya pa2 yg patut, aku pn g la ke stesen satu lg tu nek teksi... aku igt g masa tu hujan renyai2... haha~ sesampai nya aku kat stesen tu, next mission nk cari bas tuk ke jengka plk... punya la lama aku tunggu baru la ada bas nya... kira kul 10 ke 11 pg kot baru aku bergerak ke jengka naik bas... org dok tgk aku ngn pndngn pelik tak yah cita ar...

lebih kurang kul 1-2 ptg, aku smpai di stesen jengka... aku pn terus carik tiket utk balik AS dari sana... malangnya, tiket hri tu dh abis... bas yg pegi ke sana pn ada sebijik ja... next tiket adalah keesokan hari kul 6.30 ptg... gile ko... aku nk duduk mana nk tunggu sehari lg..? jd aku pn planning nk balik AS dari KL... aim aku, aku kena g stesen putra in case tak da bas nk balik kedah... at least aku leh la tunggu kat surau ke kan... kalo turun kat pudu, lepas kul 12 aku dh tak leh lepak situ lagi... bas yg nk ke KL lak turun kat pekeliling.. sies aku mmg tak tau jln2 kat KL... so aku tnya mmbe la cmna aku nk ke putra dari pekeliling...

dlm kul 4 ke 5 kot aku naik bas ke temerloh dulu... nk try cari tiket kat sana... tp tak dak jgk... jadi aku pn terus amik next bas kul 7 ke KL... aku smpai pekeliling dh kul 9 mlm... aku pn ikut org ja cari stesen LRT kat mana... agk2 ar kan... smpai kat putra, aku terus tanya tiket... ada satu tiket kul 10 kot tak clap tp aku kena naik dari jln duta... giler ar.. aku mcm... what?? takkan nk kena g sana plk... org kaunter tu suh aku try g tanya kat satu lg kaunter tiket... alhamdulillah ada bas ke utara kul 9.30 mlm... mmg cntik ar timing aku... tp cerita tak abis lagi.. naik2 bas tu, aku sorg ja ada lam bas tu n ada 3 org pemandu... pergh... takkan takda org nek bas ni?? jd aku pn nekad, kalo bas dh nk gerak n aku still sorg ja, aku turun balik bas... tak kuasa aku nk risikokan diri aku... tetiba tak lama pastu, ada sorg lg girl naik... jd perjalanan mlm tu cuma ada aku ngn dak pompuan tu ja... bas lak bas baru... dgn best nya aku tido smpai tak sedar dh smpai shabah perdana... pkcik bas tu yg tlg kejutkan... hehehe~ bila aku cita kt mak aku, mmg kena leter ckit la... Razz

part yg mak aku tau cuma bhgn aku naik dri kelantan, pegi KL tuk cari tiket... mak aku igt aku balik dari KL sbb tak da tiket nk balik dari Kelantan... dan smpai skrg bhgn aku sebenanya ke phg dulu masih kekal rahsia... perjalanan 24 jam mengendong beg yg sgt beratnya ke hulu ke hilir.. utk apa?? hehe.. hnya utk jumpa seseorang dlm tempoh tak smpai 10 minit di jengka, pahang... hahahahaha~

p/s: pnjg lak cita aku... sory ek... hehe...
Back to top Go down
pie_spekong
Ahli Junior
avatar

Posts : 184
Join date : 17/08/2009
Location : parit sulong

PostSubject: Re: segment 'you will never forget this!'   Mon Sep 28, 2009 3:06 pm

huhu~~
banyak berkorban wang dan masa utk misi imposibel ain neh..
Back to top Go down
ain manisa
Ahli Junior
avatar

Posts : 318
Join date : 05/08/2009
Location : jelapang padi

PostSubject: Re: segment 'you will never forget this!'   Mon Sep 28, 2009 9:46 pm

pie_spekong wrote:
huhu~~
banyak berkorban wang dan masa utk misi imposibel ain neh..

aku siap simpan semua tiket2 perjalanan aku hari tu... utk kenangan masa hadapan... hahaha.. bukan selalu maa leh wat misi gitu...
Back to top Go down
boo
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 455
Join date : 14/08/2009
Age : 33
Location : lokasi

PostSubject: Re: segment 'you will never forget this!'   Tue Sep 29, 2009 12:27 am

menarik gile cite ko....gud2 .. i like...
Back to top Go down
ajak syed
Ahli Junior
avatar

Posts : 175
Join date : 31/08/2009

PostSubject: Re: segment 'you will never forget this!'   Tue Sep 29, 2009 12:35 am

erm kalonk jumpe seseorg tu tuk tempoh sekjp sgt, xyah bwk beg berat2. da baiknye ko pos jek beg baju tu balik kedah dlu sblm g phg. aku pon da pengalaman same cmni.. mmg seksa m'gendong.. hahaha
Back to top Go down
ikrom
Ahli Junior
avatar

Posts : 287
Join date : 16/08/2009
Age : 31
Location : Kay Bee

PostSubject: Re: segment 'you will never forget this!'   Tue Sep 29, 2009 12:37 am

kpd yg berkenaan tu...dah ganti pose ke...apa la dah bsr2 pn kantoi...haha...
Back to top Go down
ajak syed
Ahli Junior
avatar

Posts : 175
Join date : 31/08/2009

PostSubject: Re: segment 'you will never forget this!'   Tue Sep 29, 2009 12:54 am

aku ganti ngan pose 7 syawal taun tu. Tapi sehari tu je ar. Syawl ke-5.. simboliknye b'buke ngan megi gak.. ha3
Back to top Go down
ain manisa
Ahli Junior
avatar

Posts : 318
Join date : 05/08/2009
Location : jelapang padi

PostSubject: Re: segment 'you will never forget this!'   Tue Sep 29, 2009 1:27 am

kalo aku leh pos beg tu, mmg aku dh pos la... huhuhu~

aku ada lg satu pengalaman best... hehe~ kayuh gerek ke pekan AS dari umah aku... tak penah2 aku buat... hujan gak masa tu... kes nya aku marah pa tah ngn adik aku... berebut nk guna motor... last adik aku nek moto tu... mula2 igt malas dh nk p pekan... tiba2 aku tuka pikiran... amik basikal, kayuh smpai library AS... elok2 smpai, pedal basikal aku patah... pastu aku dh parking basikal, nk kuar g smyg jap kat pusat dakwah depan tu, kena marah ngn pak guard... dia kata aku ni la budak2 yg konon p libry, masuk kejap pastu hilang tah ke mana2... yg mak bapak dok marah kt pak guard sbb tak awasi budak2 ni kuar masuk libry... perghhh! mmg pedih ar telinga dgq... dh la penat kayuh basikal... padle patah... kena sound plk... aduhh..! balik tu mak aku mai amik... tp sbb basikal tu tak muat nk masuk bonet keta, aku pn menuntun la beskal tu balik umah... dh halfway jln, mak aku try gak sumbat dlm bonet keta... blh la sumbat, tp kena bwk keta tu slow2 ar... aku nk jln... tp mak aku bising tak kasi sbb dh petang... cita ni bila aku cita kat housemate aku dulu, mmg depa gelak ar dgr... masa tu aku mmg tak pakai la tudung 4 segi tu... mmg pakai tudung bulat... hehehe~

sekian, terima kasih... peace! peace
Back to top Go down
ajak syed
Ahli Junior
avatar

Posts : 175
Join date : 31/08/2009

PostSubject: Re: segment 'you will never forget this!'   Tue Sep 29, 2009 1:31 am

alo2, tu ar majuk lg. jgn marah pak guard tu. dia pon ngah stress keja gak tu..
Back to top Go down
Nurul Ashiq
Ahli Baru
avatar

Posts : 57
Join date : 06/08/2009
Age : 32
Location : segmt, johor

PostSubject: Re: segment 'you will never forget this!'   Tue Sep 29, 2009 10:29 am

ade2 sje kamu ni Ain...hikhikhik....
Back to top Go down
ain manisa
Ahli Junior
avatar

Posts : 318
Join date : 05/08/2009
Location : jelapang padi

PostSubject: Re: segment 'you will never forget this!'   Tue Sep 29, 2009 12:23 pm

tak de ar... aku yg muka ckit punya baik ni di tuduh nya sebegitu rupa.. mana aku tak hangin... seb bek aku ni bukan jenis kurang hajar punya org... huhuhu~

tu sebahagian ja cik nurul... byk g unforgetable memories yg ain ada nih... hehe~
Back to top Go down
ajak syed
Ahli Junior
avatar

Posts : 175
Join date : 31/08/2009

PostSubject: Re: segment 'you will never forget this!'   Tue Sep 29, 2009 8:13 pm

pak guard tu jalankn tugas die jek.. hahaha. kan bgs. pak guard kolam aku nie direct sembang 23jam bwh pokok mangga. lebih lg b'buah xpenah putus, lg diorg ske..hehehe
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: segment 'you will never forget this!'   

Back to top Go down
 
segment 'you will never forget this!'
Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Legacy Of UMT Aquaculturist :: Pengumuman dan Aktiviti Forum :: Perbincangan Umum-
Jump to: