Legacy Of UMT Aquaculturist
sila2 la masuk...minum2 dulu...sila2 jangan malu2

Legacy Of UMT Aquaculturist

We wont break...we will always stay together...wherever we are...we are one~
 
HomeHome  Muka DepanMuka Depan  RegisterRegister  Log inLog in  
nak memeriahkan forum...aku open topik baru >> Umah Ensems...dimulai dengan Umah Ensems #1 : Hatchery air tawar... xperlu posting ikut topik...santai2 sesantai2nya...posting sampai 50 dan akan dilock and sila bukak topik baru Umah Ensems #2 : (ups to u tajuk nye)...kita tengok sampai berapa ratus topik ini leh bertahan...off topik + dabel post dibenarkan!!!!

Share | 
 

 [a D a m o O] another story of me...

Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
adamoo
Admin
Admin
avatar

Posts : 417
Join date : 05/08/2009
Age : 32
Location : terengganu

PostSubject: [a D a m o O] another story of me...   Wed Aug 12, 2009 12:26 am

First topic message reminder :

orait biar aku start ngan diary aku dulu....

first of all...aku sangat gembira sebab ada gak tempat untuk aku buat forum pasal aquaculturist...dulu aku da create group kat FS...and skung aku create forum...

bukan apa...kat forum ni lagi entertaining...and mudah...ada lak membe2 yang susah nak join FS pasal tempat keje xleh nk ekses FS...so bg aku ni ar solution dia....

aku harap aku dapat sapot semua membe2...pakat2 ar ajak member2 yang lum join lagi...
buat masa skung ni forum ni masih putik lagi...hijau muda lagi...

kalau mana2 kawan yang ada cadangan untuk upgradekan lagi silalah cadangkan...
and buat masa skung aku masih lagi mencari2 calon yang seswai untuk dilantik jadi moderator forum...

syarat2 nak jadi mode : rajen online, pandai mengeksplore setting...x byk syarat dua tu je...

sape2 yang rasa2 layak and berkenan untuk sama2 jaga forum ni leh ar forwardkan permohonan kat aku...PM (private message) aku je...

***********************************************************************

so...im still a student....
arini aku balik dari BK (bilik kuliah) kul 8... pas magreb baru aku kuar...tenet kat sana laju so sng ar nak wat keje n edit forum ni...

2 ari lepas member lama aku cal...dia ni baru umur 20 tahun tapi da jadi bisnesman yang berjaya...tokey benih ikan keli kat besut....dulu masa praktikal kat tapah dia ada skali...

pas abes spm dia xnak sambung blajar and pakcik dia rekemen dia g kat tempat aku pektikel kat tapah...so belajar la dia kat situ pasal akuakultur ni...dalam 4 bulan gak kot...

tup2 skung da jadi tokey...bayangkan umur 20 tahun da bley pakai Triton...x caya??x caya tya mala and aini...dayah, zila, adila n jo kompem kenal dak ni....tadi dia blanja kami makan kat fudkot Tok Jembal...erkkk alhamdulillah...moga2 Allah murahkan lagi rezeki dia...

and satu lagi masa umur dia 19 tahun dia jadi pengerusi penternak ikan air tawar daerah besut...even though besut je pon tp umur dia 19 dey...betapa tgginya peluang untuk berjaya dalam akuakultur ni...korang bayangkanlah...just kena ada kerajinan je...

owait...done for my first diary...aku galakkan mana2 lagi ahli yang nak berdiari...silalah jgn malu2...korang da leh jadi mak bapak org pon...apa kedadahnya nak malu2...

p/s : saya bukan untuk komen2 mengkomen...silakan~ afro
Back to top Go down
http://aquaculturist0508.forumms.net

AuthorMessage
adamoo
Admin
Admin
avatar

Posts : 417
Join date : 05/08/2009
Age : 32
Location : terengganu

PostSubject: Re: [a D a m o O] another story of me...   Wed Sep 02, 2009 6:37 pm

jgn tekan siang2 ari...tekan mlm2 ari dakpe...bwahaha...
sedak tuuuu~ leleh

_________________
Back to top Go down
http://aquaculturist0508.forumms.net
adamoo
Admin
Admin
avatar

Posts : 417
Join date : 05/08/2009
Age : 32
Location : terengganu

PostSubject: Re: [a D a m o O] another story of me...   Sat Sep 05, 2009 10:12 pm

When You Wash Your Body, Wash Your Hand To

hihihi...
ni video asal dia...
Nobody (Wondergirl)...
tanak byk cakap...
aku tepek korang layan je...


_________________
Back to top Go down
http://aquaculturist0508.forumms.net
lend00
Ahli Baru
avatar

Posts : 70
Join date : 16/08/2009
Age : 32
Location : pahang

PostSubject: Re: [a D a m o O] another story of me...   Sun Sep 06, 2009 6:16 am

video satu blh tahan..
video dua x blh tahan.. smpai x dok tisu pon kn mlepas gok..
kotor la adang wei..
Back to top Go down
adamoo
Admin
Admin
avatar

Posts : 417
Join date : 05/08/2009
Age : 32
Location : terengganu

PostSubject: Re: [a D a m o O] another story of me...   Sun Sep 06, 2009 9:55 am

kalu aku tgk2 dua2 bideo pon xleh tahan lend... setan

_________________
Back to top Go down
http://aquaculturist0508.forumms.net
adamoo
Admin
Admin
avatar

Posts : 417
Join date : 05/08/2009
Age : 32
Location : terengganu

PostSubject: Re: [a D a m o O] another story of me...   Mon Oct 26, 2009 4:00 pm

"Awak...saya posting kat Sarawak!!"kata dia
"Sarawak???Bila gerak??"tanya aku
"26hb ni fly"kata dia
".............."aku tak terkata

"Bila pikir2 balik, bagus gak awak g sana"kata aku
"Awak dapat pengalaman baru"tambah aku lagi
"..............."balas dia

aku and dia dua2 pon terkedu...

_________________
Back to top Go down
http://aquaculturist0508.forumms.net
adamoo
Admin
Admin
avatar

Posts : 417
Join date : 05/08/2009
Age : 32
Location : terengganu

PostSubject: Re: [a D a m o O] another story of me...   Sat Oct 31, 2009 2:26 pm



akhirnya setelah besusah payah...
bejaya gak aku beli 6 keping tiket untuk game malam ni...
walaopun harapan x berapa tebal memandangkan tganu punye game play agak x berkualiti aku tetap nak turun padang nak sapot tganu...

tiket setat jual kul sploh pagi tadi...
tapi aku gi dalam kul doblas...
tiket semua da abes..
orang punyala bapak ramai nak beli tiket...

sampai kat area stadium aku g parking kete...
agak jauh dari kaunter...turun2 tiket da tarak kan...
ada la beberapa ekor ulat2 yang jual tiket...
diorang beli ngan rege spuloh pastu jual ngan rm15...
gile ke hape...
last2 aku masuk kete balik...g makan dulu ngan member...
pastu kul 2 gi balik...
still tiket xde jual...
yang ada ulat2 yang kegumbiraan sebab leh ambek untung rm5...
payangkan diorang beli beratus keping pastu ambek untung separuh rege...
gile ke apa...

aku parking kete pastu gi usya2 jersi tganu...
ngah syok belek2 skali ada orang jerit kat kaunter tiket baru da ada...
tiba2 line panjang sampai ke jalan...
peh...
4 kaunter tu...so 4 line le....
mujur gerai jual jersi tu dekat2 ngan kaunter...
sempat gak aku beratur...
ke 6 dalam barisan...

orang depan aku skali beli tiket 500 keping...
gila bapak banyak...dia kata diorang datang dari kemaman...
ngan bas ramai2...
oww patut ar...
bagus aku kata, dalam ati...
5 orang depan aku semua stok beli ratus2 keping...
xtaw ar nak jadi ulat ke apa ke...lantak ar janji aku dapat tiket aku...

mujur dapat...petang ni kul 4 ada meeting untuk open da institut aku esok...
pas meeting terus gerak ar rasanya...

****************************************************************

ESOK 1hb NOV 2009 BERTEMPAT DI INSTITUT AKUAKULTUR TROPIKA (AKUATROP) UMT AKAN DIADAKAN OPEN DAY AKUATROP...SEMUA DIJEMPUT HADIR UNTUK MEMPELAJARI DAN BERKONGSI PENGALAMAN BERKENAAN INDUSTRI AKUAKULTUR DAN PERIKANAN....

TEMPAT : AKUATROP (UMT)
MASA : PAGI - PETANG


kalao sape2 yang duk dekat tu sila ar hadir...aku jemput...aku salah sorang ajk a.k.a fasilitator untuk dak2 sekolah...

_________________
Back to top Go down
http://aquaculturist0508.forumms.net
Sponsored content




PostSubject: Re: [a D a m o O] another story of me...   

Back to top Go down
 
[a D a m o O] another story of me...
Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Legacy Of UMT Aquaculturist :: Diary Aquaculturist...-
Jump to: