Legacy Of UMT Aquaculturist
sila2 la masuk...minum2 dulu...sila2 jangan malu2

Legacy Of UMT Aquaculturist

We wont break...we will always stay together...wherever we are...we are one~
 
HomeHome  Muka DepanMuka Depan  RegisterRegister  Log inLog in  
nak memeriahkan forum...aku open topik baru >> Umah Ensems...dimulai dengan Umah Ensems #1 : Hatchery air tawar... xperlu posting ikut topik...santai2 sesantai2nya...posting sampai 50 dan akan dilock and sila bukak topik baru Umah Ensems #2 : (ups to u tajuk nye)...kita tengok sampai berapa ratus topik ini leh bertahan...off topik + dabel post dibenarkan!!!!

Share | 
 

 [a D a m o O] another story of me...

Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
adamoo
Admin
Admin
avatar

Posts : 417
Join date : 05/08/2009
Age : 32
Location : terengganu

PostSubject: [a D a m o O] another story of me...   Wed Aug 12, 2009 12:26 am

orait biar aku start ngan diary aku dulu....

first of all...aku sangat gembira sebab ada gak tempat untuk aku buat forum pasal aquaculturist...dulu aku da create group kat FS...and skung aku create forum...

bukan apa...kat forum ni lagi entertaining...and mudah...ada lak membe2 yang susah nak join FS pasal tempat keje xleh nk ekses FS...so bg aku ni ar solution dia....

aku harap aku dapat sapot semua membe2...pakat2 ar ajak member2 yang lum join lagi...
buat masa skung ni forum ni masih putik lagi...hijau muda lagi...

kalau mana2 kawan yang ada cadangan untuk upgradekan lagi silalah cadangkan...
and buat masa skung aku masih lagi mencari2 calon yang seswai untuk dilantik jadi moderator forum...

syarat2 nak jadi mode : rajen online, pandai mengeksplore setting...x byk syarat dua tu je...

sape2 yang rasa2 layak and berkenan untuk sama2 jaga forum ni leh ar forwardkan permohonan kat aku...PM (private message) aku je...

***********************************************************************

so...im still a student....
arini aku balik dari BK (bilik kuliah) kul 8... pas magreb baru aku kuar...tenet kat sana laju so sng ar nak wat keje n edit forum ni...

2 ari lepas member lama aku cal...dia ni baru umur 20 tahun tapi da jadi bisnesman yang berjaya...tokey benih ikan keli kat besut....dulu masa praktikal kat tapah dia ada skali...

pas abes spm dia xnak sambung blajar and pakcik dia rekemen dia g kat tempat aku pektikel kat tapah...so belajar la dia kat situ pasal akuakultur ni...dalam 4 bulan gak kot...

tup2 skung da jadi tokey...bayangkan umur 20 tahun da bley pakai Triton...x caya??x caya tya mala and aini...dayah, zila, adila n jo kompem kenal dak ni....tadi dia blanja kami makan kat fudkot Tok Jembal...erkkk alhamdulillah...moga2 Allah murahkan lagi rezeki dia...

and satu lagi masa umur dia 19 tahun dia jadi pengerusi penternak ikan air tawar daerah besut...even though besut je pon tp umur dia 19 dey...betapa tgginya peluang untuk berjaya dalam akuakultur ni...korang bayangkanlah...just kena ada kerajinan je...

owait...done for my first diary...aku galakkan mana2 lagi ahli yang nak berdiari...silalah jgn malu2...korang da leh jadi mak bapak org pon...apa kedadahnya nak malu2...

p/s : saya bukan untuk komen2 mengkomen...silakan~ afro
Back to top Go down
http://aquaculturist0508.forumms.net
lavenda9oo8
Ahli Junior
avatar

Posts : 125
Join date : 06/08/2009
Age : 32
Location : PENANG

PostSubject: Re: [a D a m o O] another story of me...   Wed Aug 12, 2009 9:38 pm

sapa ko mksdkan to???

waaa...bgsnya...tokey tu....lupe ar spe...ce ko sbotkan nm org tu....
Back to top Go down
adamoo
Admin
Admin
avatar

Posts : 417
Join date : 05/08/2009
Age : 32
Location : terengganu

PostSubject: Re: [a D a m o O] another story of me...   Wed Aug 12, 2009 9:41 pm

hisham la...

dulu korang panggil dia mohsey...
aku pgl e-sey...

budak besut tu...
igt x?

[thx sebab reply diari aku...aku suggest org lain pon buat diari sebab mesti byk kisah pahit manis time2 ni...time masing2 da stat blaja nak idup berdikari...idop sendiri]

_________________
Back to top Go down
http://aquaculturist0508.forumms.net
taugeh mal
Ahli Baru
avatar

Posts : 63
Join date : 11/08/2009
Age : 31
Location : terengganu

PostSubject: Re: [a D a m o O] another story of me...   Thu Aug 13, 2009 9:10 am

betul..betul..betul... cyclops
budak ni (mohsey) afro = rajin,kuat usaha,baik budaknye....
untuk pengetahuan lelaki2 di luar sane...walaupun umur baru 20 tahun, tp da ade 3 isteri..hahhahaaa(bak kate adam)...tak rase tercabar ke??? lol!
Back to top Go down
lavenda9oo8
Ahli Junior
avatar

Posts : 125
Join date : 06/08/2009
Age : 32
Location : PENANG

PostSubject: Re: [a D a m o O] another story of me...   Thu Aug 13, 2009 3:12 pm

oo.....ingat2....tp lupe ar mke die....dh tue kta kan....kikiki... rabbit
Back to top Go down
broken angel
Admin
Admin
avatar

Posts : 130
Join date : 05/08/2009
Age : 32

PostSubject: Re: [a D a m o O] another story of me...   Fri Aug 14, 2009 2:52 pm

nape ngn e-sey????
nape?? aku mls nk bace diary adam..pjg bebenor..pjg cm org nye..nape ngn e-sey?
aku knal beliau... scratch
Back to top Go down
http://www.zenxin.com.my
boo
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 455
Join date : 14/08/2009
Age : 33
Location : lokasi

PostSubject: Re: [a D a m o O] another story of me...   Fri Aug 14, 2009 6:37 pm

bini 3 doh????
dok lama ore gituh
hahhaaha
Back to top Go down
boo
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 455
Join date : 14/08/2009
Age : 33
Location : lokasi

PostSubject: Re: [a D a m o O] another story of me...   Fri Aug 14, 2009 9:51 pm

taugeh mal wrote:
boo wrote:
bini 3 doh????
dok lama ore gituh
hahhaaha

bakpo????
afro afro afro afro afro

kerana lumrah hidup gitulaaa....hahaha
Back to top Go down
ain manisa
Ahli Junior
avatar

Posts : 318
Join date : 05/08/2009
Location : jelapang padi

PostSubject: Re: [a D a m o O] another story of me...   Sat Aug 15, 2009 2:21 am

aku setuju... org gitu mmg tak lama la... huhuhu~
we wait n c... tp sbb dia muda g kang skrg... baru 20... mmg dia btol2 kawin 3 ke mala? umo bapa dia kawin??
Back to top Go down
taugeh mal
Ahli Baru
avatar

Posts : 63
Join date : 11/08/2009
Age : 31
Location : terengganu

PostSubject: Re: [a D a m o O] another story of me...   Sat Aug 15, 2009 11:18 pm

ain manisa wrote:
aku setuju... org gitu mmg tak lama la... huhuhu~
we wait n c... tp sbb dia muda g kang skrg... baru 20... mmg dia btol2 kawin 3 ke mala? umo bapa dia kawin??


dok tahu gok...adam kelentong org kot..xpe la..sayer maafkan..rasenye dok kawen lg kot..
Back to top Go down
ain manisa
Ahli Junior
avatar

Posts : 318
Join date : 05/08/2009
Location : jelapang padi

PostSubject: Re: [a D a m o O] another story of me...   Sun Aug 16, 2009 12:23 am

laa... sesuka hati kome je... huhuhu~ sian budak tu...sapa nama? e-sey..? Evil or Very Mad
Back to top Go down
adamoo
Admin
Admin
avatar

Posts : 417
Join date : 05/08/2009
Age : 32
Location : terengganu

PostSubject: Re: [a D a m o O] another story of me...   Sun Aug 16, 2009 7:38 am

16/08/09 0639H

trimas2 pada sapa2 yang sudi2 jenguk2 diari hamba...
ni baru balik dari perak ni...

fuh3...fuh3...da berhabuk diari hamba lama x bukak...
bley tahan gak tengok reservation penjenguk diari ye...ngehe~

sampai2 umah terus bukak forum ni...
ades rendu la pulak hamba ng forum neh....
g UPSI sempat jumpa syu and dayah....
sempat gak bermalam kat umah lend...
hamba da bagi adress ni kat lend...
tapi x nampak lagi bayang dia sini...
dakpe...ilek2...slow2~

well...nice journey i had...5 star Like a Star @ heaven Like a Star @ heavenLike a Star @ heavenLike a Star @ heavenLike a Star @ heaven
tahniah pada member2 kat upsi,upm and ukm yang da selamat berkonvo....
hepi2 je tgk diorang konvo....
agagaga...

urmmmm pasal diari ni kan...
skali lagi la hamba nak suggest pada kawan2 yang ada di forum ni...
moh le kita sama2 berdiari...

baca cerita masing2 bes gak...
xde nya jambu xdenya jiwang buat diari ni....
bley follow perkembangan diri masing2...
any loghat or language diterima...
ikut tuan punya diari...
kalo ada yang x leh baca kita pakat2 translate...

hmba just bley suggest je la...
bukan nak memaksa...
kaki penat bjalan 3 hari travel...
mata pon da ngantuk walopun dari stesen putra ke mbkt hamba tido je manjang...

x sabar hamba nak baca diari2 member lain~

_________________
Back to top Go down
http://aquaculturist0508.forumms.net
Anonymouse
Ahli Senior
avatar

Posts : 599
Join date : 14/08/2009

PostSubject: Re: [a D a m o O] another story of me...   Sun Aug 16, 2009 3:56 pm

6.40 pagi dah on..
rajin ko..
nmpak sgt windu gan forum neh..
nape.. kat sana xsempat on ke? Question
Back to top Go down
adamoo
Admin
Admin
avatar

Posts : 417
Join date : 05/08/2009
Age : 32
Location : terengganu

PostSubject: Re: [a D a m o O] another story of me...   Sun Aug 16, 2009 3:59 pm

x berkesempatan ar nak online kat sana...
xde masa n x bertempat...

cuti berforum 3 hari...
ada je mode kat forum ni...
tp xnak gtaw sape...
lalalala~

ps : nak tambah smilies lagi ni tapi mls nk mengupload satu2....

_________________
Back to top Go down
http://aquaculturist0508.forumms.net
adamoo
Admin
Admin
avatar

Posts : 417
Join date : 05/08/2009
Age : 32
Location : terengganu

PostSubject: Re: [a D a m o O] another story of me...   Wed Aug 19, 2009 4:30 am

mari blajar menari...

_________________
Back to top Go down
http://aquaculturist0508.forumms.net
adamoo
Admin
Admin
avatar

Posts : 417
Join date : 05/08/2009
Age : 32
Location : terengganu

PostSubject: Re: [a D a m o O] another story of me...   Wed Aug 19, 2009 5:36 pm

menari lagi..
goyangkan montot...
goyangkan segala yang boley digoyang...
prop hang jangan stim tgk vid ni...


_________________
Back to top Go down
http://aquaculturist0508.forumms.net
adamoo
Admin
Admin
avatar

Posts : 417
Join date : 05/08/2009
Age : 32
Location : terengganu

PostSubject: Re: [a D a m o O] another story of me...   Sat Aug 22, 2009 5:43 am

aku rasa sebelum tawon depan idop aku akan sangat penuh ngan benda2 yang x menarik...nape?sebab setat tawon depan aku baru bley kerja and mula idop berdikari cam korang2 semua...aku da setat rasa buhsan blajar...makin ari makin perit...makin ari makin sakit...selalu je teringat masa degree dulu...adess sweetnya ngan member2 yang ramai...skung ni ntah hape2...nak buat apa2 pon terbatas...yang paling ketara sebab kewangan ar...dapat elaun bulan2 cukup2 idop...nak jumpa chikaro pon susah...

sakit2...tambah2 agi tetiap ari rasa stress tambah2 lagi bila teringat member2 semua da keje...aku x kesah ar apa orang nak kata...belajar abes dulu ke apa ke...ni pendapat aku...diari aku...

****************************************************************************

stat sambung master ni aku agak aktif berforum sebab bagi aku kot forum je aku leh bersosial ngan jayanya wat masa skung...member2 masing2 ada tanggungjawab dah...xkan nak kacao idop diorang lagi kan...so dari forum tu ramai gak ar kenalan aku dapat...walaopun x pernah bersua muka tapi aku rasa agak ada tempat la untuk lepak walopun secara virtual je...diorang ramai yang pro dalam bidang masing2...x sia2 gak aku join sebab byk benda yang aku leh blajar...ahli berdaftar kat forum tu last aku check ada 17 ribu orang...ada lecturer, photographer, kartunis, wartawan, i.t expert, poitician etc...macam2 ada...sampailah suatu ari aku tergugel and ternampak la pasal forumotion ni...baca n review sket...sampai terbuka minda untuk open forum AQ0508...niat aku mmg x lari untuk maintain friendship kita...tapi bila da seminggu dua bukak aku rasa hangen sket pasal banyak sangat yang off topic...bukan salah pe off topik ni...topik tu da khas untuk kita diskas ikut apa yang dihajat...tapi ada lak yang menyimpang...and bila menyimpang tu ada la bibit syok sndri...sampai orang lain baca pon xdak mood nak reply...nak sound kang member2 sndri...so aku berkias2 je la...paham2 la sape2 yang berkenaan...aku da bukak part khas untuk korang borak segala bagai...silakanlah...

****************************************************************************

last but not least aku nak tepek satu lagu yang aku ske sejak zaman skolah dulu2 lagi...tapi da lama x dengar...ngah syok2 layan youtube ter bawak sampai ke video neh...x sangka ada video rupenye...huhuhu...oldskool jgn x oldskool!rockrock


George Michael (Im Never Gonna Dance Again)

_________________
Back to top Go down
http://aquaculturist0508.forumms.net
broken angel
Admin
Admin
avatar

Posts : 130
Join date : 05/08/2009
Age : 32

PostSubject: Re: [a D a m o O] another story of me...   Sat Aug 22, 2009 10:12 am

aku rasa sebelum tawon depan idop aku akan sangat penuh ngan benda2 yang x menarik...nape?sebab setat tawon depan aku baru bley kerja and mula idop berdikari cam korang2 semua...aku da setat rasa buhsan blajar...makin ari makin perit...makin ari makin sakit...selalu je teringat masa degree dulu...adess sweetnya ngan member2 yang ramai...skung ni ntah hape2...nak buat apa2 pon terbatas...yang paling ketara sebab kewangan ar...dapat elaun bulan2 cukup2 idop...nak jumpa chikaro pon susah...

sakit2...tambah2 agi tetiap ari rasa stress tambah2 lagi bila teringat member2 semua da keje...aku x kesah ar apa orang nak kata...belajar abes dulu ke apa ke...ni pendapat aku...diari aku...

****************************************************************************

en adam...disini sy ingin komen..kamu jgn delete!

sbenanye kami yg kje ni pon xde la best sgt sb ia lbh kpd RUTIN N KOMITMEN..whether u like it or not u hav to face it kecuali klo ko kaye n bukak bisnes sndri leh wat sukati..

u should cherish time ko skg tp aku tau master mmg menstresskan-->berdasarkan pengalaman NINA houzmate aku..byk2 bsabo ye..nt ko da kj mst gempak sb ade M.Sc kt blkg nama ko lam namekad nt! haha

apepon zmn2 bsma2 kosmet akua n kosmet lain mmg best..kwn rmai..hapening..aku rs zmn aku enjoy life to the fullest adalah time ngn korang[degree] dlu..

*****************************************************************************
Back to top Go down
http://www.zenxin.com.my
adamoo
Admin
Admin
avatar

Posts : 417
Join date : 05/08/2009
Age : 32
Location : terengganu

PostSubject: Re: [a D a m o O] another story of me...   Sat Aug 22, 2009 4:48 pm

thx for understanding...
sepatutnya kan...
kalao ada member2 yang cam degree dulu lain crite ar...

ni aku nak mancing pon da xda kaki...
nak main futsal tetiap minggu pun susah dah...
adoiyai... serabut

_________________
Back to top Go down
http://aquaculturist0508.forumms.net
ain manisa
Ahli Junior
avatar

Posts : 318
Join date : 05/08/2009
Location : jelapang padi

PostSubject: Re: [a D a m o O] another story of me...   Sat Aug 22, 2009 5:40 pm

aku rasa sama ja ngn kwn2 lain yg bersepai keluar dari umt... bila dh kerja, masa utk enjoy2 dh kurang... n terpaksa belajar to act as an adult... mybe ko lebih tensen sbb ko duduk di kawasan yg sama tp suasana dh jauh beza... sbb tu apa yg aku rasa masa aku jd RA sekejap kt sana lu... n perhaps one of the reason aku amik keputusan berhenti... huhu~ mula2 aku igt aku leh survive, tp bila saat2 aku stress aku tak da mmbe nk bercerita... terasa btol peritnya... smua keja tak lancar ja rasa... by the time aku dh amik keputusan utk resign, baru la ramai plk yg masuk balik umt smbung master... tp dh agak terlambat utk aku tarik balik keputusan aku... huhu~ salah satu sbb sampingan ja la ni... bukan main reason why i left umt... jelir
Back to top Go down
adamoo
Admin
Admin
avatar

Posts : 417
Join date : 05/08/2009
Age : 32
Location : terengganu

PostSubject: Re: [a D a m o O] another story of me...   Sun Aug 23, 2009 2:11 am

23/08/09 0100H

thanks sudi baca and analisis secara x saintifik cik ain... hail

ni aku nak share satu cerita yang nak menunjukkan sifat x bertanggung jawab seorang masyarakat and seorang ayah...(pada pandangan aku la)...kisah nya masa aku semayang jumaat kelmarin...aku lepak kat saf yang 2nd last (kutuk la nak kutuk pon)...so sebelah kanan aku ada seorang pakcik yang aku agak umur dia dalam lingkungan 40 sumting pada saf yang sama...and disebelah kanan beliau anak dia...anak dia tu aku agak dalam dajah 2-3 kot...

abes imam baca alfatihah makmum pon setat la baca fatihah...separuh jalan aku baca aku tiba2 dikejutkan oleh anak pakcik tesebut yang tanpa rasa bersalah muntah ....and bapak dia pon terus duduk and bagi salam...blah ngan tarik anak dia...aku bajet bapak dia nak amek kain ke apa ke nak kesat muntah anak dia...tapi last2 x datang2 gak...tempias dia punya muntah tu sampai ke tempat aku sujud...sampai masa nak rukuk pon x datang2 gak...aku pon terpikir la...xkan la nak sujud ngan mencium muntah tu...nak gerak kiri ada org...belakang pon ada orang...(blakang sblah kanan xda org...saf blakang kan)...last2 aku pon duduk antara 2 sujud n bg salam gak...pas orang abes smayang aku balik umah sambung zohor...sempat aku jeling kat muntah tu...byk gak budak ni makan...

just terpikir...nape lah pakcik tu x datang balik sampai orang abes smayang...dia x rasa apa2 ke...muntah tu dalam masjid...ur comment???

_________________
Back to top Go down
http://aquaculturist0508.forumms.net
adamoo
Admin
Admin
avatar

Posts : 417
Join date : 05/08/2009
Age : 32
Location : terengganu

PostSubject: Re: [a D a m o O] another story of me...   Wed Sep 02, 2009 3:02 am

tensen weh....susoh sungguh aku nak online lening...cemana la nak jaga forum ni...tenet

umoh sewa aku kena potong...base bengong...g paka telipung rumoh wat gayut...pahtu mula

ah xleh nak bayar bil ratus²...suruh jimat dok reti...buleh seng g tubik ngan tine pah ceroh...

******************************************************************************

iklan je kat atas tu...jangan diambik serius...baca dan jangan pikir panjang...stress aku kena

mari kampus baru buleh online...jak kebelakangan ning susoh sket aku nak xs internet atas

sbb² yang boleh dielak tapi keras kepala xnak elak...so jadilah menyusohkang... serabut

_________________
Back to top Go down
http://aquaculturist0508.forumms.net
lend00
Ahli Baru
avatar

Posts : 70
Join date : 16/08/2009
Age : 32
Location : pahang

PostSubject: Re: [a D a m o O] another story of me...   Wed Sep 02, 2009 3:24 am

such as annoying creature ever live in earth...dalang sejid xpon x se wt amal jariah ngn mbersihkan sisa jijik tsebut???? xpatut.... takottt bye

sape adang y bgayut tu??? org utan ke??ke org br kuar dr utan... monyet monyet Question
Back to top Go down
adamoo
Admin
Admin
avatar

Posts : 417
Join date : 05/08/2009
Age : 32
Location : terengganu

PostSubject: Re: [a D a m o O] another story of me...   Wed Sep 02, 2009 3:26 am

sape?batu...
bwahahaha...

lend...layan ar video aku bagi tu...awek korea chun...mung tengok mesti x keruan tido...

_________________
Back to top Go down
http://aquaculturist0508.forumms.net
lend00
Ahli Baru
avatar

Posts : 70
Join date : 16/08/2009
Age : 32
Location : pahang

PostSubject: Re: [a D a m o O] another story of me...   Wed Sep 02, 2009 2:59 pm

bereh....adang...

tp x brani nk tkan play ms tgh pose ni...tkut2 x keruan nnti...hahaha

sengih gelak mataduitan
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: [a D a m o O] another story of me...   

Back to top Go down
 
[a D a m o O] another story of me...
Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Legacy Of UMT Aquaculturist :: Diary Aquaculturist...-
Jump to: